Куест - два романа в едно

Новата книга на Борис Акунин използва за рамка схемата на компютърните игри
6 юни 2011 09:48, Петя Славова
7
Куест - два романа в едно
Снимка: Издателство "Еднорог"

Името на Борис Акунин се нареди до това на Паулу Коелю и Джоан Роулинг. Един от авторите, чиито книги не могат да се оплачат от читатели.

В класацията за най-продаваните книги през последното десетилетие попадат три от романите на Акунин – излезлите и на български език - „Диамантената колесница”, „Любовник на смъртта” и „Любовница на смъртта”.

Този път книгата от писателя е „Куест”.

Използвайки за рамка схемата на компютърните игри, той съумява да съчетае две повествования и две сюжетни линии, които се засичат в напрегнатия сценарий. Сюжетът в „Куест” се върти около Галтън Норд, млад и многообещаващ американски учен, потегля на тежка мисия към Съветска Русия по времето на Сталин.

Възложено му е да открие тайната на експериментите, провеждани с човешки мозъци в секретни лаборатории, контролирани от тайната полиция. Съпровождан от княжна Зоя Клински, бежанка от червения режим, и немския биохимик Айзенкопф, Норд прави потресаващи разкрития, които водят далеч назад във времето, към войната с Наполеон и знаменитата Бородинска битка, в която участва и Самсон Фондорин, професор в Московския университет и гениален откривател....

Потомък и прародител на знаменития детектив Ераст Фандорин са въвлечени в жестока битка, от чийто изход зависи бъдещето на човечеството.

Книгата е с две корици, защото става дума за два романа в едно.

Принципът е подобен на романите - игри - четеш, стигаш донякъде, трябва да дадеш отговор и съобразно него отиваш в другия роман на конкретна страница.

През декември тази година на българския пазар ще излезе още едно заглавие от Акунин - „Целият свят е театър”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
2 и 4 - това не е книга-игра - преди да говориш поне отиди в книжарница и я прелисти. книгите-игри са измислени много преди г-н миндизов и г-н николов да започнат да пишат в този стил. просто по онова време всяко хлапе, поради липсата на компютри, ги играеше. книгата на акунин е много по-хитрумно замислена.
6
0
 
2
 
! Отговори
- преди 12 години
Наистина Уолъмбъри имаше доста добри книги. Имаше и други добри автори, които четях и играех с кеф. Жалко че издателство "Мега" окепази всичко, продавайки масово дефектни и негодни за игра игри. Иначе издателство "Плеяда" също имаше много добри книжки, които хем бяха интересни, хем не бяха дефектни и можеше да се играят.
5
0
 
9
 
! Отговори
браво на 4 преди 12 години
Да, като ученик и аз ги четях. А специално Колин Уолъмбъри е българският писател-фантаст Любомир Николов, който освен всичко е преводачът на Билбо Бегинс и Властелинът на пръстените.А 3 горкият пак световната Еврейска конспирация го гони, хахахахахахаха
4
0
 
8
 
! Отговори
куест преди 12 години
3, не си схванал идеята :) Тези двамата, въпреки псевдонимите, са българи и преди 15-ина години, по времето на бума на книгите-игри у нас, понаписаха доста неща, при това бая изпипани. Не знам защо Акунин е решил да задълбае в този формат, звучи ми като нещо закъсняло 20 години, но знае ли човек, може и да бъркам. А ти давай по-кротко.
3
5
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
поне една страница прочете ли, преди да бълваш врели-некипели? акунин е вероятно най-добрия съвременен руски и грузински писател, и изобщо не ми пука, че не е американски евреин, на когото пиар и реклама създават читателите. той, драга ми носталгия (по какво, впрочем, тъгуваш?) притежава талант. позната ли ти е думичката, или да ти я търся в уикипедия?
2
6
 
8
 
! Отговори
носталгия преди 12 години
Къв е тоя бе? Роман-игра? Айде у лево!Тоя може само да диша прахта на Майкъл Майндкрайм и Колин Уолъмбъри.
1
1
 
6
 
! Отговори
хайде пак преди 12 години
Хайде пак лек пропуск в текста и то още в самото начало. Книгите най-вероятно не могат да се оплачат от "липса" на читатели, а не от читатели?