Грипът ни застига в края на месеца

Лекари съветват да почнем с ваксините още следващата седмица
Обновена: 2 окт 2016 08:18 | 2 окт 2016 08:15,
10
Грипът ни застига в края на месеца
Снимка: архив Reuters

Есенната грипна вълна тази година се очаква по-рано - още в края на октомври. Тогава лекарите предполагат, че ще дойде първият пик на хремата. И затова отсега предупреждават, че времето за ваксинация е дошло, отбелязва "Стандарт".

Според докторите за постигане на оптимална защита срещу грипа е необходима ежегодна имунизация. И затова препоръчват ваксинацията да се извърши през периода октомври-ноември, когато заболяемостта е с ниски нива и защитния ефект на ваксината се проявява 2-3 седмици след имунизацията.

А трябва да се има предвид, че вирусите имат относително висока устойчивост в околната среда. При кихане и кашляне, чрез слюнката те могат да попаднат върху предмети от околната среда, където да останат жизнеспособни до няколко часа. Когато докоснем заразена повърхност, можем неволно да пренесем причинителя до лигавицата на устата, носа или окото и по този начин да му дадем възможност да навлезе в организма и да се размножи.

При грипа скритият период е относително кратък - обикновено не повече от 3-4 дни. Есенно-зимната сезонност е свързана и със способността на вируса да преживява по-добре на ниски температури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: грипваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
? преди 7 години
И небето над Добрич вчера беше осеяно с такива линии, викам си чак пък толкова пътнически самолети да минават оттук...
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Суека 4The REAL Truth Behind 'Chemtrails' https://youtube/watch?v=CEii1_kEoZs
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също съм снимал такива следи мебето става на квадрати но не неможеш убеди *** който си мисли че били пътнически самолети а ако кажеш на неукия те вземат за странен да си живеят в заблудата
4
0
 
14
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Нестабилно време , слаб имунитет скапана здравна система , лоша храна , стрес и разбира се " помощ от вън" американска съответно и така до новия щам на пролет . Законен здравен рекет в световен мащаб .
3
0
 
10
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Имам 4-ти снимки от вчера сутринта небето над София ... цялото беше засято с бели линии от самолети . Ако това не е Chemtrails здраве му кажи . Не изчезват линиите а отиват към повърността на земята и се разстилат да ни е жив и здрав БОКО ТИКВАТА ,че им позволява на БИГ ФАРМА да ни пръскат с новите видове вируси и болести само и само той и корпорациите да печелят на гърба на стремглаво намаляващият български народ !!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Волга 1 преди 7 години
Те от къде знаят кога ще дойде грипа? Много просто.Нали американски самолети ни "пазеха" въздушното пространство няколко дена и през това време са пуснали вирусите. Утре ще ни кажат и от кой щам е грипа.
1
0
 
19
 
! Отговори
man преди 7 години
Да се чете: ще пускаме грипа в края на месеца, дайте кинти сега и ще се спасите..