Корнелия Нинова: Учебниците до 12-ти клас трябва да бъдат безплатни

Тя настоява да се възстановяват професионалните гимназии
Обновена: 15 сеп 2022 11:19 | 15 сеп 2022 11:16, Камелия Цветанова
72
Корнелия Нинова: Учебниците до 12-ти клас трябва да бъдат безплатни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да е честит първият учебен ден на първокласниците. На добър път. На всички ученици, родители и учители желая една успешна и ползотворна учебна година. Днес звънецът бие тържествено, но и тревожно. Нека ни събуди за трупаните с години проблеми и експерименти в образованието. А то е в основата на просперитета на държавата и личната реализация на всеки. Това написа в социалната мрежа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея учебниците не трябва да са неразбираеми за децата.

Още по темата
"Трябва да се опростят, да има един учебник за един клас по един предмет и в него да пише истината за българската история и култура. Тези учебници да бъдат безплатни за учениците до 12-ти клас. Образованието трябва да се обвърже с икономиката и да се планира дългосрочно. Така от една страна ще осигурим кадри, а от друга ще задържим децата в България", смята Нинова.

Тя настоява да се възстановяват професионалните гимназии и техникумите.

"В правителството направихме сериозни крачки в тази посока. Фирмите заявяваха в Министерството на икономиката и индустрията от какви кадри имат нужда. Заедно с Министерството на образованието ги заложихме в университетите като държавна поръчка, която се финансира от държавата и не се плащат такси от студентите. Но от своя страна те имат ангажимент да работят определен срок в България. Работодатели, министерства и университети работехме в екип. Тази политика трябва да продължи", пише Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Отговор на БСП преди 1 година
Има ли още лице тази "дърта курабия" да се появява още по медиите, след като назначи почти всички свои роднини на служба, в бившото си министерство по икономика и зад гърба на народа продаде военна продукция на Украйна за 3 500 000 000 лева !
60
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 година
Когато и да изритаме тази кле.птоманка все ще сме закъснели с поне 30 г.
59
0
 
0
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Вземи се и се скрий .БСП ще бъде първа отзад напред
58
0
 
0
 
! Отговори
Спасявайте децата преди 1 година
ДА се забрани губенето на време и здраве в училищата вкл да се блокира достъпа до 10 , 11 и 12 клас .МЛадежите вместо да работят и заработват пари за живот и деца се държат нарочно в училищата с цел намаляване боря на безработните.. ПО тоиз начин се блокира възможноста на НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ДА СЕ ОЖЕНЯТ И ДА СИ РОДЯТ НАВРЕМЕ ЗДРАВИ ДЕЦА.
57
1
 
2
 
! Отговори
Я ПА ТАЯ ! преди 1 година
С ЧУЖДА ПИТА ИСКА ПОМЕН ДА ПРАВИ ? ЦУФЛО, НАЛИ В МОЯ ДЖОБ ЩЕ БРЪКНЕШ , ЗА ДА ТЕ ИЗБЕРАТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ !
56
1
 
2
 
! Отговори
Я ПА ТАЯ ! преди 1 година
С ЧУЖДА ПИТА ИСКА ПОМЕН ДА ПРАВИ ? А *** ЦУФЛО, НАЛИ В МОЯ ДЖОБ ЩЕ БРЪКНЕШ , ЗА ДА ТЕ ИЗБЕРАТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ !
55
0
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Най - големият враг на българите е простотията , българино ! Вече оплескаха учебниците по история ..тихомълком. И по - зле са от македонските. Ама трябва да ги отвориш и да четеш, да четеш ..и ум да ти зайде. Да видиш ти , какъв благороден капитализъм са строили , пък колко ни е робила Русия, ами СССР как сме хрантутили. Няма да знаеш на кое казват черно , на кое бяло. Измамници. Учителите се чудят какво да говорят на децата, щото повечето са живяли и видяли друго. Аман от ганьовщина.
54
5
 
1
 
! Отговори
teo преди 1 година
Правилно - безплатни НО и както искаме учебниците по история в Сев. Македония да бъдат коригирани, ТАКА И НАШИТЕ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ ДА СЕ КОРИГИРАТ И ЗАПОЗНАЯТ ДЕЦАТА С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ УБИЙСТВА В ЛАГЕРИ НА СМЪРТТА И С ПРОТИВОДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА НА бкп СЕГА БСП !!! И да е ясно на всеки българин, че НАЙ-ГОМИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ СА КОМУНИСТИТЕ !?!? БЪЛГАРИНО ?????
53
2
 
