ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!

ДПС към ГЕРБ: Няма насилие, дискредитирате ни!
Обновена: 2 сеп 2011 15:36 | 2 сеп 2011 15:36,
207
ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ настоява ДПС да се разграничи от кметовете и общинарите си в Кърджалийския регион, "които си позволиха да опетнят с кръв правото на избор на онези, които смятат за опоненти".

Това се посочва в декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена в пленарната зала във връзка с "упражненото физическо насилие върху активисти и симпатизанти на ГЕРБ в кърджалийските общини Черноочене и Джебел".

В края на август избухна скандал между симпатизанти на управляващите и хора на Доган в селска кръчма в чернооченското село Дядовско.

Тогава стана ясно, че подстрекател на мелето е бил братовчед на кмета на Черноочене Айдън Осман от ДПС. Собственикът на кръчмата пък е член на ГЕРБ, бивш кандидат за кмет през 2007 г.

"Българската демокрация е прекалено крехка, за да я налагаме с юмруци", зачете днес декларацията депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

По думите й ГЕРБ възразяват остро срещу опитите да се нагнети напрежение в навечерието на местните избори и превръщането на региона в огнище на политически стълпотворения, провокирани на етническа основа.

Още по темата

Депутатката призова колегите си в парламента да направят така, че законът, а не "местните феодали да раздават правосъдие" в смесените региони.

От ГЕРБ декларираха още, че ще продължават да се противопоставят на всички прояви на дискриминация, установяване на местен монопол и саморазправа на политическа, верска, етническа основа.

"Насилието е оръжие на слабите, което вирее в сянката на страха и предизвиква ново насилие, и затова, ако ние, българските законотворци, не спрем тази завихряща се лавина, тя ще катурне в грешна посока цялата ни политическа класа", посочи Караянчева.

По думите й религията не може да се използва като разменна монета за постигане на политически цели.

На свой ред от ДПС нарекоха твърденията на ГЕРБ за насилие в Кърджалийско "несъстоятелни и неверни".

"ГЕРБ искат да ни дискредитират, защото се страхуват от резултата ни на предстоящите местни избори", каза Юнал Лютфи.

От ДПС заявиха още, че категорично няма да се разграничат от свои кметове, както призоваха от управляващата партия.

Той посочи още, че от т.нар. възродителен процес партията им е защитавала правата и свободите само с мирни цели и демонстрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
5
 
! Отговори
Surprise преди 12 години
Я,какви ги вършат из общините си!Брей,преди никой не протестираше,защо ли чак сега подобна информация излиза наяве,Май защото най-осведомения държавен орган, МВР ,този път е на страната на да кажем по- добрите,а те не се страхуват от просташките,ви изпълнения.Не вярвах,че толкова млад ще видя в Българияподобен нещо.Има надежда,все пак!
148
18
 
14
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ВСИЧКИ ДРУЖНО ДА МАХНЕМ ОМРАЗНИТЕ КРАДЛИВИ ГЕРБЕРИ
147
0
 
0
 
! Отговори
EDIN OT OSYZNALITE преди 12 години
Ei hora,oshte li ne ste razbrali,che te te vinagi shte si bydat DQDOVATA RYKAVICHKA!!!prosto puskat pchelite i sled tova samo chakat,i sled vreme obirat estestvneno MEDA! sled tova otnovo puskat pchelite i pak obirat MEDA!!!eto tova e naroda i politicite!!!!
146
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде,БСП,ДПС а стига ви видяхме ви големите политици само да делите баници знаете,и после люта опозиция и на какво основание си го позволявате,вместо да си тръгнете достойно с разкаяние,вие пак на софрата се бутате,няма вече айде джа!И понеже има и свестни хора в тези две партии,да ги оставят в блатото и да помагат на страната си,специалисти и разумни хора са ни нужни,искам да сме свободни хора не крепостни селяни
145
0
 
2
 
! Отговори
aSo преди 12 години
до професор Цветков 147Изумен съм! Не искам, да си представя, как нивото на слюнка и пяна се повишава в устите на голяма част от челите коментара....Истините не твбва да се спестяват!С две думи - нямам думи!Браво!!!
144
3
 
1
 
! Отговори
yovcho преди 12 години
moje da sim 4eren i da me narekat *** no az sim si roden v bulgariya i sim gord ot tova 4e sim bilgarin i az sishto shte glasuvam za gerb zashto li ...zashtoto ot kakto po4naha da vodat bsp i dps nie vzehme da se bliskame edin sreshtu druk a te gore sa ednakvi lapat ni mangite tova e istina vzeha na vse po prost narod i tolkova stiga ne se ubijdaite edin sreshtu druk dai te zaedno da gi razkarame ot parlamenta.vishte amerika za 20 godini stanaha multi miliarderna dirjava a nie..........
143
4
 
12
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 12 години
ДПС СА ЧИСТИ КОМУНИСТИ,ЕТНОКОМУНИСТИ.ТЕ СА ЯРЪК ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПОСЛЕДНИЯТ,УРОДЛИВ СТАДИЙ НА КОМУНИЗМА-РЕПРЕСИВНАТА СИСТЕМА. ПРИ ТЯХ НЯМА ГЛАСУВАНЕ,САМО СЕ ОФОРМЯТ ПРОТОКОЛИТЕ- 120 % ГЛАСУВАЛИ ЗА ДПС. ПРИ ТАЗИ СИСТЕМА , МАГАРЕ ДА СЛОЖАТ,МАГАРЕ ИЗБИРАТ.
142
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дотам я докараха да се молят на ДПС да няма страх и кръв,пфууууу нещастници страхливи в коя държава живеете бе тикви?скапана страхлива държава,срам е 4е съм българин,в собствената си страна съм 4ужденец.
141
4
 
