Русия отвръща на удара: Гони 23 британски дипломати

Те трябва да напуснат страната до седмица
Обновена: 19 мар 2018 11:27 | 17 мар 2018 11:07, Александър Попов
307
Русия отвръща на удара: Гони 23 британски дипломати
Снимка: Reuters

Руското външно министерство обяви за персона нон грата 23 британски дипломати закрива генералното консулство на Великобритания в Санкт Петербург и прекратява дейността на Британския съвет в Русия, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Те трябва да напуснат страната до една седмица.

Още по темата
Така Русия осъществи ответен удар.

Русия си запазва правото да вземе и други ответни мерки срещу Лондон, се казва още в съобщението на министерството.

Изгонването на британските дипломати е в отговор на решението на британския премиер Тереза Мей да експулсира от Обединеното кралство 23 руски дипломати във връзка със отравянето в Англия на бивш руски шпионин и дъщеря му.

Лондон обвини Москва, че стои зад покушението срещу Сергей Скрипал и Юлия Скрипал, извършено с бойно отровно вещество, създадено в бившия Съветски съюз. Москва категорично отрече да има нещо общо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още по темата: РусияСергей Скрипал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
1
 
1
 
! Отговори
Alarak(the truth) преди 6 години
Ха честито на тъпите мейтове, има една старa Българска поговорка която за такива като тях важи с всичка сила, каквото повикало, такова се обадило, така че на смешниците, ще им кажа next time bitches, try again ;)
246
1
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До 258 Анонимен.Не ме познаваш,за да даваш оценки дали и какво съм направил за Родината.За разлика от теб обаче познавам българската история и не изпитвам удоволствие от това да се правя на русофил или русофоб...
245
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 257 Калоян.Калоянчо,понеже много такива като тебе имат сърце и любов към Родината,затова България е на това дередже.
244
3
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Много ви е кеф с вашите продажни душички да сте русофили или русофоби...но си личи,че ви липсва сърце и любов към родината,за да сте българофили...Във връзка с последния коментар ще отбележа,че авторът услужливо пропуска да каже какво правят руснаците в българска Добруджа...
243
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46 venix:Напротив,били сме се срещу руснаците.В Добруджа ген.колев напада подло в гръб руската конница.Руснаците не са искали да се бият срещу братя ,но нашите ги посичат най безмилостно.В ответ на това Русия показва изключително благородство.Румънската армия стига до покрайнините на София до Враждебна и е щяла да завладее столицата ,император Николай заповядва на румънците нито крачка напред,това са факти ,които се крият.
242
3
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Това не се случва за пръв път, и интересно, че само Великобритания е била инициатор. Помня, че по времето на Горбачов също британците бяха експулсирали руски дипломати, тогава за "шпионска дейност". Горбачов отпрати обратно също толкова британски дипломати от Москва обратно на острова. Татчър не миряса от първия път и отпрати нови руски, Горбачов - същия брой нови британски. И ги попита "Ще продължавате ли?". С това се приключи.Та нищо ново под слънцето.А до 254: Както и предсказанията за БСП
241
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 246Тя, приватизаторката ги докара с рейсове, средна възраст 75г. Още един такъв митинг и следващите избори ще е извън парламента. Ще и измре електората. Или ще е бялата партийна секретарка на ромската раса.
240
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормални контрамерки от страна на Русия!
239
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин отново наказва руският народ заради собствените си грешки. С това "отвърщане на удара" Шутин принуждава рунсаците от градовете с затворени консулства да пътуват до Москва за английски визи.
238
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента в английско тече педофилски скандал, продължавал над 30 години. За него службите, полицията и правителството са знаели, но не са предприели нищо. За вярващите англичани това е тотална престъпност на държавно ниво и сериозно би подронило ВСЯКАКЪВ авторитет на действащите политически структури, включително и на короната. За да се измъкнат им трябва някаква МНОГО ШУМНА АФЕРА, която да отклони вниманието на нискообразованите английски маси, които са 95% от населението. За това е Скрипал.
237
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради такива като вас нащте деца ще мрът утре.Лъжливи новинари.
236
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 248Интересно ще е да им пусне една анимация. Всички ще се смеем поне 15 мин.
235
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно заради изборите...но пък може Путин да им пусне една от новите ракетки..*** англичани:)
234
2
 
1
 
! Отговори
От 1939 году инфо преди 6 години
Путин наверно знает что 1939 году охрана Евроазия подала приказ вигнат все британские шпиони от СССР в том числе и Дмитрий Устинов. К Сожалением оставили их в том числе на важние отвествение поста..ПОгибли десятки милиони в том числе и в диверсия против СССР и Афганистан 1979 году.
233
6
 
21
 
! Отговори
Апел преди 6 години
Явно болшинството от българският народ са за добри отношения с Русия!Ами дигнете се и изритайте тази банкянска мутра и шайката му. Малко ли злини ти стовари върху главата народе, че го търпиш още?
232
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са доказателствата за вината на руснаците?Да каже дъртата вещица Тереза Мей..............по-добре да се заеме и да намери виновните за педофилския скандал вместо за всичко да обвинява Русия и Путин!
231
16
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
новичок старичок товарищ путин си оплете кошницата, допълнително му вдигнаха рейтинга в Русия....
230
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните обвиняват Русия без да имат доказатесва, мислех ги за по-интилигентни и умни... и те кат нашите
229
4
 
19
 
! Отговори
Kiki преди 6 години
Повече трябва !!! Браво на Русия
228
6
 
14
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
едната баба казва на другата баба едната е израснала в ссср блок казва на другата баба недей рашките са много смели те не знаят стоп назад при тях има само вперед.едната е меркел а другата тереза англия стана за смях екс руски гражданин живеещ в америка го доказа че с новочок шега не става