Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?

Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята
Обновена: 23 ное 2011 21:16 | 23 ное 2011 21:13,
173
Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?
Снимка: архив, Булфото

Според близките на починалата в болница "Шейново" преди два дни родилка в предварителния протокол от Съдебна медицина за причините за смъртта й посочена неправилна интубация и закъснели реакции. 35-годишната Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, съобщи bTV.

Здравният министър Стефан Константинов каза, че има признаци, по които неправилно извършване на интубация може да се коригира. Той обеща да коментира, след като получи резултатите официално.

Министърът коментира и обяснението от болницата, че родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека – над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води. Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят.

Още по темата

На болницата се заплаща за извършена дейност, някои пациентки раждат за два часа, други стоят два дена. Това са правилата и те ги знаят”, каза здравният министър.  

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче детето също почина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
6
 
12
 
! Отговори
... преди 12 години
"Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята" Това е ЛЪЖА !!!!
151
6
 
13
 
! Отговори
as преди 12 години
ТЕ *** ВЕЧЕ ГО ИЗМИСЛИХА-БОЙ И ЧУПЕНЕ НА ГЛАВИ И ИМУЩЕСТВО ЗА ВСЕКИ УМИШЛЕНО УМЪРТВЕН ПОРАДИ ЛЕКАРСКА НЕМАРЛИВОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
150
1
 
3
 
! Отговори
до 147 дт 141 преди 12 години
Явно си *** и винаги си бил такъв ниско тарифен
149
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da umirat rodilki v 21 vek e nedopustimo ! Rodilkata netriabva da razchita samo na lekari. Rajdat se bebeta i v avtobusi, i v taksita i v domovete. Jivota se dava ot Bog.Dide li triabva da se rajda kadeto i da e.Ako zadarja i stiska rodilkata riskova i svoia i na bebeto jivota. Prababa mi e rodila 6 deca v izbata. trima ot tiah dnes sa doktori v chujbina.
148
1
 
34
 
! Отговори
Гери преди 12 години
144 раждала съм и на двете места по едно дете.В Шейново и в Майчин дом.И на двете места те зарязват в коридора след раждането.С торбичка пясък.И не им пука тресе ли те, или дали имаш кръвоизлив!В Шейново изядох шамари, а в Майчин дом студентите които ме израждаха си правеха свалка подпрени на коленете ми, докато аз умирах от болки.Слава богу и двете ми деца се родиха живи и здрави и без тяхна помощ.
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВРАТЕН СЪМ
146
3
 
16
 
! Отговори
До 141 -Лекаря убиец преди 12 години
Ще платя на придружител - някой с дебел врат и големи мускули. На теб - не.А ти ще му платиш отделно, за да спре да те млати.
145
1
 
17
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
Приятелю, не се изказвай неподготвен. Всички след раждането стоиме в коридора по един час с торбичка пясък върху корема.
144
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стара приказка е ,че раждащата жена винаги е с единия крак в гроба. Родих две деца преди 1989г. и колкото и да ме болеше и да беше трудно , за миг дори не съм се съмнявала в докторите. Знаех, че ще ми помогнат.Как сегашните доктори биха могли да върнат доверието на бъдещите млади майки в професионализма си ?!
143
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жена ми роди второто в Шейново, преди години. Всичко беше наред, топло, уютно, обгрижена както преди, така и след раждането. Без да се дават пари под зад или отвъд масата. Коренно различно от първото и раждане преди време в Майчин дом, където хем се плати за свой лекар, хем посиняха от студ и глад, да не говорим как след раждането я зарязаха за близо час в някакъв коридор.Така че много се дразня като се лепне етикета - в Шейново винаги било така - има си доктори и доктори.
142
2
 
26
 
! Отговори
МОЛЯ???? преди 12 години
"родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води."-АЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ,МОЛЯ ВИ СЕ!ОТКОГА ТРЯБВА ДА ГИ ИМАШ И ТРИТЕ ПРИЗНАКА,ЧЕ ЧАК ТОГАВА ДА СЕ СМЕЛЯТ ДА ТЕ ПРИЕМАТ???ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!!!!!!!!!ТОВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ,БЕЗСТАМНИЦИ!
141
2
 
18
 
! Отговори
До 140 преди 12 години
Преди 2 години обаче!!!Аз сега има нужда от две операции в коремната област.Едното е херния.Само ,че няма такъв хирург който да направи и двете наведнъж.За всяка поотделно ми искат по 950 лева.За хернията ми искат и 600 за т.н. платно.2500 лева които няма откъде да взема.Затова си ходя неоперирана.Инвалид съм и пенсията ми е 290 лв. -по-малко от избора на екип за едната операция.И точно в св.Ана ми ги искат тези пари!В други болници е още по-скъпо.
140
29
 
10
 
! Отговори
ЛЕКАР УБИЕЦ преди 12 години
Ей мушмороци ще ни плащате ще си избирате екипи ще мълчите иначе на врачки и баячки стойте си в къщи пийте си билки четете тъпите писания на Миролюба Бенатова и се радвайте че още ни има
139
3
 
19
 
! Отговори
r преди 12 години
Преди 2 год. ме оперираха от херния в болница св.Ана в София. Лекарят и лекарският екип си свършиха перфектно работата. При това не съм платил нищо и никой не ми е искал нищо. Престанете да поставяте всички лекари под един знаменател. Да, има и лоши, има и такива, за които това е бизнес, но има и свестни и ако продължавате да плювате на ред, ще останем и без тях. В Европа заплатите им с в пъти по-високи и ги уважават.
138
7
 
24
 
! Отговори
днес преди 12 години
Бийте ги, мамка им! Преди време на приятел детенцето му падна и си удари главата, отидоха в болница да я видят и попаднаха на сестра със самочувствието на Б.Б. и комерсиален доктор. след никакво чудене последваха няколко шута, плесника, груби думи и хоп като на магия отношението се промени коренно. Има начин!
137
2
 
17
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
Да ме пази Господ от некадърни лекари!
136
2
 
16
 
! Отговори
Саня преди 12 години
Има редица признаци,по които да се разбре дали интубирането е на правилното място.Един от тях е подуването на корема - това е признак,че тръбата е в хранопровода,а не в трахеята. Всеки уважаващ себе си специалист знае това и знае как да го коригра. Явно,наистина,друг е бил проблема - парите !
135
5
 
27
 
! Отговори
Спрете ги преди 12 години
Като дете бях оперирана в Бг.Запомнила съм като ден днешен грубото отношение от страна на персонала и тяхната алчност.След години открих,че са забравили марля в корема ми.За мое щастие се намирах в Италия,където съм установена от години.Дано да се вземат някакви сериозни мерки срещу тази некадърност.
134
2
 
13
 
! Отговори
мене преди 12 години
Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?!?!? Дали не от неправилна кихация ? И откога `инцидент`е диагноза?Какви са му картината и превенцията,да знаем,да се пазим ние простите,не че нещо,нали...
133
1
 
4
 
! Отговори
мене преди 12 години
Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?!?!? Дали не от неправилна кихация ? И откога `инцидент`е диагноза?Какви са му картината и превенцията,да знаем,да се пазим ние простите,не че нещо,нали...