Рашков: Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на полицията в Кърджали

Купуват гласове с хляб, брашно, леща
436
Рашков: Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на полицията в Кърджали
Снимка: БГНЕС

Цвета Караянчева от ГЕРБ, която е бивш председател на НС, се е обаждала на регионалния директор на МВР в Кърджали и го е заплашвала, твърди служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Полицията е провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион според това дали този човек ще гласува за ГЕРБ или няма.

„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си”, заяви Рашков.

"Заплахи, закани... Един кандидат за депутат заплашва с уволнение директора на МВР. И точно тези хора искат да се връщат на власт. И това е заявката - не преследвайте нашите представители, защото ще ви уволним. И директорът на държавното горско стопанство си позволява да дели хората на такива, които ще гласуват за ГЕРБ и на такива, които няма да гласуват за ГЕРБ. За първите има дърва, за вторите няма", каза Рашков.

Още по темата

Той се похвали с добри резултати в борбата с купуването на гласове и обвини предходното ръководство на МВР,  че не е полагало такива усилия, свързани с изборните правила на гражданите.

„Вероятно една от причините е, че последните двама министри – Христо Терзийски и Младен Маринов, в момента са кандидати за народни представители от листите на ГЕРБ. До 4 април има само няколко дела, образувани срещу други партии. А сега има шесткратно увеличение на образуваните досъдебни производства”, каза Рашков.
 
„Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура. Нямаме обяснение, защо тя не е го е правила. До 4 април има около 1000 сигнала, които съдържат данни за изборни престъпления. Само в броени на едната ръка случаи има наказателни досъдебни производства”, допълни министърът.

„В момента настъпателно атакувахме групите, които се занимават с покупко-продажба на гласове. Няма да останем безучастни към информацията, която постъпва при нас”, каза вътрешният министър.  

Той допълни, че в районите на Гурково, Стара Загора, Хасковска област, Твърдица „са наситени с лица, които се занимават с тези деяния и покупката на гласове”.

„Давано е хляб, дърва, брашно, леща, разбира се и пари в размер на 30-40-50 или малко повече лева. На това може да се съгласи един беден човек, за който тези неща са ценност. Очевидно бедността се използва за предизборни цели”, коментира вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
1
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
рашо, Я СИ ЦУКНИ ОТ ДАМАДЖАНАТА И ОСТАВИ ПОЛИТИКАТА НА МНООГО ПО УМНИТЕ !
319
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
car simeon i toi mnogo strahuva, pod krevatia se e skril...carica margarita mu vika ela be, rashkov e ot nashite...ne strahuvai...simeon ne izliza izpod krevatia i toi...da ne mu vzemat pak germandkoto carstvo coburgotsko i nai-veke ezikot, makedonskio maichin ezik :-))))
318
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
hahahaha...mvr shef ima goliam strah...oste ne e izleznal izpod krevatia ot shube...;-))))
317
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя умно момиче от кьрджали
316
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което Бойко си е построил за резиденции-вие ,***, не моете само го боядиса...Я каква спретната къщурка с две липи отпред заджурка за Мис Мокри *** в Бърцилонъ...
315
5
 
4
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
ЗАЩО ТОЗИ САЙТ НЕ ПИШЕ НИЩО ЗА РЕЗИДЕНЦИИТЕ НА РАШКОВ--АКО БЕШЕ ЗА БОЙКО БОРИСОВ ТО ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕШЕ ДА СТОЙ ПО ЦЯЛ МЕСЕЦ И ПО ВЕЧЕ-----ВСИЧКО Е КОМУНИСТИЧЕСКО ,НО СЕ РЕВЕ ЧЕ НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО ОТ СЪЩИТЕ КОМУНИСТИ
314
2
 
6
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
Дедо Лъжо пак се е разпищолил. Лъжи манипулации, внушения, недоказани съмнения и нищо друго. Същия маниер като в края на 1944г. Остава да възтановят и Белене и Скравена.
313
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързат,бързат с празни приказки,манипулации и внушения да ни сготвят скорострелно докато хората още дремят и повечето не са разбрали с кои си имат работа и защо?Да ни откраднат следващите 4 години защото на тях така им уйдисва.Рашков смени всички регионални и служби без никакви мотиви и вече ползва полицията като политическа,като през комунизма,деформира я ,деморализира,въпреки че е надпартийна по закон.Всичко грозно от старо време,а тези похвати трудно се възстановяват към нормално
312
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжливото овчарче бат Бойко Рашковеца имотния колекционер на тузарски къщи тип холивудски с неясен произход на парите съчинява сигнали и най неморално лъже защото е напомпан с пари на олигарси на които прокуратурата им пречи ,а той е техния спасител.Напред към лъжливата кримиолигархична республика.Е що така ни един "сигнал" не излезе верен,освен да настройва обикновените хора и обърква.Не търси истинските продавачи от други партии примерно на Черепа,тях ги покрива,негови хора,оморан в лъжи
311
0
 
0
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 2 години
Християнски работи ..
310
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев направи изборите когато ББ СПЕЧЕЛИ! КОЙ Е КОПУВАЛ ГЛАСОВЕ?РАДЕВ В ПОЛЗА НА ББ?ЕЙ КУТЕВЧЕТА МНОГО СТЕ ПРОСТИ! СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА И ОТНОВО ИСКАТЕ ДА КРАДЕТЕ! ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВИ ПРЕСЕДНЕ!ЩЕ СЕ ЗАДАВИТЕ! КРЪВ ЩЕ ПОВРЪЩАТЕ!
309
10
 
9
 
! Отговори
не минава преди 2 години
Той, тоя индивид заплаши всички, сега се загрижил за един регионален директор.
308
9
 
14
 
! Отговори
Димо преди 2 години
На всички избори беше така.Купени от ГЕРБ.ГЛАСУВАЙ!!!!!!!!! Твоят глас е пирон в ковчега на Герб
307
10
 
12
 
! Отговори
иис преди 2 години
След изборите, първия с когото трябва да се занимае прокуратурата е Бойко Рашков.
306
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правила е това което й нареди ББ нали все пак е негова Муза
305
10
 
11
 
! Отговори
Странно! преди 2 години
Пълно е с цитати от Чалгаря,Фигуранта, сестра Галева,Рашков-Геноцида, краварката Нинова ,как Главният прокурор трябва да бъде уволнен , защото стола бил голям за него! Странно е защо Гешев не реагира на такива нападки,когато може да изкара всичките им кирливи ризи на гореспоменатите и да ги вкара в затвора!! Странно е ! Или наистина Гешев не става за този стол, на който седи !
304
6
 
17
 
! Отговори
Радев жалък... преди 2 години
Само в банановите републики в мирно време избират генерали за президенти и министър председатели.
303
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента на САЩ Байдън лично и поименно...повтарям лично и поименно поздрави президента на България Р.Радев и премиера на България.Пред цяла Европа.
302
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Радев на форума Три морета каза, че България трябвало да концентрира усилията си върху борбата с корупцията.Аз смятам, че Румен Радев е напълно прав и трябва да започне от самия себе си и да ни обясни как неговия вицепремиер Бойко Рашков се е сдобил с 19 апартамента с една заплата на държавен служител?
301
2
 
16
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
СЪДИИ, БАНКЕРИ ,НОТАРИУСИ И АДВОКАТИ СЕ ДОГОВАРЯТ ЗА ИМОТИ НА ФАЛИРАЛИ ХОРА..... МАСОВА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ..... ЗАТОВА НЯМА ДА ГО ЗАКАЧАТ РАШКОВ И ДЪЩЕРЯТА СЪДИЯ РАШКОВА.