За какво мечтаят американците на пътя?

От Corvette ZR1 до Hennesy Venom – ето най-скъпите автомобили
1
За какво мечтаят американците на пътя?
Снимка: AutoMedia.bg

През 2008 г. Chevrolet представи последния към момента Corvette ZR1, чиято цена премина границата от 100 000 долара. И стъпи в една съвсем нова категория, което не бе прието еднозначно от клиентите в САЩ.

От една страна този автомобил може да се конкурира успешно с чуждестранните суперколи, които струват 2 или 3 пъти повече. Освен това той съвсем не беше и най-скъпият американски модел на пазара, на който се предлагат коли като Ford GT и Dodge Viper.

От друга страна, това е Corvette – един легендарен автомобил, който винаги се е позиционирал като нещо, към което трябва да се стреми средностатистическият американец. Цената му обаче го направи недосегаам за голяма част от хората в Щатите. И даде началото на една нова тенденция, при която колите, произвеждани в Америка, вече са много скъпи. Някои от тях достигат дори 7-цифрени суми.

Лидер в тази класация, при това с огромна разлика пред останалите, е Hennessey Venom GT. Този автомобил е изграден на базата на Lotus Exige, който се произвежда в английското градче Хетел. Оттам машината се закарва в Тексас, където от малък спортен автомобил се превръкща в истинско чудовище, което може да си съперничи с моделите на Bugatti и Koenigsegg.

Експертите напълно преработват задната част на колата, за да могат да поставят в нея 7,0-литровия туин-турбо V8 мотор с 1200 к.с. Готовият Venom GT струва 1,1 млн. долара в стандартния си вариант и 1,2 млн. във версия Spyder.

Още снимки и информация за автомобилите мечта на американците вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: САЩCorvette ZR1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
7
 
! Отговори
Римейк преди 7 години
"За какво мечтаят американците на пътя?"За един голям мазен хамбургер с много картофки и кетчуп до като карат. Други си мечтаят за една руса мацка с големи бомби. Ех, мечти.....