Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар

Сарафов да не е поредният Гешев, призова той
Обновена: 20 юни 2023 18:22 | 20 юни 2023 18:01, Анисия Иванова
178
Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар, заяви Кирил Петков пред bTV. Той посочи, че от българска страна кандидатите за еврокомисар ще бъдат двама – мъж и жена, но Европейската комисия ще реши кой от двамата ще поеме поста. Петков отбеляза още, че няма информация кой е кандидатът на ГЕРБ. 

Той описа като "пълна подмяна" назначението на Борислав Сарафов за временен главен прокурор. "Идеята, че от Гешев да отидеш при Сарафов е напълно неприемливо. Затова реагирахме веднага", каза Петков.

Според него такива "заменки" не е пътят, по който България да се движи и няма да вървят със затворени очи.

Рано или късно промяната идва, и те няма да са част от нея, допълни Петков.

7-дневният срок, в който трябва да бъде стартирана процедура по избирането на нов главен прокурор, не е задължителен, категоричен е бившият премиер. "Според нас сега е моментът да се покаже и от Сарафов, и от ВСС, че да - грешки се случват, но това напрежение в обществото, което ще създаде задължителното заставане на позиции без да има промяна, няма да доведе до нищо добро за България".

Изцяло се движих от принципната си позиция при отказа си от имунитет - първо, исках да видя цялата документация на моето дело. Това беше важно, за да може всички депутати да се запознаят с това дело, в което три прокуратури казват, че няма престъпление, и изведнъж ВКП изисква документите, и на следващия ден отменя решението на трите предходни прокуратури. В момента, в който се случи подмяната от Гешев към Сарафов, в същия момент казах, че няма да разчитам на преценката на този човек за моя имунитет, и затова веднага си го дадох, допълни Петков.

"Има много по-резонни промени в Конституцията. От наша гледна точка най-логично е докато тече промяната в конституцията  да не се бърза, ВСС да покаже, че времената са се променили. Сарафов да не застане с лицето си и да не е поредният Гешев", каза бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
132 Хаах, знаем, колко големи спецове са от ПП, в правенето на ПиАр и лъскането на биографии. Но на практика са кръгла нула. Доказаха го веднъж, следва втори път и то за наша сметка. Лорер заграбиха десетки имоти в софийско, тук са профи, да. "Успешният" им бизнес отстъпва обаче, пред келепира, на държавната софра. Лорер каза за битият българин в РСМ, че нямал български паспорт, което говори много, как ще защитава интересите на българите в Брюксел. Никак.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този Даниел да не е като онзи Даниел с тротинетката? Ако има равенство между половете защо Урсула не вземе и такива като тротинетката?
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не се е самоопределил като жена покрай прайда?
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При положение, че им казаха, че трябва да е жена, не схващам защо не сложиха Вили Лорер. Еднаква компетенция (никаква), все едно кой от двамата ще е.
131
1
 
5
 
! Отговори
ПП - КАРИЕРИСТИ... преди 10 месеца
НАЛИ ЩЕШЕ ДА ПОДОБРЯВАТ ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ?... НЕЕЕЕЕ!.... ТУК САМО СИ ПОПЪЛВАТ CV-то и БАНКОВИТЕ СМЕТКИ..... СЪЩИТЕ СА КАТО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ.... ПРЕДАТЕЛИ.....
130
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
ПП с кандидатурата си на Лорер за пореден път доказват, че им липсва въображение, както и стойностни кадри. Този човек, за когото първата работа във властта, е да уреди жена си с апетитен пост, е напълно неподходящ за еврокомисар.
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този едно изречение на кръст по български не може да сглоби, ама конституция ще пише! Не знам кое ше е по точно абдали или ах маци - тези които ги допускат да го правят или за да няма спор едната половина абдали другата ах маци!
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този едно изречение на кръст по български не може да сглоби, ама конституция ще пише! Не знам кое ше е по точно абдали или *** - тези които ги допускат да го правят или за да няма спор едната половина абдали другата ***!
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те ПП и ДБ не знаят кой от тях е мъж или жена.Много са се объркали.
126
0
 
6
 
! Отговори
Урсулю : преди 10 месеца
"Новия еврокомисар трябва да е жена! По-добре е Кокорчо да изпратите,тя е по-подходяща и чаровна от Лорейн... "
125
2
 
2
 
! Отговори
читател преди 10 месеца
Имат право на коментар само ония които са прочели биографията му.
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП,ДБ не членуват в ЕНП, а ПП изобщо, не е представена в ЕП, къде се бутат? ДБ се учлени в ЕНП, когато бе в коалиция с ГЕРБ. ГЕРБ номинира Радан Кънев, който се оказа ляв, а не десен и който не пропуска случай заедно с Елена Йончева БСП, да клевети България. Клеветници срещу България са Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов...ПП,ДБ.
123
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЛОРЕР БЕШЕ ПРЕМЕРЕН, БЕШЕ ПРЕТЕГЛЕН - ВИДЯ СЕ ЧЕ И ЧЕЕПП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ НЕГО. ЛОШ ИЗБОР!!!
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лорер? Дето каза, че пребитият българин в РСМ няма български паспорт? Този ли, ще представлява българите в Европейския парламент ЕП? Тока ли, ще ги защитава?! При това ПП не е представена в ЕП. Къде се буга? Никога!
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искат жена, предложете хиената.
120
0
 
8
 
! Отговори
Кикито преди 10 месеца
Аз си имам доста работа в България и никъде не мърдам.А и Ленчето се дърпа за Брюксел. Линда и тя вече свикна в София.Иска да става кметица.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не може ли Кикито да иде еврокомисар!Трябва ни малко почивка от този.Подлуди цяла България,стига ни вече.
118
0
 
15
 
! Отговори
Наглост без граници преди 10 месеца
Кога си участвал на Евроизбори, че да предлагаш ,Бе?
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей , Боко вече тотално е вфигнал белия байрак, вее не го броят и за слива!
116
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДАбълите ,и те са уж от ЕНП,ама Лорел не е от ДБ и не става.Не само заради принадлежност към ПП,а по принцип не става.