Открити са 100 документа с имитиран подпис на Борисов

"Наглите" взели 10 млн. лева като откуп от отвличаните
13 сеп 2010 09:42,
138
Открити са 100 документа с имитиран подпис на Борисов
Маргарита Немска Снимка: БГНЕС

"Обвинения срещу Алексей Петров не са отпадали. Делото е разделено, тъй като разследването е мащабно – една част от него е напреднала, а друга – не", каза говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска пред bTV.

Срещу Петров в момента има две досъдебни производства – едното е за организирана престъпна група, създадена с цел да извършва данъчни, финансови измами и пране на пари, а другото – за организирана престъпна група, извършвала рекет и престъпления против собствеността.

"Едното разследване е пред приключване и това наложи да се отделят материалите, за да може поне едно от двете обвинения да влезе в съда, обясни Немска.

Надявам се, че процесът скоро ще започне и тогава прокуратурата и защитниците ще изложат доводите си, заяви тя. Немска отказа да се ангажира със срок, в който ще е готов обвинителният акт. Само съдът ще каже дали процесът ще е публичен", допълни говорителят на СГП.

Още по темата

Маргарита Немска каза, че може само да предполага, че в материалите срещу Алексей Петров има такива, които са държавна тайна. Тя обаче заяви, че в Софийската прокуратура няма притеснения процесът да е при открити врати.

"Положени са всички усилия и законови средства свидетелите по делото срещу Петров да са достатъчно защитени", каза Немска.

Тя допълни още, че не вижда нищо смущаващо в есемесите, които са си разменяли Алексей Петров и премиерът Бойко Борисов.

Около 100 документа с имитиран подпис на Бойко Борисов е установила прокуратурата, съобщи Маргарита Немска.

Разследването за над 100 общински имота в София, откраднати с фалшиви подписи, печати и документи, започна през 2008 г. след случая с брата на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков – Петър Драшков, взел терен с фалшив подпис на тогавашния кмет на София Бойко Борисов.

"Очаква се много скоро развръзка по това дело, ще е приятна изненада за обществото", каза говорителят, но допълни, че до този момент обвинения не са повдигнати на никого.

Около 10 млн. лв. пък е сумата, получена от групата "Наглите" като откуп за отвличаните от тях хора, каза Немска.

Тя потвърди, че не е известно къде са парите, но не изключи и възможността в бъдеще жертвите да си ги върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Журналята са големи ***.Ако беше пресконференция на някои за простотии на държавата един нямаше да има а пред тази цяла гора микрофони наслагали.*** нещастни ,на околовръсното онези си продават телата а вие душите,и това е по страшно.
116
0
 
8
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Има си цяла наука наречена графология, която се занимава точно с това. Моят подпис като се подпиша някъде излгежда съвсем различно всеки път, но това че е на един и същи човек при нужда се установява от извиките и начинът на изписване.
115
0
 
2
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Какви 100 имате бе човек? Ти четеш ли? 100 документа. Един от тях е бил за имот. Осталите може да са за нещо съсвсем друго.
114
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не започнете от това на кого са продадени въпросните имоти. И всичко ще се изясни. А ББ да не се прави на ущипана мома. То може един два имота ама сто. Мирише си тая работа та чак вони.
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Sdelkite sa nevalidni. Izpolzvana e izmama. Imotite ostava na obshtinata. Radvaite se sofianci :)
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой виждал ли е подписът на ББ? Прилича на лат. буква V, силно издължена - около 6-7см. И едно ченгелче отпред. За мен е огромна изненада, как експертизата изобщо е установила фалшификат :-)
111
0
 
9
 
! Отговори
18 май 2010 !!! преди 13 години
Фалшификациите са дело на групата около брата на шефа на Националната служба "Сигурност" Иван Драшков - Петър, и на нотариус Емануил Каракашев, поради което се разследват в едно общо дело. Експертизите по всички тези случаи бавят делото, каза Кокинов и поясни, че очаква то да приключи до лятото. "Най-нашумелият случай с мним подпис на премиера вече е доказан. Все още обаче не е установено кой е авторът на деянието", добави градският прокурор.
110
0
 
23
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Друг е въпроса - в какво превърнахме българското общество и България?В джунгла, в която оцеляват и преуспяват най-безскрупулните, най-хитрите, най-подлите.
109
2
 
15
 
! Отговори
КОМЕНТ преди 13 години
Този номер е толкова СТРАХОТЕН, че има да се съдят в Страсбург и да доказват кой какво купил и кой какво подписвал. И накрая познай от три пъти КОЙ ще плати масрафа!
108
3
 
2
 
! Отговори
AAA преди 13 години
ТИ ЧАК СЕГА СЕ ЗАБЛУДИ ! ЛОШО, МНОГО ЛОШО !
107
8
 
5
 
! Отговори
но комент преди 13 години
За българската действителност Бойко е най-печения и най-добрия.Затова и надделя.Голям играч е, другите просто не са му от категорията.
106
3
 
7
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 13 години
До днеска не харесвах бат Бойко, но сега признавам-той е най-печения мъж в България.Нито Алексей помака нито Сергей шматката са му от ранга.То и затова им взе властта от ръцете.Така е -кьорав карти не играе!
105
7
 
4
 
! Отговори
ASI преди 13 години
BOIKOOO BOIKO,KOI MI AKA V GAWTITE,TI WE IZLEZEW PO GOLIAM IGRACH I OT ALEKSEI ,KOGA WE TE RASLEDVAT I TEB?
104
5
 
8
 
! Отговори
но комент преди 13 години
И сега кво става?Подпис нема и договор нема и имотите са си общински.Кой имал бол пари - дал.Бития си бит...и така нататък.ГЛАВА НОСИ НА РАМЕНЕТЕ СИ БАТ БОЙКО!А НЕ КРАТУНИ КАТО СЕРГЕЙЧО И АЛЕКСЕЙЧО!
103
2
 
6
 
! Отговори
Иванч0 преди 13 години
Ако и беше по голямо диколтето, повече да и "поверваш" , така само се замисляш.Прав си беше Божо Димитров, ама в БГ само лудите казват истината.
102
4
 
17
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Прости били мутрите а?Някой си мислеше , че държи бат Бойко за ташаците с тези сделки.Ама този някой не си е имал работа с мутри.Но се оказа, че човека не бил *** и подписа не е негов.ЕВАЛАРКА БАТ БОЙКО!НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИ!СТРАХОТЕН НОМЕР!
101
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големо подписване и прилапване на имотчета е паднало :)))В тарапаната ББ не помни какво е подписвал :)))И сега кой МУ се изака в гащичките?
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко изядохме и изпихме:) *** много можем да ядем и пием:) Какво да правим,че физиологичните закони важат и за останалите извън ГЕРБ:)А много интересно какви пари харчи ББ след като фискалния резерв ще падне на 4,5млрд след последната актуализация на бюджета. Няма да взима заеми, не може да ги събере от данъци и други вноски.:) Май парите падат от небето,а:)
99
4
 
8
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Що ми се струва , че тая работа много, ама много ще се размирише?СТО имота в София-та това е най-грандиозната далавера в историята на България!ЕВАЛАРКА БАТЕ БОЙКО!ПРЕМЕТНА ГИ ВСИЧКИТЕ!И тия серсеми и досега са си мислели, че "сделките" са им "перфекшън"?
98
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
изядохте и изпихте субсидийте за селскто стопанство , Бсп И Дпс нали се съдят още покупка на стара техника с документи на нова, и там бръкнахте да не мислите че сме забравили , комунистите трябва да се скрият вече просто ви се видяха всички кирливи ризи нямате право на глас и на мнение !