Какво са 2 бона за Доган? Агитира на турски в Кърджали

Лидерът на ДПС получи и ваза – "символ на толерантността"
Обновена: 12 окт 2011 14:59 | 12 окт 2011 12:33,
363
Какво са 2 бона за Доган? Агитира на турски в Кърджали
Хасан Азис с вазата на толерантността. Снимка: ДПС

"Много сте готини и енергични, вие решавате избора на кмет в Кърджали".

Така Ахмед Доган се обърна към жителите на ромската махала "Боровец" в града и призова за пълна мобилизация и за победа още на първия тур на изборите.

Думите му обаче проехтяха сред множеството на турски, въпреки забраната в закона за предизборна агитация в България на различен език от българския (глобата е 2000 лв. – бел. ред.).

Преди лидера си депутатът Ремзи Осман нагорещи атмосферата, като обяви, че ще говори на езика на махалата.

Кандидатът за общински съветник, общественик и журналист Мюзеки Ахмед пък бе категоричен от трибуната, че са му нарушени правата. Забраната малцинствата да говорят и агитират на майчин език била противоконституционна, законът – също, обяви той.

"Има единствено оръжие и това е бюлетината. На 23 октомври да гласуваме с разума и със сърцето си, защото след Катуница България не е същата. Дошло е време да свалим силовото правителство, което ни мачка, за да дойде на власт демокрацията", обяви на свой ред дясната ръка на Сокола Лютви Местан.

Преди да говори пред избирателите си, Ахмед Доган получи от кмета на Кърджали и настоящ кандидат на партията за трети мандат Хасан Амис "символ на толерантността" – ваза от ръчно оцветено стъкло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
1
 
3
 
! Отговори
DO "RSNA4ETO&qu преди 12 години
TOI NE E TUR4IN BE-E.....BA6TA MU E TAKAV......APAK MAIKA MU RUSKINIA OT 4E4ENIA....A BRAT MU E AVSTROUNGARETS....XA XA XA....OSTAI
309
3
 
7
 
! Отговори
До 316 преди 12 години
Не, турците да си останат в турция,българите в държавата си България, а мръсниците- простаци като теб- в затвора за насаждане на "език на омраза" и най-добре в турски затвор- по-лошо от турчеещ се *** няма;)
308
2
 
10
 
! Отговори
уева преди 12 години
*** трябва да си понесе наказанието !
307
9
 
2
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
312-АМИ РАЗБИРАСЕ XT ИСКАТ ДА ОТНЕМАТ СУВЕРИНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ!КЪКВО ЛОШО ИМА В ТОВА!?ТЪКМО ЩЕ СИ НАХРАНИТЕ ГЛАДНИТЕ ЧЕРВА!
306
4
 
1
 
! Отговори
hasan guven преди 12 години
310 от каде си толкова уверен че съм турчин!?
305
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
304
3
 
8
 
! Отговори
BALGARIN преди 12 години
TURTSITE ISKAT DA PREKARAT KORIDORA - ZELENATA ZMIA OT TURTSIA PREZ BALKANITE DO TSENTRALNA EVROPA.....VE4E IMAT KOSOVO...SEGA OT KARDZALI NAGORE VRASKA ALBANIA BOSNA DO TSENTRALNA EVROPA MIUSULMANSKI KORIDOR......TOVA TRIABVA DA SE ZNAE.....
303
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един Орхан Памук имат- и той е съден от Турция... Много им е неприятно на турците като слушат, че ЕС иска от тях да си оправят проблема с Кипър и проблема им със свободата на словото:) Лично мен не ме интересуват вътрешнополитическите им проблеми, а факта, че самите турци искат възстановяване на Османската империя в едновремешните й граници- т.е. турците искат да премахнат суверенитета на България- първо чрез автономни области, после чрез откъсване на тези автономии от бг. държава!
302
1
 
2
 
! Отговори
DO RUSNA4ETO преди 12 години
"RUSNA4ETO"- HASAN GUVEN........XA-A-A XA XA.......
301
5
 
6
 
! Отговори
homich61 преди 12 години
Хасане,сигурно знаеш турския,колкото знаеш и българския.Да си беше написал коментара на турски,а не на развален български.Нямам нищо против турците,защото те се разграничават от вас-потурчените някога и се опитват да достигнат европейския начин на мислене.А Доган е толкова турчин,колкото аз съм кореец.Ако поне веднъж през депутатския си мандат се беше застъпил за вас-българските турци-разбирам а то?Лакомия,така,че помисли си и си оправи българския!
300
5
 
