Полфрийман - освободен от САС, но не е свободен гражданин

Оказа се, че нямал валиден паспорт
20 сеп 2019 15:11, Петя Славова
24
Полфрийман - освободен от САС, но не е свободен гражданин
Снимка: архив, Булфото

Предсрочно освободеният Джок Полфрийман може и да не излезе на свобода, въпреки решението на Софийския апелативен съд (САС).

Още по темата

Причината е, че австралиецът няма валиден паспорт, тъй като не е подновил документа си за самоличност, съобщава БНТ.

По тази причина най-вероятно затворническите власти ще трябва да предадат Полфрийман на Дирекция "Миграция" към МВР и той да бъде настанен в някое от специализираните заведения за незаконни мигранти.

Новината, че убиецът на студента Андрей Монов няма да изтърпи 20-годишната си присъда, която получи през 2011 г. породи недоволството на обществото. Решението на САС бе коментирано в Народното събрание, но премиерът Бойко Борисов така и не се нае да обсъжда случая.

"Аз съм премиер и не мога да си позволя да коментирам решение на българския съд", отсече той, но добави, че е на същото мнение като политиците от парламентарните сили.

Софийският апелативен съд публикува мотивите за предсрочното условно освобождаване като сред тях е, че Полфрийман е излежал 11 години, 8 месеца и 21 дни. Тоест е излежал по-голямата част от наказанието си, а също така е имал добро поведение и е научил български. Също така е изплатил част от обезщетението от 400 000 лева на близките на жертвата.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
4
 
! Отговори
До Мария преди 4 години
Значи и ти ще си го получиш
19
5
 
5
 
! Отговори
Мария преди 4 години
До АнонименСкинарчето си го е получило .
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11.. Ако и аз бях чакал полицията да ме спасява сега нямаше да ти отговарям на Умните излияния. Добре че владея карате иначе тези 5 човека които бяха с много Добри намерения щяха да ме пратят при св. Петър. Полицията когато ти трябва нея я няма те идват тогава когато трябва да идентифицират Трупа. На полиция не се осланям. Тези които са се осланяли са били изнасяни напред с краката което не го пожелавам на никого.
17
3
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
И Ганчеее, много добре си се описало!!!!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тегля ножа на някой съдия искам да го лежа 11 години. Кефа цена няма!P.S. И аз ще науча български. Обещавам!P.P.S. И аз ще изплатя част от кръвнината - по 5 лева на година.
15
1
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Гаанчееее, потърси помощ - спешно е!!!!!
14
6
 
5
 
! Отговори
.!. преди 4 години
о.л.и.г.о.ф.р.е.н. защо ми го криете като това е най-малкото в погледа му
13
5
 
7
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Ако аз съм убил човек и ръгнал втори в Австралия, или някъде си... ще ми забравят физиономията и пра-внучетата ми. Тоя поглед на пълен ***, с досие от затвора пълно с какво ли не...и бил платил част от обезщетениято което трябва...Е нема такава държава!
12
1
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Гаанчееее, хайде сега пак да се скриеш!!!!
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако действително е нападнат от скинари когато сее притекъл на помощ на един човек който бил нападнат от същите тези скинари"Има си полиция, има си 112... Не се скача срещу 10 човека с нож и да трепеш наред... Щото иначе лежиш. *** ще го научите по трудния начин - нито сте полиция, нито спецотряд, нито съд.Рядко някой "герой" успява. Или яде боя, или мре, или лежи - в 98% от случаите.
10
8
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Абе какъв е този мотив за освобождаване- "излежал повече от половината присъда"???За преднамерено убийство???
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако действително е нападнат от скинари когато сее притекъл на помощ на един човек който бил нападнат от същите тези скинари, този човек е бил пълното си право да се самоотбранява. Скинарите са били над 10 човека в такъв случай какво бихте направили ако сте на негово място ще се оставите да ви убият ли. Аз не бих се оставил мър, ши да ме убият. Същото е направил и той. Ако нее убил него щяха да го убият.
8
13
 
17
 
! Отговори
Пол преди 4 години
Да си жив и здрав!!! Скинарчетата и другата пап.лач нека си ***. Ти си пич!!!
7
2
 
10
 
! Отговори
Австралийското преди 4 години
посолство/консулство, или каквото там има в БГ или съседна държава, дали пък нема да му издаде един пасаван?
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Аз не съм извършила никакво престъпление в живота си. И не страдам от никакво психично заболяване. Но ме принудиха 15 години да ходя на психиатър и да пие отровни лекарства, от които нямах нужда. :)СВОБОДА ЗА ДЖОК!!! :)))
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12 години за убийство? :) А за открадната кокошка колко дават? :) 15 години? :) Смешен български съд.
4
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тoзи имa пoглед нa психoпaт не трябвa никогa дa излизa oт зaтвoрa дa не убие някой отново. Дoшъл е чaк от Aвстрaлия с невaлиден пaспoрт дa убивa тукa зaщото знaе, че СaС ще го пуcнaт дoри в Aвстрaлия психпaтите знaят, че софийски съд е нефелен и кoрумпирaн.
3
18
 
20
 
! Отговори
БиеСиеПие преди 4 години
До колкото разбирам този Монов е бил мародерстващ скинхед под закрилата на баща си - висша клечка в антибългарската партия БСП?
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платил си на корумпираният български съд, както каза, и сега си иска обещаното.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"и той да бъде настанен в някое от специализираните заведения за незаконни мигранти."Ахахахах да му се порадват и талибаните малко.