ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!

ДПС към ГЕРБ: Няма насилие, дискредитирате ни!
Обновена: 2 сеп 2011 15:36 | 2 сеп 2011 15:36,
207
ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ настоява ДПС да се разграничи от кметовете и общинарите си в Кърджалийския регион, "които си позволиха да опетнят с кръв правото на избор на онези, които смятат за опоненти".

Това се посочва в декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена в пленарната зала във връзка с "упражненото физическо насилие върху активисти и симпатизанти на ГЕРБ в кърджалийските общини Черноочене и Джебел".

В края на август избухна скандал между симпатизанти на управляващите и хора на Доган в селска кръчма в чернооченското село Дядовско.

Тогава стана ясно, че подстрекател на мелето е бил братовчед на кмета на Черноочене Айдън Осман от ДПС. Собственикът на кръчмата пък е член на ГЕРБ, бивш кандидат за кмет през 2007 г.

"Българската демокрация е прекалено крехка, за да я налагаме с юмруци", зачете днес декларацията депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

По думите й ГЕРБ възразяват остро срещу опитите да се нагнети напрежение в навечерието на местните избори и превръщането на региона в огнище на политически стълпотворения, провокирани на етническа основа.

Още по темата

Депутатката призова колегите си в парламента да направят така, че законът, а не "местните феодали да раздават правосъдие" в смесените региони.

От ГЕРБ декларираха още, че ще продължават да се противопоставят на всички прояви на дискриминация, установяване на местен монопол и саморазправа на политическа, верска, етническа основа.

"Насилието е оръжие на слабите, което вирее в сянката на страха и предизвиква ново насилие, и затова, ако ние, българските законотворци, не спрем тази завихряща се лавина, тя ще катурне в грешна посока цялата ни политическа класа", посочи Караянчева.

По думите й религията не може да се използва като разменна монета за постигане на политически цели.

На свой ред от ДПС нарекоха твърденията на ГЕРБ за насилие в Кърджалийско "несъстоятелни и неверни".

"ГЕРБ искат да ни дискредитират, защото се страхуват от резултата ни на предстоящите местни избори", каза Юнал Лютфи.

От ДПС заявиха още, че категорично няма да се разграничат от свои кметове, както призоваха от управляващата партия.

Той посочи още, че от т.нар. възродителен процес партията им е защитавала правата и свободите само с мирни цели и демонстрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
9
 
15
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Добро утро, Българи!Честит празник!На този ден преди 126 г. сме си върнали заграбената от турските навлеци българска земя.;)
168
4
 
7
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Аз ще гласувам ако ГЕРБ ми купи по хубав телефон, че онези в парламента ми харесаха.
167
12
 
10
 
! Отговори
България над всичко преди 12 години
Ей,*** рязана заминавайте си в Анадола да си гласувате...
166
18
 
15
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
МАЧКАЙ, БОЙКО!МАЧКАЙ ЧЕРВЕНИ И СИНИ КОМУНИСТИ!.............. И ТУРЦИ!!!!!!!!!!!!!!!
165
6
 
7
 
! Отговори
HB преди 12 години
mikoga nesam glsuval i az no toz pat za DPS
164
7
 
9
 
! Отговори
анорак преди 12 години
Колеги,ДПС съществува от 21години,а ГЕРБ от 4-5. Ха да се замислим и да направим една констатация кого наема в момента ГЕРБ-в 85% от случаите новите лица са тези,които другите партии изхвърлиха от своите редици защото са некадърници,10% са тези които не можаха да се реализират чрез избори,защото нарада не ги избра.Особено в селата и малките градове изборите на кметове става или с благословията на местния "ага" или пак с неговата благо-словия.Знаещи или можещи кадри липсват,защото всички които
163
2
 
3
 
! Отговори
дядовото преди 12 години
това упражнение,ГЕРБ/ДПС вече сме го гледали преди години,тогава беше СДС/БСП/комунисти/!?
162
12
 
8
 
! Отговори
Кърджаали преди 12 години
*** Караянчева, не е избирана от населението на Кърджаали така че и тези които се опитва да пласира ще се осерат Турците не са глупави и няма да пуснат някой гяурин да вилней над бащино им огнище.
161
8
 