8
 
! Отговори
до 307 преди 12 години
те в *** турция даже и гугъл нямат ти за програмисти говориш
299
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турците НИКОГА не са били велика нация:) Малка България има 2ма космонавти, а 77 милионна турция- нито един! Посочете няколко отлични програмисти- турци, които да работят в Гугъл или в Майкрософт, но не в клоновете им в Истанбул, а да са се състезавали с хора от цял свят, за да заемат позиция в Гугъл в САЩ...Освен джамии и територии с кол центрове на големите ИТ компании, с друг интелектуален потенциал турция не може да се похвали, въпреки, че средната възраст на турците е около 24-25 години...
298
0
 
4
 
! Отговори
DO 303 преди 12 години
XA XA XA......ABE TI SI MNOGO ZABLUDENO 4EREKLEME BE......KAKVA SMESITSA SI - MEZDU NEVESTULKA I PLAH.........ILI MEZDU - RODOPSKA LISITSA I KITAISKO VRAP4E...........XA XA XA......
297
2
 
2
 
! Отговори
. преди 12 години
Trqbva da se globat tam koito ne spazvat zakona.
296
2
 
4
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
до 301Законите са за това да се спазват.
295
8
 
4
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
302добавен от: rumen221 ТОЗИ ТВОЙ ОДГОВОР Е ЗА ОНЕЗИ КОИТО СЕ ХВАЛЯТ С ПИСМЕНОСТ - ВИЖДАШ ЛИ ТУРЦИТЕ ЦЯЛ ЕЗИК СА ИЗМИСЛИЛИ КОЙТО СЕ ГОВОРИ В КИТАЙ ТУРКМЕНИЯ КАЗАКСТАН ОЗБЕКИСТАН ТАДЖИКИСТАН АЗАРБЕЙДЖАН В ПОЛОВИНА РУСИЯ И ПОЛОВИНА ЕВРОПА ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЧЕ И НА ОФИЦИЯЛНИ МИТИНГИ !!!МОЙТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ НАКРАЯ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА МОЖЕ ДА ОБЕСНИ НА СВЕТА КОЛКО СА ВЕЛИКИ И УМНИ ТУРЦИТЕ
294
6
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Мира,Днешният тюркски език е изкуствен и е измислен едва през 1927 година. Този изкуствен език НЕ СЕ Е ГОВОРЕЛ ОТ НИТО ЕДНА ОТ 40 50 НАЦИИ И СТОТИНАТА ДРУГИ ЕТНОСА в Османската империя.- В България НЯМА и ТЮРКИ, които някои неграмотници съвършенно неправилно наричат турци, защото България никога не е ВОЮВАЛА с Тюркия (както е правилна да се произнася) Тази държава е създадена от последните остатъци на Оманската държава, през 1923г... от Ата-тюрк / баща на тюрките, а не на турците!!!- България е загубила суверенитет от Османския бейлик, а през 1878г. сме си възстановили Държавата..., използвайки чужда кръв...!!!- Време е всички държави произлезли от бившия османски бейлик да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Тюркия...!!!Впрочем, след като в Османския бейлик, по някое време е имало 40 50 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА??? ЗА МЕЛЕЗА Доганчо, знаем
293
6
 
1
 
! Отговори
Мира преди 12 години
Всеки добър оратор знае какво от него очаква адудиторията. Хората ,дошли да чуят Доган, му ръкопляскат Тези кратки реплики на поздрав или на призив на роден език минават през сърцето. Тръгнали сте да търсите сметка от Доган, че говори на турски пред хора, знаещи и говорещи турски език. Изпуснали сте всякакви влакове за глоба и за неспазване на конституцията. Огледайте се- най-сериозните грешки и гафове прощаваме като "техническата грешка" на МВнР.
292
1
 
0
 
! Отговори
До 297 преди 12 години
Когато получиш един удар между краката, друга песен ще запееш;) А и може да си поупражнявам фак сао върху теб- саблен удар в артерия каротис;) Преди това обаче ще подпишеш декларация, че няма да предявяваш иск, ако получиш тежка телесна повреда по българския НК;)
291
6
 
9
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
Крайно време е турската етническа партия наречена ДПС да бъде забранена,а нейните лидери вкарани в затвора по обвинения за антидържавна дейност.