Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?

Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята
Обновена: 23 ное 2011 21:16 | 23 ное 2011 21:13,
173
Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?
Снимка: архив, Булфото

Според близките на починалата в болница "Шейново" преди два дни родилка в предварителния протокол от Съдебна медицина за причините за смъртта й посочена неправилна интубация и закъснели реакции. 35-годишната Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, съобщи bTV.

Здравният министър Стефан Константинов каза, че има признаци, по които неправилно извършване на интубация може да се коригира. Той обеща да коментира, след като получи резултатите официално.

Министърът коментира и обяснението от болницата, че родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека – над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води. Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят.

Още по темата

На болницата се заплаща за извършена дейност, някои пациентки раждат за два часа, други стоят два дена. Това са правилата и те ги знаят”, каза здравният министър.  

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче детето също почина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типичен български форум. След 3-тата страница всичко е талаш и обвинения. Всеки ти обяснява колко си зле и какво калпаво правителство и лекари имаме, а никой не казва какво е направил, за да не бъде така. Коментарите валят като град, констатации, информации, компромати, псувни...сигурно това е разбирането за демокрация и форум в български условия. Да ви кажа, предпочитам да посещавам немски форуми. Там няма 1000 мнения в минута, но има предложения и отговори.Тука само злъч...
131
3
 
20
 
! Отговори
Данита преди 12 години
До кога в държавата ни няма да има един лекар осъден???Когато се запали автобуса с пътници в него обвиниха шофьора и подведоха под съдебна отговорност за да има някой виновен...Защо питам аз до сега не осъдиха един лекар и какво става след това като ги уволняват дисциплинарно?! Трябва и да им се отнеме и правото на практика да нямат право да работят повече в сферата на здравеопазването.Нека да се върнат там където се изкарват парите с пот и да видят така лесно ли се дават като знаеш как си изкарал...Превърнаха здравеопзването ни в търговия от пациенти станахме клиенти...ама сме европейци
130
2
 
7
 
! Отговори
ceci_ преди 12 години
do # 128Естествено че не ББ е виновен за това, прекия виновник си е в болницата, политиците са виновни че направиха от лекарите търговци а, от болниците бит пазар. Не само тези политици, всичките от 20г. насам. Просто лекаря трябва като полицая - да мисли за работата си а не как да изкара 20лв. Трябва да са му осигурени средствата за производство, заплащането и развитието както и ясна визия за кариерата.А политиците ги направиха на търговци.. само че, търговеца винаги гони печалбата!
129
1
 
17
 
! Отговори
ceci_ преди 12 години
Реформата дава логични плодове, все по-малко лекари ще имаме и все повече чиновници. Сега на министъра му е "важен" живота на пациента, ама като дойдоха на власт и уволняваха директори на болници за "преразход" им бяха важни пътеките... ха сега да обяснят кое е приоритета и ако може черно на бяло, като закон, че в закона пише че пари се дават за пътеки...Абсурдна система с трагични резултати.
128
3
 
7
 
! Отговори
Магистрали преди 12 години
Засрамен и покрусен, отивам да спя.Вие мислете решението.Само не обвинявайте ББ за всичко.
127
3
 
5
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
Като начало ти предлагам алтернатива да не цъкаш плюсчета сам за себе си :)За съжаление другите алтернативи става все по-малко, защото интелигентните хора е изнасят от България. Но Бойко Борисов си е много прилична алтернатива за такива като теб. - 54 млн. за наука и 100 млн. за подслушване! :) Айде няма нужда! :)
126
1
 
5
 
! Отговори
Магистрали преди 12 години
Предложи по-добра алтернатива на '***'!
125
2
 
6
 
! Отговори
4i4aka преди 12 години
Станишев е виновен!
124
3
 
4
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Едно време... твоите предци са казали така и за "турското присъствие" - няма алтернатива в момента... Добре, че моите предци са били на друго мнение... Но разликата между теб и твоите предци е, че ти си ***, защото доброволно избираш да те управляват ***!
123
2
 
8
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Ми то не може да те мързи, нищо да не изработваш, да нямаш никаква квалификация и в същото време да ти дават пари за да се веселиш и да си вееш *** насам натам. Нали се сещаш че тия пари трябва да ги вземат от хората, които си ги изкарват? Никой не е длъжен да ти плаща ако не си си го изкарал - разберете го вече. Никой не ти забранява да работиш допълнително ако са ти малко парите, или да идеш да изкараш курсове, за да си повишиш квалификацията.
122
2
 
8
 
! Отговори
Магистрали преди 12 години
А нима бяха по-малко смущаващи фактите около тройната коалиция? Или как Станишеф като министър председател се присмиваше на всяка опозиционна критика?Или как Доган измъкна милиони хонорар от милиардния проект Цанков Камък?Гледате треските сега, но не виждате трупите преди.Отворете си очите!ГЕРБ няма алтернатива в момента.
121
4
 
5
 
! Отговори
112 преди 12 години
..Нещо смущаващо се случва в държавата ни, а в същото време всяка вечер по телевозиите, един герой (строител на България) събирателен образ на Левски, Отец Паисий и хан Крум ми обяснява колко сме добре от всякъде погледнато... Смущаващото е, че това го говори човек милионер, пък професия пожарникар и охранител...
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да е безвъзмездно, правилно се сещаш. Трябва ти добър бизнес план, а за да е добър, трябва да бъде изработен и консултиран на точното място. 50 % трябва да са ти най-високите очаквания.
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за хората с бели престилки нямам думи, да не си им в ръцете, молете се да сте здрави, защтото лечението в България е под всякаква критика, не че нямаме добри лекари.
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 111Ами учи език и излез навън работи, света не се ограничава само с БГ, бъдещето ти е в твоите ръце, ама трябва и усилие и труд да положиш, но ако те мързи ниама как да ти се получат нещата. Избора е твой.
117
1
 
9
 
! Отговори
Магистрали преди 12 години
Не е кредит, а ПОМОЩ!И е по европейска програма, нещо, което комунистите трудно разбират.Трябва ти един добър бизнес план и желание за успех и нищо повече.Кажи ми при това положение, редно ли е да се оплакваш, че работиш за 250 лв.?Кадърен ли си?Действай!
116
4
 
4
 
! Отговори
ринго преди 12 години
абе бастуни за всичко друго давате мнения и разпъвате локуми а какво мислите за вечно недоволните алчнюги в бели престилкидето са като в болница на Менгеле а не в родилен дом?
115
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, а ако не беше този Кабинет, сигурно щеше да си понесе наказанието. Що ме карате насила да защитавам Борисов?
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чух че има такъв кредит но мислех че е блъф , и не ми се вярва че ще ми го отпуснат безвъзмездно !!!
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има специалисти д - ри с Морал които наистина взимат по малки заплати и от ДЖИПИТАТА !!!Но има и такива които са допуснали ГРЕШКАТА в Шейново и трябва да ви кажа че точно този ще се измъкне невредим под шапката на Кабинета Борисов !!!