Експериментът в Dnes.bg: Живот втора употреба

Second hand магазините са препълнени със стока – купувачи бол
5 авг 2016 09:07, Екип на Dnes.bg
57
Експериментът в Dnes.bg: Живот втора употреба
Снимка: Dnes.bg

Във времена на криза (икономическа, политическа...) едно нещо със сигурност процъфтява – втората употреба.

Столичният битак е препълнен – от пирони през бикини, та до лекарства. Хората се спъват в стоките и пазаруват ли, пазаруват.

Автоборсата в Горубляне се задъхва – кола връз кола и клиент до клиент.

Second hand магазините са препълнени със западноевропейска стока – купувачи бол.

Колите ни са втора употреба, техниката ни – втора употреба, храната и тя. Дрехите – също.

Живее ли българинът живот втора употреба? Това попитахме героите ни в Експериментът в Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО отношение на втората употреба дрехи имам резерви, защото след носене на подарена ми от моя роднина дреха получих жесток обрив.Разбрах, че ми е купила блузата от втора ръка.Поинтересувах се и се оказа, че използват много силни химикали преди продажбата,уж за да убият всякакви микроби, зарази и евентуални кожни болести, които може да е имал носилия преди това. Не на всеки ще му стане нещо, но хора с алергии и по-чувтствителни кожи може да пострадат. Иначе всеки може да носи каквото си поиска :)
48
2
 
10
 
! Отговори
Би преди 7 години
Интересното е, че тези магазини уж са за бедни, а бедните са твърде горделиви и често предпочитат китайските стоки, които не издържат и един сезон. За да се обличаш добре не трябва да имаш предразсъдъци, аз например често съм така- блузка за 1-2 лева от втора употреба, дънки за 10-20 от най-най-финалните намаления по моловете, чанта за 200 лв, аксесоари, поръчани от китайски сайт ( в пъти по-евтини от абсолютно същите предлагани по нашите магазини) и непрекъснато получавам комплименти;)
47
2
 
4
 
! Отговори
сс преди 7 години
много сте умни бе, ама ако ви дам една пачка по стотачки веднага ще ги вземете нищо че са амнайста употреба и хиляди хора са ги пипали с ръцете дето са си ровили да не казвам къде... иначе не нося дрехииии втора употреба, мислете малко рационално
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 50 години робство от БКП-БСП и това ни е много . Естествено висшия ешалон на БКП-БСП живеят първа употреба и то в САЩ или Западна Европа , а не в Русия . Те това е .
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и във втората ръка има хубави дрехи и в новите дрехи има буклу ци ,ако нямаш предразсъдъци пазариш и от двете,където намериш нещо хубаво.Все пак обувки и бельо втора ръка не купувам,включително тениски
44
0
 
5
 
! Отговори
ценко преди 7 години
отидете в Кюстендил, там всичко живо пазарува втора употреба, чиновници, служители на високи позиции , всички .,.
43
1
 
11
 
! Отговори
224 преди 7 години
Дрехите втора ръка се даряват на църквите за хуманитарни цели. Църквите ИТ своя страна НЯМАТ нужда от тонове дрехи, а от средства. Те продават тези дрехи и със събраните средства поддържат социални кухни за бездомни, издържат приютите и въобще реализират свои социални програми. Разбира се църквите на Запад а не нашата.... Така че, спрете с фантастичните сценарии за предназначението на дрехите втора ръка. В много държави има подобни магазини като нашите
42
6
 
11
 
! Отговори
Агент Мики Маус преди 7 години
Не вдявате ли,че опърдяните парцали са всъщност хуманитарни помощи от Датчаните за бедстващите Българи от четвъртия свят.... Първо тези дрехи трябва да са БЕЗПЛАТНИ , но естествено някой СЛУЧАЙНИ бандити с подкрепата на най-големия бандит - държавата са намерили начини да ни ги продават на цената на пържолите. Продажбата на дарени парцали е огромен бизнес за мафията, затова тук не се допуска веригата ткмакс , която в Англия и Германия продава нови маркови дрехи на символични цени.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невиждам смисъл от покупката на дрехи втора употреба. Има нови дрехи, които не са маркови и са на достъпни цени.
40
3
 
