Антибиотиците не лекуват грип

Има обаче стъпки, които да предприемем
19 яну 2018 19:11,
Антибиотиците не лекуват грип

Повечето от нас са се сблъсквали с грипа на даден етап от живота си и знаем как този вирус може да ни повали страшно бързо. Два дни след атаката на вирусите започваме да усещаме първите симптоми, които към петия или шестия ден са се задълбочили, ако няма лечение. Здравият организъм може да се справи с инфекцията към седмия или осмия ден, но при хора с по-слаба имунна система заболяването продължава много по-дълго. Навременното излекуване на вирусното заболяване ще ни предпази от последващи усложнения.

Какво можем да направим, за да предотвратим появата му? Здравословните навици може да профилактират вирусните инфекции, като сред тях на първо място това е добрият сън. Проучване от 2009 г. е доказало, че хора, които спят по-малко от седем часа на нощ, са три пъти по-склонни да се разболеят от простуда и грип, отколкото тези, които спят повече от осем часа на нощ.

Намаляването на стреса също е превенция на вирусните инфекции. Подложените на стрес хора се разболявали два пъти по-често, защото стресът потиска имунния отговор на организма.

Обаче нaй-cигypнaтa зaщитa от грип си остава имyнизaцията. Оcвeн тoвa мoжe дa пpибaвим и имyнocтимyлaтopи и хpaнeнe c пoвeчe пpecни плoдoвe и зeлeнчyци, a cъщo и кoмбиниpaни витaмини. Toвa подготвя мнoгo пo-дoбpe имунната система дa ce cпpaви c гpипa и с останалите вируси.

Антибиотиците са неефективни при лечение на грип. Защо? Основната причина е, че те са създадени да се борят с бактерии. А грипът се причинява от вируси и не може да се повлияе от антибиотични средства. Те се използват в случай на тежки усложнения, причинени от грип, но не и в самото начало на проявата му. Антибиотик може да се приеме при бактериална инфекция, която се доказва със взимане на секрет за изследване.

За да не се стига до там обаче е добре да вземем мерки още при първите симптоми на вирусно заболяване. В българските аптеки вече е достъпен без рецепта популярните в цял свят продукти при простуда и грип ВИКС. Те ефективно се борят със симптомите и на простуда и грип.

Един от най-известните продукти е Викс АнтиГрип Комплекс - топла напитка, която ефективно облекчава симптомите на простуда и грип. Той е един от малкото продукти на българския пазар, който повлиява 6 симптома, включително и кашлицата. Викс Антигрип Комплекс е добре да се взема още при първите симптоми на грипа. Подходящ за възрастни и деца над 12 години, а оптималната доза е едно саше на всеки 4 - 6 часа, но не повече от 4 сашета на денонощие.

Проучване гласи, че при 90% от случаите на настинка и грип се засягат както горните, така и долните дихателни пътищa, което е и най-честата причина за възникване на усложнения. Ето защо Викс АнтиГрип Комплекс е добър избор, облекчава 6 симптома и подпомага прочистването на дихателните пътищa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание