Поляци изненадаха с джип, който се движи настрани

Машината разполага с четири завиващи колела
15 дек 2016 16:52, Красимир Ангелов
7
Поляци изненадаха с джип, който се движи настрани
Снимка: PIMOT

Група полски инженери представи нова офроуд машина, която нарича FUNTER. Екипът, разработил необикновеното превозно средство, е част от полския Институт за автомобилна индустрия PIMOT.

Подобно на всички SUV модели с офроуд насоченост, FUNTER разполага с доста функции за подобряване на проходимостта – големи гуми, високотехнологично окачване и висок пътен просвет.
 
Това, което другите нямат обаче, а FUNTER има, е способността на полският джип да се движи настрани.

Според полския сайт Expatriate, FUNTER е оборудван с иновативна система за завиване на четирите колела, която му позволява да завива индивидуално с всеки един от двата моста Това от своя страна отваря изцяло нови светове пред любителите на офроуда, както и нови възможности за измъкване от трудни ситуации.
 
Засега няма никакви данни, че FUNTER ще бъде пуснат в производство, но имайки предвид какво може полският джип, е почти сигурно, че интерес ще има.

Вижте видео от уникалното полско возило

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: джипПолшаPIMOT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Трол преди 7 години
Ко ко, не?! Кой, поляците ли? Какво, автомобили ли каза някой?! Муааааххххааахххаа, преди мноооого години имаше една грешка наречена Полонез, някой помни ли я? Не, нали? Полонези не съм виждал от 20 години вече.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е взаимствано от комбинираните багери,много от тях го имат
3
0
 
9
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Ако бях на мястото на компанията Jeep да ви бях осъдил за длупостите които пишете. Къде видяхте джип? Джип е марка. Научете се вече!
2
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Ех, че новина, тоя джип го показаха преди половин година още.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последният модел Опел Инсигния има такава функция, за завиване на задните колела. Нищо ново не са измислили поляците. Като го направят да върви на една страна като рак, да се похвалят.