Новият Педро излезе от сянката си

Свърши ли лошият късмет на испанския нападател?
26 дек 2016 12:40, Веселин Коларов
6
Новият Педро излезе от сянката си
Снимка: Reuters

След ходене по мъките Педро Родригес най-накрая играе най-добрия си футбол за Челси, откакто се присъедини към тима. Феноменалната му игра в изминалите два месеца гарнирана с двата решаващи и красиви гола при победите над преките конкуренти във Висшата лига Манчестър Юнайтед и Тотнъм го превърнаха в един от символите на възраждането на Челси под ръководството на мениджъра Конте.

Той бе бе жокерът на Пеп Гуардиола в периода му начело на „Барселона”. Той бе жокерът и на Луис Енрике. Нещото, което го правеше специален, бе вярата в собствените му способности, независимо че бе заобиколен от звезди. – от Меси, Давид Вия и Ибрахимович до Луис Суарес и Неймар. На „Ноу Камп” Педро не се страхуваше от авторитети и от това да го възприемат като по - „обикновен” Той бе наясно със себе си и стойността си като футболист. Като продукт на прочутата школа на Барса „Ла Масия” , Педро отлично знаеше , че клубът дава шанс за пробив на свои момчета в първия отбор на каталунците също като Шави, Иниеста и Пуйол.

Въпреки че и Пеп и Лучо Енрике го използваха предимно като резерва, Педро играеше с невероятна мотивация и за кратко време на терена улавяше скъпоценни мигове. Уникалното му постижение датира от 2009 г, когато се оказа единственият играч разписвал се във всички напревари, в които участваше Барселона- Примера, Купата на Краля, Суперкупата на Испания, Шампионската лига , Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. В съзнанието на всички барселонисти се набива най-важният му гол- този на финала на Шампионската лига през 2011 на стадион „Уембли” за 1:0 срешу „Манчестър Юнайтед”, в мач завършил 3:1 за каталунците.

Прочетете целия коментар в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ЧелсиПедро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Домусчиев, да не се стиска има тази година огромни печалби от UEF спокойно може да купи Педро за разградския отбор Лудо горец!