Обявиха референдумите в ДНР и ЛНР за валидни

Блинкен: Светът няма да признае ЛНР и ДНР за руски
26 сеп 2022 07:26, Александър Попов
112
Обявиха референдумите в ДНР и ЛНР за валидни
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Избирателната активност на референдума в Донецката народна република надхвърли 50 процента и той може да се счита за валиден, заяви пред ТАСС Александър Кофман, ръководител на Обществената камара на републиката на брифинг в ЦИК на региона. Над 50% е и избирателната активност в Луганската народна република обяви ръководителят на ЦИК Елена Кравченко.

"Според международните норми един референдум се счита за валиден, ако в него са гласували 50% плюс един избирател. Според вчерашните резултати този крайъгълен камък е достигнат", заяви Кофман.

"Според международните норми един референдум се счита за валиден, ако в него са гласували 50% плюс един избирател. Според вчерашните резултати този крайъгълен камък е достигнат", заяви Кофман./

Референдумът за присъединяване на Луганската народна република към Руската федерация е признат за валиден, тъй като в него са гласували над 50% от избирателите, заяви в интервю за ТАСС днес ръководителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Елена Кравченко.

"На цялата територия на Луганската народна република има висока избирателна активност. На третия ден от гласуването участие взеха повече от 50% от участниците в референдума. Така референдумът се счита за валиден", каза Кравченко.

Към 23 септември 1 360 768 участници в референдума в ЛНР са включени в избирателните списъци. ЦИК отбеляза, че избирателната активност в края на третия ден е била 76,09%.

"В края на днешния ден /25.09.2022г./, избирателната активност в републиката беше 76,09%, като това е третият ден на гласуване. Според избирателните списъци в републиката са получени 1 милион 35 422 бюлетини", заяви ръководителят на ЦИК на републиката.

Според Кравченко лидери по избирателна активност са били Луганск, Антрацит и Краснодон. "Освободените територии също не изостават, те също имат добри показатели", отбеляза тя. Ръководителят на ЦИК добави, че всички комисии ще започнат работа в понеделник. Отбелязва се, че повече от 85 хил. граждани на ЛНР са гласували на референдума за присъединяване на републиката към Русия в избирателните секции на територията на Руската федерация. "За днешния ден, 25 септември, гласуваха 85 916 жители на Луганската народна република, които се намират на територията на Руската федерация", каза Кравченко.

Блинкен: Светът няма да признае ЛНР и ДНР за руски

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че светът никога няма да признае регионите ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие за част от Русия. Според него Украйна има право „да си ги върне".

"Те никога няма да бъдат признати като руски. Украинците имат пълното право да си ги върнат", каза Блинкен в интервю за телевизия CBS.

Референдумите започнаха на 23 септември в Донецка и Луганска народна република, както и в Херсонска и Запорожка област. Гласуването ще продължи пет дни - до 27 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: референдумДНРЛНР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
13
 
! Отговори
УКРАИНОФОБ преди 1 година
Лавров може да не признае Аляска за американска, и да се проведе референдум за присъединяване към РФ.
98
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гредах видео на хванати украйнски саботьори хванати да фалшифицират вот.Буквално купчина с отметнато ,,не" Как знаем че са украински еме еден от тях много си обича униформата и е забравил да я свали.Видеото може да се гледа в youtube в канала itapirkanmaa2, между другото канала е на финландец.
97
6
 
65
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
СВЕТЪТ, КОЙТО ПОЗНАВАМЕ не се състои само от САЩ.
96
7
 
46
 
! Отговори
тя преди 1 година
В Украйва се шири пословичва бедност , тук бяха изпратени като "бежанци" богатите ! Нахални ,неблагодарни !
95
8
 
34
 
! Отговори
тя преди 1 година
Това трябваше да стане още при разпадането на СССР и щеше да мине без жертви !Украйна като държава е създадена през 1918 година от Ленин, но украинците днес рушат паметниците му за разлика от турците ,които боготворят своя създател Кемал Ататюрк! Като укрите няма други !
94
2
 
30
 
! Отговори
Ссср преди 1 година
А за косово босна черна гора как бе?А разделянето на чехословакия?Щатите имат интерес отслаби разпокъсани територии
93
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да помогне на путинчетата.
92
28
 
17
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Как няма да е валиден. Изкарват те през ноща с автомата и при урните.
91
31
 
13
 
! Отговори
ВАРНА преди 1 година
КАТО ИМА ПУШКА СРЕЩУ МЕН И АЗ БИХ ГЛАСУВАЛА ЗА ДЯВОЛА.....
90
6
 
35
 
! Отговори
Км преди 1 година
И Сърбия никога няма да признае Косово и има право да си го върне!
89
9
 
64
 
! Отговори
Трънче преди 1 година
Минесота,Северна Дакота,Южна Дакота, Небраска,Уайоминг, и Монтана да бъдат върнати на индианските потомци. Индианци протестирайте за териториите си. Светат е с вас. До последният индианец!
88
6
 
57
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
Индианските територии никога няма да бъдат признати от света за Американски!!!
87
12
 
61
 
! Отговори
Гост преди 1 година
А защо краварите признаха никога не съществуващо Косово.И какво търсиха там?Рано или късно всичко ще си дойде на мястото.Ванга е казала"Велика Русия ще унищожи които и се изпречи" и още нещо "България да се държи за Русия".Тя е виждала и знаела какво ще се случи.
86
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91 - Същото важи и за Америка ! Украинците *** заради Американски интереси , но можеш да си сигурен че ако Американците обявят мобилизация и там ще ги влачат за краката по улиците !
85
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Русия спре да воюва, войната ще приключи. Ако Украйна спре да воюва, тя ще приключи."
84
3
 
35
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
До Анонимен 75 - Първо трябва да си наясно каква е била целта му , и второ кое те кара да милсиш че е загубил ?! Ако целта е бола отслабване на Европа и вдигане на цената на ресурсите - успя до голяма степен , Ако е целял съсипване на икономиката на Украина - И това успя ( върна ги поне с 50г. назад , а в условия на криза едва ли ще се съвземат толкова бързо ) , а Ако цели за завземе тези територии , които отрязват Украина и НАТО от излаз Черно море - и това е успешно -Цяла Украина не му трябва.
83
0
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До Видео проверки: И ти ли се залови да пробутваш л'ъжи покрай истината? Как ще са били фалшифицирани изборите през 1989г? Имаше международни наблюдатели, имаше паралелно преброяване от външна организация. Нарушения винаги e имаlo и ще има, но те не са били такива, че да променят резултата. Тогава дори опозицията призна резултаттите. И защо го пробутваш това сега. Жалко е да се използва късата памет на хората за недостойни спекулации.
82
2
 
0
 
! Отговори
До дежурният трол преди 1 година
До Анонимен 84: Днес много изп'ростяваш.
81
4
 
41
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Светът не признава и Северно Кипърската турска република, но това не и пречи да съществува. Турската армия е там. А от САЩ дори и не споменават за това.
80
6
 
40
 
! Отговори
Излишни спорове преди 1 година
Хора НЕ се карайте за ГЛУПОСТИ , защото нито Руското поклонничество , нито Американското такова ще досетат ПОЗИ за бъдещето на България ! Русия ЩЕ приеме тези територии и никой нищо няма да направи , защото е достатъчно опасна и силна ! Ще стане както стана с Косово - И то не е признато от всички , но съществува ! Големите и силните НЕ ги интересува мнението на такива като нас ! Разделението на ЗА и ПРОТИВ Русия е БЕЗСМИСЛЕН спор на поколения , които така или иначе трябва да живеем заедно !