Лимони, портокали... 6 лека при запек

Как може да облекчите запека по време на бременност
21 дек 2017 11:00, Михаела Лазарова
2
Лимони, портокали... 6 лека при запек
Снимка: unsplash

Сутрешно гадене, глад, промени в настроението... Това са само част от неразположенията по време на бременност и сякаш те не са ни достатъчни, освен тях, запекът е другият проблем, с които се сблъскваме през 9-те месеца.

Запекът по време на бременност се дължи основно на хормонални промени. Бременността често се съпровожда от увеличение на прогестероновия хормон, което причинява отпускане на всички мускули в тялото ви, включително чревните мускули. Освен това нарастващото коремче също оказва натиск върху тях.

Как може да облекчите запека и бременността ви да бъде по-лека? Като начало включете в менюто си кисело мляко и сок от сини сливи, а в следващите редове може да прочетете какво още може да облекчи неразположенията ви.

Лимон, мед и вода

Защо тази комбинация работи срещу запек? Лимонът проявява своите антиоксидантни свойства и има високо съдържание на витамин С. В комбинация с топла вода и мед е едно от най-често използваните средства за лечение на запек, тъй като увеличава производството на жлъчка в тялото ви. Това, от своя страна, подобрява движението на червата и улеснява изхождането.

Портокали

Портокалите са богат източник на витамин С и са част от храните, препоръчвани за облекчаване на запека. Съдържат добри количества фибри, чиито недостиг обикновено води до появата на запек. Освен това, консумацията на цитрусовите плодове ще засили защитните сили на организма ви. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари