Лондон няма да запази пълния достъп до единния пазар

Това ще се случи, ако Великобритания приеме основни принципи на ЕС
Обновена: 20 яну 2018 21:00 | 20 яну 2018 20:36,
33
Лондон няма да запази пълния достъп до единния пазар
Снимка: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон казва в интервю пред Би Би Си, че Великобритания вероятно ще договори уникални взаимоотношения с ЕС, преди да го напусне догодина, като подчертава, че всички споразумения трябва да са съвместими с правилата на съюза, предаде Асошиейтед прес. 

В предварително разпространени откъси от интервюто, което трябва да се излъчи утре, Макрон посочва, че Лондон няма да запази пълния си достъп до единния пазар на ЕС, ако не приеме основни принципи на съюза, съобщава БТА. 

По думите му това означава, че Обединеното кралство ще трябва да продължи да допринася за бюджета на съюза и да признае четирите основни свободи в блока - свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали, както и юрисдикцията на европейските съдилища. 

Думите на Макрон попарват надеждите на някои от привържениците на Brexit-а, които искат запазване на достъпа до единния пазар, но при възстановен контрол върху британските граници и без подчиняване на съдилищата на ЕС. 

Изказването на френския президент разсейва и надеждите на някои британци, че Париж ще бъде по-гъвкав от Берлин при договарянето на сделката за Brexit-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
32
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До Анонимен 19 -"Явно Франция се управлява от пълен мало умник. Как точно си представя държава извън ЕС да плаща членска вноска?" Не знам кой е мало умник. А отговорът е - Норвегия.
31
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неграмотни и прости хора се изказват тук!И агресивни на цялата си простотия!
30
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С напускането на Англия, силно се надявам отношенията с Русия да се нормализират, което неминуемо ще се отрази благоприятно.Англия беше троянски кон на САЩ,но сега се надявам Германия и Франция да възстановят отношенията с Русия. Между тези 3 страни винаги е имало дипломация
29
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЕВРОСЪЮЗА НЯМА ЛИ ДА ЗАГУБИ БРИТАНСКИЯ ПАЗАР.КЪДЕ ЩЕ СИ ПЪХАТ СВРЪХПРОИЗВОДСТВОТО, КАТО СЕ ЛИШИХА САМИ ОТ РУСКИЯ ПАЗАР?
28
3
 
35
 
! Отговори
кротко преди 6 години
на снимката убит в Либия зверски Важен пратеник /наказан да живее като домашен човек до Средиземно море подава:тези така и не арестуваха виновните длъжностни лица з а жестокото нападение на Либия вкл с наркотици пси активни клипове пси генератори самолети ракети и бомби..АКо не бяха ударили зверски Либия и Сирия нямаше д а има милиони прогонени от домовете към западна европа.
27
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой гласува за брекзита?Пакистанците и другите мюсюлмани, които завидяха на европейците, че лесно идват на острова, а от друга старана се поставиха неизпълними условия за прииждането на вторите, третите и четвъртите им жени като се изискваше идващите да знаят английски език. Знания от машина за раждане на деца и точене на социални помощи? Ужас! Но това е невъзможно!
26
0
 
39
 
! Отговори
bb преди 6 години
Всъщност, май те просто не ни харесват. Защо не се омитат и от България? Нали цялата акция е да се изгони тоя оня от държавата им. Айде, делегация.
25
1
 
40
 
! Отговори
Дедо Пънч преди 6 години
Най-добре вери хард екзит- яко мита и визи между ЕС и ГБ.
24
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големия кошмар на бритиш хомосекшуълс е обединена Европа. Шарл дьо Гол ги закла като го осъществи. Британия винаги е извличала дивиденти когато Европа е във война. Иначе британците са пълни некадърници и винаги са дишали прахта на Франция и Германия. Сега просто нещата се връщат към нормалното. Преди британската империя, британците са били една дупка и са умирали от глад. Сега без империя отново са дупка.
23
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британия била империя... смях! Къде й е империята? Скоро ще стане щат на Индия. С излизането си от ЕС, Британия се самозакла, сега всички капитали започват да се насочват към Париж и Франкфурт, затова англетата се омилкват на французина за по-мека сделка като п0мияри. Но няяяяма! Блитания е напълно изолирана, там горе на мъглявия остров, докато Германия и Франция са центъра на Европа. Гадно, нали? Свиквайте! Ще става все по-лошо за вас! Много ясно, че инвеститорите искат 500м. пазар пред остров.
22
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 юни 1944 се открива Втория фронт с десант в Нормандия(Северна Франция).Войски на ,Великобритания,САЩ и Канада започват операция Нептун.Прочетете в интернет.Чичко Гугал всичко знае.
21
6
 
40
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
"Англия и САЩ се включват 1944 година" - за двойка по история си, но ме учудва винаги високото самочувствие на невежеството. Дрогарьо, ще ти кажа, че руските войски са в Полша далеч по-рано. През 1939, когато си я разделят с Нацистка Германия, защото тогава братушките начело със Сталин са коалиция с Хитлер. Което дрогарьо, става повод АНГЛИЯ, зедно с Франция да обяви на Германия война през същата 1939 и да воюва още оттогава срещу нацистите, докато Сталин и Хитлер са все още другари... до 1941
20
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До номер 18,Факт.Британия не владее нито Австраля,нитоНова Зеландия,а още по малко Канада.Това отдавна са независими страни и всяка си гледа интереса.А Германия Втората световна война я бият руснаците.Англия и САЩ се включват 1944 година,когато победата е предрешена и руските войски са вече в Полша.А банките ще преминат в Европа.Англичаните бяха цени за Америка като врата в Европа.Когато не са в Европа тогава стават Гн.Никой.
19
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По думите му това означава, че Обединеното кралство ще трябва да продължи да допринася за бюджета на съюза"Явно Франция се управлява от пълен мало умник. Как точно си представя държава извън ЕС да плаща членска вноска? Разбирам, че ЕС кърши пръсти и се чуди откъде да си набави липсващите 13 милиарда годишно, но това е просто абсурдно искане.
18
15
 
36
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Британия си е Британия велика преди велика и сега една плюнка остров а владее половин свет Австралия Нова Зеландия Канда.Цел свят им говори езика бият германците две световни войни ядрена сила са имат атомни подводници и владеят най-силните банки.Другите къде са.Франция за цялото си съществуване освен безполезни колонии в Африка друго не е постигнала!Британците излезнаха не толкова заради икономическият аспект на нещата а заради ши.аните бежанци в Кале.За кво италианците ги пуснаха в Европа!
17
11
 
69
 
! Отговори
Ка преди 6 години
Не се заблуждавайте,Великобритания е била велика ..Британия едно време.Сега е боклужийска кофа,а след това ще стане индийски щат. 8 години съм тука и ми позволете нещо да съм видял.Просто едни лукави егоистични ***.Знаете ли,че те в училище изучават предмет "Театър". Какво е това?Учат ги от малки да бъдат артисти и да лъжат и заблуждават хората.Докато им трябваш те ти се усмихват много чаровно,когато не,подминават те като дърво.Приказки британска общност и тем подобно са ала бала.
16
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и по-добре от турция.
15
28
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания е империя и винаги ще е по добре от вас. Факт
14
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ирланди е в ЕС, те нямат Брекзит, тя си е с евро и си остава страна членка. За тия, които искат да бачкат това е Ирландия, англисйки език и евро. Това е, нямат връзка с брекзита.
13
1
 
44
 
! Отговори
до 11-ия циганин преди 6 години
Те визите за турците пак ще важат след брексит. От Германия ще ходите в Англия на п*ткинден да печете дюнерите си...