6
 
! Отговори
Доган-чо преди 12 години
Българите трябва ръце и крака да ми целуват. Благодарение на мен в приетата през 1990 година Конституция е записано е, чв България няма национални малцинства. Ха, ха. На един милион турци какво му викате? Липса на национални малцинства? 500 години тук живяха турци и за 100 години не остана нито един? Допреди 50 години тук имаше турски училища и изведнъж няма турци? Затова, аркадашлар, целувайте ръка на Амед Ага!
160
5
 
3
 
! Отговори
Доган-чо преди 12 години
Българите трябва ръце и крака да ми целуват. Благодарение на мен в приетата през 1990 година Конституция е записано е, чв България няма национални малцинства. Ха, ха. На един милион турци какво му викате? Липса на национални малцинства? 500 години тук живяха турци и за 100 години не остана нито един? Допреди 50 години тук имаше турски училища и изведнъж няма турци? Затова, аркадашлар, целувайте ръка на Амед Ага!
159
8
 
14
 
! Отговори
Fabio преди 12 години
*** си майката завистници мръсни.. ГЕРБ ще спечели изборите отново!!!20г. нищо не е правено и сега хората колкото могат се опитват да направят и вие пак сте недоволни.. Вие какво искате да ви тикат пържолите в устата ли?!Станете и се раздвижете малко стига сте висяли по форумите да обиждате,че властта неставала.. Вие неставате ебани ***!!!
158
0
 
3
 
! Отговори
IrD преди 12 години
Цялата власт произтича от народа. И никога не се връща към него.Животът е като представление в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места.Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина.Обещават ли ви да превърнат мечтите ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността ви в мечта.В Индия никой не знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените ***.По-добре е да паднеш на лешоядите, отколкото на политици. Първите ядат мъртвите, а вторите живите.За да те изберат, не е важно кой си, а кой брои гласовете.Ако сте решили да биете дузпата на политиците, побързайте преди да Ви скрият топката. Докогато това е истина,това ще е истината!
157
1
 
2
 
! Отговори
Ай де бре... преди 12 години
'' ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!''Сега ако в село Горно-Надолнище Жената е от Герб а Мъжа от ДПС или обратно ама вземат се скарат, че работата опре до махленския старшина...Какво следва.Поредния " Жесток Скандал" и Шокиращо разкритие по медиите..." Герб в интимни отношения с ДПС" ...." Садо-Мазо отношения между ДПС и Герб"...." Кой кого е**л преди скандала ГЕРБ/ДПС" и .т.н....ама каквато държавата такива и скандали те ни.
156
0
 
2
 
! Отговори
смях на хоризонта преди 12 години
С тези силови думи в речника на Караянчева и герберите ще се отдръпнат . По места се знаят пияниците, които са привлечени от ГЕРБ. Нека да коментират онези, с които представители на ГЕРБ са се срещнали , най- вече онези ,които не са спечелили на вътрешен избор . Интересни записи имат на разговори и срещи . Но ще им дойде времето
155
7
 
8
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
БОЙ ПО КАСКАТА НА НЕКАДЬРНИТЕ ГЕРБЕРИ ДА ОСВОБОДИМ БЬЛГАРИЯ ОТ НЕКАДЬРНИЦИТЕ В ПОЛИТИКАТА
154
1
 
0
 
! Отговори
До Илиян преди 12 години
И с кой ще ги смениш?!!
153
5
 
3
 
! Отговори
Отоман преди 12 години
Po princip do sega ne sym glasuval - Obache kakto az taka i moito semeistvo sega shte glasuvame NAROCHNO za DPS. Samo zaradi ei tui neshto.Kakto kazva edna stara Turska prikazka:Davali sa pistolet na Ciganina, a toi e zastrelql bashta si !GERB sega pravi tochno tova. Obache neznam dali znaqt edno - NE SA SAMI V TAZI DYRJAVA. Obicham RODINATA SI BYLGARIQ, ama MRAZQ DYRJAVATA :(
152
1
 
1
 
! Отговори
гаг преди 12 години
А освен да казват "Стига"-друго няма ли да предприемат от ГЕРБ!?
151
2
 
2
 
! Отговори
;) преди 12 години
Турски военнослужещи са загинали при сблъсъци с кюрдски сепаратисти
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква простотия живее в България!