12
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Хаха...а ти от къде знаеш, че втората употреба, които носиш, не са шити отново от деца, в робски условия?Хаха..ее...голям моралист се извъди българина :)))И..какво..Zara, са ***, така ли? Че и останалите марки, които до преди 10г. не ги знаехте и кои са. Че и били *** новите дрехи?!! :)Абе, на ***...все нещо му е на криво.Носете си втора упортеба като толкова ви харесва...но без да ни облъчвате с изкривените си разбирания за непостроен комунизъм и загниващия Запад :)
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Да го кажем направоАми, следвайки ника ти...да си го кажем направо:Не сме в Евроатлантическия съюз, връщаме се 30г. назад...всичко ти е ново- кола москвич- чисто нов...след 30г. чакане, доставен с 15 фабрични дефекта. Дрехи- чисто нови- е, да...два модела, конфекция "Валентина"...които носи цяла България, но...чисто нови.О, да...дънки нямаш право да носиш- дори и втора употреба.Хм...и да..стоиш си в чисто новата държава...вечно строяща комунизма и...дори не можеш да излезеш от нея...
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 321По-хубаво нещо качествено, втора употреба, вместо ефтините еднодневки от асартимента на H&M, Zara и тн. шити от деца при робски условия на труд.
37
5
 
25
 
! Отговори
Сас преди 7 години
От както си купувам втора ръка си нося с кеф брандове които са бесни цифри. Не виждам нищо лошо в това човек да харчи парите си за нещо по- смислено от дрехи....пример 4 ризи Tommy Hilfiger са точно един мноооого хубав лаптоп или 7 дни във Валенсия..... Не робувайте на предразсъдъци
36
6
 
13
 
! Отговори
Жорж преди 7 години
Гнус ме е да нося дрехи, обличани от други. А и миризмата е натрапчива и прлотивна. По-добре 3-4 пуловера или блузона за зимата, но малко по -скъпи. През лятото е лесно. Има и по-евтини нови тениски. Е, който иска да се облича като гъзар, да пазарува от скъпите магазини.
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втора употреба - само кола и то максимум 4 годишна.. Защото обезценяването на новата е безумно. Нали се сещате ,че тея парцали дето се ровят хората в тях са дарени. Идват главно от Скандинавските страни и хората там мислят ,че ги даряват на бедните африканци.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви дънки по 200 лв?Дрехите си ги пазаря главно от аутлети в Щатите ( работя на кораби) .. Келвин Клайн, гес , ливайс 15 - 20$ За чифт. Новите модели - 60-70 $. Да дам пари за опърдяни дънки ли?Споко ,и тук ще влезе английската верига ТК Макс и за народа ще има маркови дрехи на нормални цени. Тия дето с продажбата на едни дънки и тениска искат да избият мизерната заплата на продавачката си е време да фалират и да работят.в гес в мола ми искат 420лв за дамска чанта, донесох я същата за $40
33
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът като цяло е вещоман, къщите преливат от ненужни неща, не ползвани с години, после висят по мазета, тавани и след години чак евентуално се изхвърлят, манталитет, наследство от комунизма. Не си дава сметка, както тази негативна енергия влияе на живота му.Вкъщи дарих много неща, всички книги на библиотеката в едно село, продадох доста неща в нета и пак има още излишни вещи, но само за 2 години живота ми се промени, а бях в такъв застой. Всичко което не е ползвано повече от 2 г., навън.
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе са малко!!! За 160см/70кг си поне едно 20кг от горе
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
към 34, ами ако ходиш само в МОЛ-а, където наемите са убийствени, какво да си купиш. Има от време на време "страшни" намаления, но за мен пак е скъпо. В София има много места, където можеш да купиш супер неща, малки магазинчета по Графа, на Витошка вече има неща на прилични цени, в по-малките населени места, Интернет.
30
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цялата жалка територия б.лгаристан е не втора а трета употреба

Спонсорирани публикации