1
 
! Отговори
Почитател преди 1 година
Само БСП, браво на Нинова. Умен, интелигентен, неподкупен и подготвен лидер. Не им обръщайте внимание на тези, които ровят в миналото, което не познават , или обичат да се правят на ,,прости " Не си дават сметка колко са зле и колко по- зле ще стават, ако не зачитат социалната политика. То търпението на хората се изчерпва и един ден ще осъмнат с други нагласи. Историята го доказва много пъти.
52
0
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Ами да си доплащат бе, да се бръкнат за 2 лв , ще им дават на децата каквото искат родителите. Не е толкова сложно. Навъдихте се алчни капиталисти и всичко трупате в сметките си , на гърба на хора , които ви работят за жълти стотинки. Не плащате и данъци каквито трябва, пък дърпате държавата да ви спонсорира за всяко нещо. Държавата откъде го взема, ..от заплатите на трудовите хора , че да ви дава на вас, да си пълните още джобовете и да плюете. Хай сиктир !
51
0
 
1
 
! Отговори
Тук присъстват преди 1 година
*** бездарни. Нищо не знаете и не разбирате вие, алчни егоисти. Кой ви вярва, сами си блъскате плюсове, раздадоха ли ви нови телефони..Неуморни сте да отричате и това , което е в полза за обикновените хора. Или не знаете , или не искате да знаете за добрите практики от соца, които някой се опитва да ви предложи. Един учебник по предмет, безплатни - да има за всички деца равен старт - това го имаше и беше добре по много причини.Ако го бяха предложили от гербер , щеше да е ,,грижа за хората "
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОГРОМНА ЧЕРВЕНА ДУДНЯ, САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА УВЕЛИЧИЛИ ПЕНСИИТЕ КОЛКОТО ГЕРБ ЗА 12 Г НЕ СА УСПЕЛИ- ОБАЧЕ ГЕРБ ЗА 10Г НАПРАВИХА ИНФЛАЦИЯ ОТ 12.3%- НСИ МАРТ 2011Г/МАРТ 2021Г, А ТАЯ ДРУГАРКА И КОМПАНИЯ 17.4% ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПОЗОР СТЕ ВИЕ,ОГРОМЕН ЧЕРВЕН ПОЗОР И РЕЗИЛ
49
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Няма по-щедри от комунистите, когато друг ще плаща сметката! Ти само я пусни на власт, и бързо едни многомилионни преводи ще тръгнат към Дубай! Иначе по ларж от нея няма!
48
1
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Боже, пак див популизъм в действие, партията на бузлуджанските кхмери пак се прави на социална разчитайки на старческата деменция на червените бабички, които още си живеят във времената на Тошовия СОЦ и "нерушимата българосъвеЦка дружба" ... Партията на червените олигарси от Прехода е вредна за България още от зачеването и от Дядото с декрет на Кремъл, а всяко нейно домогване до Властта води държавата към катастрофа ... !!!
47
1
 
16
 
! Отговори
!!! преди 1 година
ай скрий се м.а, ба..сси наглото чудовище еййй, заради изборите всеки ден някаква глупост ще изрече...
46
1
 
14
 
! Отговори
Х преди 1 година
НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО. Въпроса е кой ще го плати. А аз знам отговора.
45
1
 
9
 
! Отговори
Х преди 1 година
НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО. Въпроса е кой ще го плати. А аз знам отговора.
44
1
 
13
 
! Отговори
Чангачунга преди 1 година
Верно ли защо не го предложи като беше министър - а се занимаваше с продажба на оръжие- преди избори се сещате само че имаме училища и ученици- язък пропиляхте едни 32 години където няма връщане- не се наядохте гнусни комунисти-
43
1
 
8
 
! Отговори
Гешев и Ферещанов преди 1 година
Време е да се върнем!Ама този път няма 500 000 чарвена армия, да си спасят, болнави, безбожни и крадливи коминистии!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - Това нящо, кога го сънува - и, като се събуди, се беше подмокрил !