9
 
! Отговори
Хей преди 12 години
ТОВА НОВА МОДА ЛИ Е ,ВЛАСТТА ДА СЕ МОЛИ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕДА НЕ ПРАВЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ .!!!!!!ИМА КАКВО ДА НАУЧАТ ОТ НАС ,ПРИЯТЕЛЕТЕ НИ..!!!!!!!И ТЕ ДА ПРАВЯТ КАТО НАЩЕ ,ТОВА Е ДИВОКРАЦИЯ ,ГОСПОДА .!!!!!!
140
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 12 години
ВЪН ДПС!ВЪН ДОГАН!нагли хора са тези депесари, вън от България, гадове!
139
3
 
9
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 12 години
До 147: Стига си цитирал този продажник проф. Цветков. Само такъв може да пише, че на Трети март само се заменя султанската армия с руска - да погледне картата на Балканския полуостров *** и ти също ПРЕДИ И СЛЕД ТАЗИ ДАТА - появява се княжество България. И съседите ни се освобождават на етапи след няколко войни и винаги с руска помощ. Документираните престъпления от ЗАПАДНИ ОЧЕВИДЦИ потвърждават, че престъплениятя на османската армия са много по-ужасни от тези на която и да е друга армия
138
4
 
20
 
! Отговори
Младен преди 12 години
ДПС е турска и анти-българска партия. Не забравяйте как взривяваха влакове и гари, претъпкани с майки и невръстни деца. Партията се заражда с турска омраза към нас, българите. Но вече усещат, че дори техният избеднял елректорат почна да търси нови политически представителства. Не са свикнали на подобно нещо. Затова са сбиванията и заплахите. Но ще ги прекършим. Самите турци знаят как да се освободят от ДПС, а ГЕРБ ще им помогне.
137
5
 
2
 
! Отговори
tiurk do147 преди 12 години
ami zna4i e viarno 4e turci ne sa go napravili.a idi i im go razpraviai.
136
12
 
10
 
! Отговори
професор Цветков преди 12 години
Комплексите на българите тежко обременяват историческата памет - митове, легенди и съмнителни икони населяват историята им. За изграждането на тези комплекси основна роля изиграва няколковековното османско владичество.Какви славяни са българите?Тъкмо ирационалният страх да не се окажем братовчеди с комшиите от югоизток подхранва най-яркия мит от предкомунистическия период в българската история, а именно - притчата за славянското потекло и славянската принадлежност на българите. Дори съвременните българи са дълбоко убедени в нея, а когато някой я подложи на съмнение, начаса се надига буря от емоционални реакции, в които, уви, няма нищо рационално твърди професор Цветков.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: 5 века турско владичествоКолкото до вечното нещастие на България и традиционния плач по нейните национални катастрофи: те имат корени не само в националния, но изобщо в целия балкански манталитет. Според професор Цветков въпросът за оцеляването на независимата българска държава се подменя с темата за недовършеното национално обединение. България има нещастието да се изпречва на пътя на Русия към черноморските проливи, а този географски факт до голяма степен трагично обрича историческата съдба на българската независимост.Какво ти Освобождение...Като ще преосмислят, българите трябва да се освободят и от мита Трети март. В България до такава степен сме комплексирани от турското владичество, че смятаме за освобождение замяната на султанската армия с руска. И досега умишлено се премълчават безчинствата, грабежите, убийствата и изнасилванията, извършени и от руската, и от съветската армия по време на рекламираното доскоро така наречено Двойно освобождение.Като софиянец се срамувам, че улици в моя град продължават да носят имената на такива българоядци и българомразци като граф Игнатиев, генерал Паренсов, княз Дондуков-Корсаков или Юрий Венелин, който смята българите за руско племе. Но истината за тяхната дейност, макар и добре документирана в историческите извори, остава в сянката на измислиците - посочва ученият.Никъде в изследването колегите от Германия не отричат избиването в Батак, а страшният рев в България срещу тях е тъкмо защото уж отричали това избиване. Нещо повече, изследователите съвсем коректно се отнасят към грозния за историческата ни памет факт, че Баташкото клане всъщност е дело не на турци, а на българи-мюсюлмани срещу българи-християни. Учените от Германия просто се опитват да обяснят причините защо и досега се мълчи по този въпрос.
135
0
 
9
 
! Отговори
narod преди 12 години
-TUR4IN SIM--------KOI KOGO E ZA6TITAVAL DO SEGA,Q BIDETE MALKO PROZRA4NI.OT 22 GODINI TURSKIQ ETNOS PLITNO E GLASUVAL SAMO ZA DPS.Q MI KAJETE DPS KAKVO E DAL ZA TOZI TURSKI ETNOS-OSVEN GALDA I STRAHA
134
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС е противоконституционна партия, време е от ГЕРБ да я забранят и тези, които са грабили чрез заменки, консултантски услуги и т.н. да влезнат в затвора за дълги години, а придобитото от тях имущество и пари да се върнат в хазната и на измамените и ограбени от ДПС хора.
133
1
 
1
 
! Отговори
obvarzan преди 12 години
idealno blagodarq
132
2
 
5
 
! Отговори
M преди 12 години
Доган припознал Калфин за президент
131
0
 
10
 
! Отговори
DA BRE преди 12 години
ДПС,ДА СИ ГОВОРЯТ ....,КАКВОТО СИ ИСКАТ ...,НИКОЙ НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВА ----ВЕЧЕ!
130
6
 
7
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Нека всички да видят че Доган е един и ГЕРБ е негов пророк