Станишев от Париж: Левите ще възродят Европа!

Според лидера на ПС европейската идея още е жива
26 авг 2016 16:07,
60
Станишев от Париж: Левите ще възродят Европа!
Кадър: YouTube

"Европейската идея е жива. Ние, левите, имаме волята и амбицията да поемем политическото лидерство. За разлика от десницата, прогресивните партии не могат да губят повече време в приказки. Имаме визия за Европа и предлагаме конкретни решения в Програмата за прогресивни реформи", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на среща на върха на премиерите и лидерите от ПЕС в Париж, съобщиха от неговия пресофис.

Това е втората такава среща във френската столица и петата в този формат за 2016 година. Домакинстваната от Станишев и президента на Франция Франсоа Оланд среща постави акцент върху бъдещето на ЕС след отрицателния референдум във Великобритания, мерките за стимулиране на икономическия растеж, солидарността и най-важното - съхраняването и развитието на европейския проект.

ПЕС вече стартира дискусията по Програмата за прогресивни реформи в партиите от своето политическо семейство. Очаква се левите лидери да предложат по-конкретни стъпки на следващата си среща преди Европейския съвет в Братислава през септември и по време на Съвета на ПЕС през декември.

Левите препотвърдиха техните основни приоритети: Защита на социалните права на гражданите и грижата за повишаване на икономическото благосъстояние.

Те наблегнаха, че политиката на "строги икономии" е изцяло погрешен подход, който освен това има и обратен ефект. Вместо това, европейските политици от левицата настояват фокусът да бъде поставен върху инвестициите, защото само повишаването на растежа ще доведе до създаване на повече и по-качествени работни места и данъчни приходи, което от своя страна ще гарантира устойчивостта на социалната държава в дългосрочен план.

В този смисъл лидерите изразиха желанието си за значително увеличаване на финансирането на Плана Юнкер, за да могат реално да бъдат разширени и положителните ефекти от неговото прилагане. Те се обединиха около предложението за удвояване на сегашния му размер от 315 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е! Засега виждаме само кълновете на крайнодясното, но те растат върху плодородна почва и бързо ще избуят.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ЛЯВОТО, И ДЯСНОТО НЯМАТ БЪДЕЩЕ. БЪДЕЩЕТО Е НА КРАЙНО ДЯСНОТО ИЛИ КРАЙНО ЛЯВОТО (ТО Е ВСЕ ЕДНО). ИМА ЦИКЛИЧНОСТ В ИСТОРИЧЕСКИТЕ ПРОЦЕСИ, ТАКА ЧЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО НА НАЦИОНАЛИСТИТЕ И Ф,-АШИ СТИТЕ. КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА СЕ ВЪРТИ, НО РАНО ИЛИ КЪСНО ТКОВА КОЕТО Е ОТДОЛУ ОТИВА ОТГОРЕ.ВЪПРОС НА ВРЕМЕ.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе,мамин Ге-йчо,вие окончателно изкукуригахте бе, социал-как-авани!Истината е ,че сте неуки и некадърни и си запишете, че когато говорите,трябва да мълчите!Докарахте милиони муджахидини в центъра на Европа,унищожихте икономиката и преполовихте населението й,докарахте тероризма,хаоса, икономическите, финансовите и криминални престъпления до всеки дом,наркотиците и ГМО-тата са ежедневие...Само Нюрнбергски процес,Гуантанамо,Сибир и Белене са за такива като тебе!
30
0
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 7 години
Пък глупаците от Интернета пишат, че до два политически мандата се очаква стабилно и силно движение на дясно в Европа.Кой ли има право?Във всеки случай, Германската социалистическа партия има спадане на гласоподавателите от порядъка на 12 до 15%. Струва ми се, че в изказването на Гн. Станишев има повече добри пожелания и мечти отколкото отговаря на факти.
29
0
 
10
 
! Отговори
Сиси преди 7 години
Вашето семейство БКП-БСП е най прогресивно.С милионите в банковите сметки.Как да ти вярват хората,като баща ти открадва от този народ 20 милиона.Прикривате делото с комунистически гнусотии,до като изтече давност.Сега ти сви има нема 7 милиона.Как нямате срам!Народа казва,че където стъпи комунист,всичко умира.Не виждаме нищо добро от всички наши евродепутати в Брюксел.За какво сте там?Цоцате пари и за българите не ви интересува.Нямаме никаква полза от вас.Колко години сте там,а тук промяна няма.
28
0
 
6
 
! Отговори
анти преди 7 години
Тоя скапан политик нищо не каза - само глупости ръси.Истината е че нахлуването на тия бежанци не е случайно.Те идват в християнска Европа с едната цел - да я унищожат.Кой ще каже защо същите не се насочват към страни изповядващи тяхната религия.Кой?Аз лично смятам че под слънцето на земята има място за всички хора.Но великите сили с техните икономически и политически интереси доведоха до тоя хаос в Европа и на Балканите както и за самите хора - малки и големи тръгнали към неизвестността подлъган
27
0
 
6
 
! Отговори
съкън преди 7 години
Ех като си спомня Жан какви леви планове кроеше . . .
26
0
 
9
 
! Отговори
лява работа преди 7 години
Ляв човек, лява ръка, левак, лява резба . . . Абе лява работа. Лявото и кучетата не го ядат.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха тая ми.шка пак се из.цепи, ххаха
24
0
 
9
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Левите и либералите затриха Европа, а на всички останали сега се пада тежестта да ви оправим говн*та.Млък станишке, хамстер долен!
23
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Прибери си, Боже, и левите идеи, и леваците!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев взимай си левите и ходете да възраждате серверния полюс
21
0
 
9
 
! Отговори
Fui преди 7 години
Ако вземеш ДПС там..може и да възродите нещо....за глозгане
20
0
 
15
 
! Отговори
Брадван преди 7 години
Кое му е лявото на Сергей, че жена му стана милионер, а той се уреди на 20 хил евро заплата по нечестен път след като късмета се усмихна на един друг шушляк?
19
0
 
13
 
! Отговори
Смях в залата преди 7 години
Всяка година на 9-ти септември пенсионерите в нашто село се събираха в селския клуб на безплатни кебапчета и бира и вдигайки наздравици си казваха "Другари ние ще победим". Обаче вече почти не остана кой да се събира. Все пак мечтите са безплатни.
18
0
 
10
 
! Отговори
акд. палеомалео преди 7 години
динозаврите са обречени дори и да не ни удари астероид! /пр.фр./
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още ли караш мотор бе?
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои леви ?.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев от Париж: Левите ще възродят Европа!Левите не могат нищо да възродят. Те могат само да крадат и да унищожават.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де се е появил съсела всичко умира.