Как омега-3 мастните киселини ни правят по-здрави?

Имат голям потенциал в превенцията на някои видове рак
21 авг 2017 09:45, Михаела Лазарова
0
Как омега-3 мастните киселини ни правят по-здрави?
Снимка: pixabay

Омега-3 мастните киселини крият невероятни ползи за здравето, които дължат най-вече на мощните си противовъзпалителни свойства. Когато възпалителните процеси в тялото биват потиснати, шансовете за подобряване на здравословното състояние се повишават. Превенцията на опасни животозастрашаващи заболявания се подобрява.

Кои са най-важните неща, които трябва да знаем за омега-3 мастните киселини?

Сърдечносъдови заболявания

Установено е, че омега-3 мастните киселини повишават нивата на добрия холестерол и понижават триглицеридите. Тези механизми са от голямо значение с оглед предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и свързаните с тях усложнения в други органи и системи.

Диабет

Омега-3 мастните киселини помагат на клетките да подобрят чувствителността си към собствения инсулин – основен проблем при инсулинова резистентност и диабет тип 2. Омега-3 мастните киселини помагат за ускоряване на метаболизма и разграждането на коремните мазнини, които са рисков фактор за отключване на диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари