Грета Тунберг: Слушайте учените

Хората не осъзнават колко сериозна е кризата
19 сеп 2019 07:39,
45
Грета Тунберг: Слушайте учените
Снимка: Reuters

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг отправи остро послание пред американски конгресмени във връзка с климатичните промени, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Не искам да слушате мен. Искам да слушате учените", заяви Тунберг, вдъхновила световно движение за климатичните промени. На изслушване в Конгреса тя представи доклад от 2018 г., изготвен от междуправителствената експертна група за действия във връзка с климатичните промени, пише БТА.

"Хората като цяло, изглежда, не осъзнават колко сериозна е кризата", каза Тунберг и призова конгресмените да се "обединят зад науката" и да предприемат действия.

Тунберг беше поканена заедно с други млади хора на изслушване в Конгреса, за да представят възгледите на следващото поколение за климатичните промени.

Тя е във Вашингтон от миналата седмица, за да участва заедно с други природозащитници в усилия за събиране на подкрепа за световна стачка за климата утре и за оказване на натиск върху законодателите да предприемат действия във връзка с климатичните промени.

Тунберг е основател на ученическите стачки "Петъци за бъдещето", настояващи властите да предприемат действия във връзка с климатичните промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Кои точно учени бе, Гретхен, дай няколко имена по списък."Имена по списък не знам дали ще ти даде, но някои от речите й могат да се чуят в ЮТюб. Има и сборник от нейни речи в малка книга - Nobody Is Too Small to Make a Difference. Книжката я има на Амазон, вкл в електронен вариантТези, които плюят по това умно момиче нито знаят какъв е проблемът, нито какво говори Грета Тънберг
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкептикТолкова ли не можеш да прочетеш няколко реда преди да пишеш оскърбителни коментари? Яхтата Malizia II затова е била избрана, защото въглеродният отпечатък на пътуването с нея е бил нула!За сравнение, един самолет изхвърля около 25 кг СО2 на всяка измината миля
34
4
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Луксозната пластмасова яхта на която се вози тази е похабила ресурси достатъчни за устойчиво развитие на едно българско село за 100 години напред.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички еколози да отидат обратно в пещерите и сламените колиби, за да намалят своя въглероден отпечатък.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушаме ги и плащаме въглеродни емисии и европейски вятърни мелници.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросната Грета е злощастна измишльотина на олигархичните медии - все пустословие и популизъм, че и извратена гавра с пубертета на подрастваща мома. Срам за щедро платената ялова пропаганда, и за вредните последствия за децата.Дотам ли изпаднаха чорбаджиите - вместо да реорганизират производствата и кошмарното замърсяване на средата, да се крият зад невръстна марионетка-***, повредена още отсега?Скрийте я тази и не се излагайте като медия.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво казват учените? Навремето се рекламираха газовите автомобили, но в началото ги караха с кораби по целия свят. Повечето "еко" неща правят такива поразии на местата където се добиват редките минерали или първичната им обработка, че няма връщане назад. И накрая за големи превозни средства няма как да са еко. Богатите страни стават още по-богати, а бедните още по-бедни и мизерни.Вашите защо не разпродадат всичко да спасят Амазония или друго място, а вие да отидете семейно на колиба в Африка
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гретимира, марш на училище!
28
5
 
15
 
! Отговори
Свободен университет преди 4 години
Тази Грета е измислила страхотен начин да не ходи на училище. И хиляди други ученици като нея не ходят в петък на училище, а ходят на протести. Е, като порасне ще й трябва диплом за образУвание. Но да не се плаши.Ние ще я запишем в нашия и ще й дадем!!! Онлайн !
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали дете на обикновени родители може да си позволи и да получи такава "световна" слава? Това е инвестиция на едни известни родители (майка), подкрепени мощно от държавата, която по традиция има "зелен" приоритет. Всички разбираме, че има проблем, но когато той се превръща в политика децата нямат място там!
26
4
 
24
 
! Отговори
Асдф преди 4 години
Това болно дете не трябва ли да е на училище?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко добре ама учените реално имат само мнения че това е нещо необикновенно. Реално само си мислим че нещо страшно "ще стане" и се наливат милиарди по въпроса, но не се говори че в големите цикли това което става не е повод за притеснение. Съсредоточава се пропагандата в някакъв отрязък от 50-100 години и се надуват мегафоните за $$$
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всички "умници" в комeнтарите:Глобалното затопляне се нарича така, защото се наблюдава повишаване на средните годишни температури в ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН. В краткосрочен период (половин - един човешки живот) можеш да си свидетел само на побъркване на времето и непитични за съответния климатичен пояс атмосферни условия - проливни, дълготрайни дъждове и наводнения, внезапни бури, сняг през късна пролет. "Мене оти па ми е клинч щом имАло затоплене" показва, че си ограничен и първосигнален индивид.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20А ти "ук" ли си че казваш на другите да ходят да четат. И кво да четат - промивки че да вярват на промивките на които ти вярваш, че тогава вече са "образовани" ора. Хахаха
22
8
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Неука е ***,която не те е научила да не вярваш сляпо на всичко,което ти говорят.Викаш и хладното лято е заради глобалното затопляне.Нека да е така-няма нищо по-хубаво от хладно лято,за какво е всичкият рев тогава.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои точно учени бе, Гретхен, дай няколко имена по списък. Не може да слушаме няколкостотин човека едновременно?
20
7
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Някой така неук като се изкаже, направо... ама вземи прочети малко преди това за са разбереш, че това по-студено лято е точно заради глобалното затопляне
19
24
 
9
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Баа ръбовете са повечето коментиращи!?! А случайно да сте забелязали че от 3 месеца не е валял дъжд? Аз за 40 и повече години не помня така да е било по морето.. Момичето поне се опитва да прави нещо. С Аспергер било - е и какво? Сигурен съм че коефициента и на интелигентност е равен на този на всички хейтъри взети заедно!
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нейното се превръща във фикс идея употребена масово от медии и различни организации. Това дете представа си няма колко са сложни нещата свързани с промяната на климата. Затова трябва да ходи да се УЧИ, за да ги разбере.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учени ли не могат да се купуват, наука ли не може да се преиначава? Вече няма такова доверие в науката заради сумати разкрития за купени научни изследвания, цели колективи учени и т.н всичко за париИ така и тва дете се опитва да ни върне назаде когато сляпо се вярваше на науката като на религия, за да си прокарат интересите свързани с правене на пари от претопляне на климатичната криза всеки 5-10 години