Прогноза: Гришо – следващият №1 в мъжкия тенис

Четвърти е в класацията на букмейкърите за Australian Open
6
Прогноза: Гришо – следващият №1 в мъжкия тенис
Снимка: Reuters

Григор Димитров ще бъде следващият №1 в мъжкия тенис, прогнозира експертът на АТР Крейг О'Шанеси в свой материал, озаглавен: "Федерер, Надал, Димитров, Робльов: Кой ще впечатли най-много през 2018?"

"Пъзелът най-накрая се нареди за талантливия 26-годишен българин. Той стартира 2017 като 17-ти в ранглистата, но в края на сезона достигна до №3, благодарение на спечелването на финалния Мастърс в Лондон", пише статистикът, който базира прогнозите си върху статистическите анализи от изминалия сезон.

"През 2016 Димитров спаси едва 60% (238/397) от точките за пробив при негов сервис, което му донесе 36-о място по този показател в тура. През 2017 това число се вдигна до 70% (252/360), което го прави петият най-добре отразяващ шансове за пробиви", отбеляза специалистът и настоява: "Сега той е по-устойчив психически, физически по-силен и има увереност да застане  на върха".

Той посочи Ник Кирьос като тенисистът, който определено ще се завърне в топ 10, а младият руски тенисист Андрей Рубльов – като очакваният голям пробив през тази година.

Същевременно според букмейкърите Григор Димитров се нарежда на четвърто място сред фаворитите за титлата от Australian Open. Първият за годината турнир от Големия шлем започва в понеделник.

Залози за триумф на българския тенисист, който е поставен под №3, се приемат при коефициенти между 10.00 и 11.00. С абсолютно същите шансове е оценен и четвъртият в схемата Александър Зверев.

Пред тях са единствено Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Успех,Гришо!
4
2
 
1
 
! Отговори
ът преди 6 години
Прогноза: Гришо следващият 1 в мъжкия ***
3
8
 
10
 
! Отговори
хихих преди 6 години
Гришо ще отпадне пръв от всичките
2
10
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Защо да не стане номер 1,трябва само да е здрав и да не се...контузва като Надал,Джокович,Мъри.За сега държи...фронта и ракетата здраво.Напред Гришо,бог Тангра и всички българи са с теб.
1
6
 
2
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
БРАВО юнак името ти ще напиша в космоса велик българин.Колезеиума на българия