Човекът в бъдещето ни разкрива "Пандорум"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
6 юли 2016 08:16, Петя Славова
0
Човекът в бъдещето ни разкрива "Пандорум"
Снимка: Тандем филм

Още, когато Кубрик прави своята "Космическа одисея" оставя заявката, че вселената е прекалено необятна за човешкото съзнание. В това ще ни убеди и Кристиан Алварт във филма си "Пандорум".

Сюжетът ни затваря в космически кораб, където космонавтите Боуър (Бен Фостър) и лейтанант Пейтън (Денис Куейд) се събуждат от хибернетичен сън, но се оказва, че се намират в безпаметно състояние.

Пътят им към миналото ще им помогне да оцелеят в бъдещето. На двамата персонажи им се налага да  обходят затвореното пространство, в което се оказва - се крият доста повече изненади, отколкото те биха искали да срещнат.

Историята се развива в далечното бъдеще, когато хората на земята са станали толкова много, че не могат да разполагат с благата й. А тези персонажи имат мисия, която трудно разбират и тя ги плаши с неизвестността си.

Клаустрофобичността на кораба се слива със страха от необятността и неяснотата за бъдещето. Но това е са само част от страховитите аспекти, които поставя Алварт.

Режисьорът подлага всеки от персонажите си на съмнение. Готово ли е човечеството да посрещне вселената - може би не, особено на място и време, в което приятелство не съществува, а дебненето е към всеки и всичко.

Спотаени чудовищни мутанти, генетични експерименти, месоядни зверове – до къде е стигнал човешкия ум и дали ще се спаси или самоунищожи... Гледайте "Пандорум" на 6 юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари