Живият музей (X)амстердам отива в Пловдив

Инсталацията с котки, хамстери, летящи къщи, колела и много музика ще гостува на Нощта на музеите
10 сеп 2010 13:17,
1
Живият музей (X)амстердам отива в Пловдив
Снимка: Living Museum

След като покори София през юни, живият музей (Х)амстердам се пренася в Пловдив.

Инсталацията с автор Васил Тучков Living Museum/(X)амстердам = “история за котки, хамстери, летящи къщи и колела” е акцент от тазгодишната програма на Нощта на музеите и галериите.

Той пренася уличната атмосфера на Амстердам в София чрез изложба на фотографии, съчетана с интерактивен пърформанс – улични музиканти, огнено шоу, улицата на червените фенери, минувачи, просяци, зайци, колела.

Living Museum е жива експозиция на време и пространство, въвличаща зрителите в Амстердам през призмата на страната на чудесата и обратното = (Х)амстердам.

От 23 до 25 септември (H)amsterdam ще заживее в Тютюневия склад (на ъгъла на ул. ”Иван Вазов” и ул. ”Екзарх Йосиф”) в Пловдив, където ще е и официалното закриващо парти на Нощта на музеите и галериите (25 септември).

За него Living Museum в партньорство с Feelme Crew са поканили за всяка от трите вечери гост-музиканти от България и Европа.

Сред артистите за 23 и 24 са: The Whokares (България), Rietveld Academy (Холандия), Portatino (България), Vivi Vassileva (Германия), Aymeric Hainaux (Франция).

Нощта на 25-и ще започне с инициативата на Fusion Embassy – първия полуфинал на Fusion DJ Rally – DJ състезание за миксиране на съвременна електронна музика с български фолклор.

След състезанието Нощта ще закрият Dj Desy (Phuture Shock) и MRVK GREW.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
bahmaamu преди 13 години
pffffffffffff,bati gluposta!btw, Rietveld Academy ne e artist,a.........akademiq v amsterdam!!!!!!!!!!!!