Експериментът Dnes: Ще помогнем ли на припаднал в жегата?

Bulgaria ON AIR провери: Състрадателни ли сме?
26 юни 2017 14:52, Анисия Иванова
49

Лятото дойде и горещините започнаха. Тази седмица в София се очакват температури до 35 градуса. Състрадателни ли сме и ще помогнем ли на човек, на когото му прилошее в горещото време? Това провериха репортерите на Bulgaria ON AIR Борислав Петров и Валерия Цветанова.

В първия случай млад мъж призна, че е забелязал, че на репортера му прилошава, но не е реагирал, защото е преценил, че той ще се оправи сам. Изчаквал е да види дали ще се наложи да окаже помощ. Момчето посъветва гражданите да си стоят повече вкъщи и да пият много вода в горещите часове на деня.

В същото време само на метри от "почти припадналия" репортер млада жена гледаше безучастно случващото се.

При повторния опит на екипа преминаваща по бул. "Витоша" жена веднага се притече на помощ на припадналия и го придружи до най-близката пейка. Веднага след нея същото направи и момиче, което помогна и предложи вода "пострадалия" от жегата.

"Пия вода, гледам да ходя по сянка и не излизам в най-горещото време", сподели тя за "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
едно от основните правила от полицейските учебници по криминалистика е:този който докладва за престъплението е първия заподозрянняма ненаказана добрина - така че ако ви се иска да прекарате следващите няколко дни в полицията - помагайте на припаднали и пр. жертви на престъпление или на обстоятелствата
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правите страшни глупости, на село работа има колкото щеш, работете нещо безсрамници, и това се нарича репортаж??И това тръгна нарочно от преди 30г да се пишат само плоски майтапи, за екстрасенси ,и за ***, сега се привнесе и копиране от фейсбука на хората
41
1
 
0
 
! Отговори
неграмотен гей преди 6 години
неграмотен гей
40
0
 
9
 
! Отговори
varg преди 6 години
Има два аспекта.В единият не се знае човека какъв е може да пиян,луд и т.н. и по-добре да не се доближавате,а в друия случай е добре да се реагира по най-бързият начин.
39
3
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Точно обратното - на Балканите хората помагат много повече, отколкото другаде. Личен опит.
38
0
 
9
 
! Отговори
скептик преди 6 години
Тоя е толкова слаб актиор, че дори и наистина да колабира никой не би му се доверил.
37
0
 
1
 
! Отговори
Жорката преди 6 години
Никога не вдигайте нивото на репортажите, заради това съм тук.
36
0
 
2
 
! Отговори
Експеримент до 30 преди 6 години
Я да видим копи-пейст от вашият пост дали би се цензурирал: " неграмотен гей" .
35
0
 
4
 
! Отговори
Свиреп преди 6 години
Така значи, ще ме правят на маймун с цел печалба. Очевидно е, че облагата на медията е рейтинг и аудитория, които се монетаризират в пари от реклама. Директно си имаме облага. Ехоо, прокуратурата. Спим ли спим ...
34
5
 
3
 
! Отговори
Знам от опит преди 6 години
Никой няма да ви помогне,българите сме гадни хора като цяло!Казват че най злите хора живеят в източна Европа от Полша до Гърция!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги журналисти, спрете да си правите експерименти с хората - те не са опитни мишки.
32
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз не излизам нито в студа нито в жегите в люлин цял ден пищат линеикипенсионерите сигурно припадат по улиците
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE POMAGAI NA NIKOGO--OSTAVI GI DA UMIRAT.EDIN REPORTER VZEMA 5 000 LV. ZAPLATA,A AZ DA MU POMAGAM KATO VZEMAM 450.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако му бия два тежки шамара за свестяване - ще ме съдите ли?При изкуствено дишане понякога се чупят ребра, "целуват"се уста в уста!НО първо му узмерваш пулса и ако се еб.ва - викаш полиция и да пишат протокол за измама с цел реклама!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 22Измамата е престъпление при форма на вината - пряк умисъл ! Активни волеви действия за привеждане в заблуждение с цел облага. Или никога не си посещавал лекции по наказателно право или ти ги е чел неграмотен гей. При тяхните отношения действително има пасивни и активни действия.
28
1
 
2
 
! Отговори
ДеЮре преди 6 години
Амиии, имам едни подозрения, че ако някой сигнализира прокуратурата за тия простотии, то резултата ще е моментален и неприятен за инициаторите. Но имам и други подозрения. Че това ще се случи след първия бой над репортер. А то все някога ще се случи де.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите скъсват..браво форумци
26
1
 
8
 
! Отговори
Среднист преди 6 години
В средното образование трябва да се въведе предмет - Търсене на съдебни обещетения, ако сте представен като г-л-у-п-а-к, наивник, несретник, съответно широко прокламиран като такъв от медия с национално покритие.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В средното образование трябва да се въведе предмет - Реакция при кризистни ситуации и оказване на долекарска помощ ! Факт е, че при ПТП повече от половината жертви биха оцелели при навременна и адекватна долекарска помощ. Пренебрежително малко са хората, които умеят да тампонират обилно кръвотечение, да освободят дихателните пътища /неправилно наричано вадене на език/ или да правят изкуствено дишане и сърдечен масаж.
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРУДНО ЩЕ ПОВЯРВАМ ПРИПАДЪК ОТ ЖЕГА И ТО В ГРАД.ВИЖ ПО ЧЕСТО ИМА ПРИПАДНАЛИ ОТ ОПИАТИ ОТ ПРЕДОЗИРАНЕ НА ХАПЧЕТА ИЛИ НЕВЗЕТИ. ОТ ЖЕГА МОЖЕ ДА ПРИПАДНЕ АКО ЦНОГО ХОДИ ПЕШ И ТО ИЗВЪН ГРАДА И МУ Е НЕ МОЖЕ ДА ОТЛОЖИ ПРЕДВИЖВАНЕТО и Е ПЕНСИОНЕР МЛАД ОТ ЖЕГА НЕПРИПАДА.

Спонсорирани публикации