Наново ще интегрираме ромите с план 2012-2020

Цветанов иска държавата и НПО-тата да заработят като едно
Обновена: 14 ное 2011 14:45 | 14 ное 2011 11:04,
391
Наново ще интегрираме ромите с план 2012-2020
Снимка: Impactpressgroup

Жилищният проблем на българските роми е най-съществен, това е и най-големият разход и необходимостта от усилия е най-голяма.

Това заяви вицепремиерът и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Цветан Цветанов.

На национална среща се обсъжда проектът за национална стратегия за интегриране на ромите у нас за периода 2012-2020 г. 

Според Цветанов в България досега винаги са реализирани множество стратегии за интеграция на ромите, които не са получили необходимия резултат. Въпросът все още стои и за годините на преход проблемите са се увеличавали.

По думите му е необходимо да има повече концентриране на усилията както на държавата, така и на неправителствените организации.

Няма формирани лидери, които да бъдат необходимата обществена подкрепа и да участват активно в реализирането на политиките за ромска интеграция, смята Цветанов. Той допълни, че част от ромските лидери са били доста криминално известни и дори някои са излежавали присъди в българските затвори.

"За мен е по-важно да дадем шанс на образованите, на тези, които знаят и могат, категоричен беше Цветанов.  Има български роми, които са се реализирали и имат огромен потенциал", каза още той.

"Имаме обществено недоверие към всичко, свързано с интеграцията на ромите, на база на случилото се в последните 20 години", отбеляза Цветанов.

Той допълни, че темата вълнува както българското общество, така и представителите от ЕК, каза той.

"През последните две години ние заложихме на добрите практики, реализирани в страните от ЕС и консултации от Световната банка, която е наложила добри практики в Унгария и в Чехия", заяви Цветанов.

По думите му трябва да направим всичко възможно да се възползваме от европейската солидарност.

По линия на МРРБ има проекти на стойност 16 млн. лева в четири общини, с които според Цветанов може да се даде старт за по-осезаеми резултати в сферата на интеграция на ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: ромиинтеграция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
8
 
49
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 314Положението със *** в САЩ е още по-страшно отколкото с нашите *** тук.Ако минеш покрай някой *** и си бял, гледа те на кръв и урина все едно си изнасили жена му и без да искаш се чувстваш виновен за нещо! Има само десетина процента черни от тия, дето ги дават по филмите - образовани, костюмирани и възпитани, които ти се усмихват приветливо.Личен опит.
322
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рекапитулация от предложения за интеграция на *** до тук:-Да бъдат разделени и забранени партии на *** основа, както събирането на *** в групи повече от 4 елемента, а в сграда повече от 2 котила-да се създадат трудови лагери, в които да се предложи на "бедничките и онеправдани същества" да полагат обществено полезен труд, като срещу труда си да получават социални помощи-да се задължат *** деца да посещават училище и при отказ да бъдат лишавани от социални...и т.н.
321
8
 
40
 
! Отговори
nana преди 12 години
Разбрах защо са му на Ц.Ц. толкова апартаменти....щото жилищният проблем на братята рОми бил най-съществен....
320
8
 
44
 
! Отговори
Krasimir преди 12 години
Работа на полето от зори до здрач - бой от време на време ако не са съгласни. Деца д- до 2 - от там нататък - да плащат на държавата за всяко следващо!
319
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 2500 години (от тогава има исторически данни за ***) никой не е могъл да ги интегрира никъде! Сигурно ние в сиромашка България ще ги интегрираме! Смях!
318
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
325. Живея в Германия. Кюрдите не са такъв огромен проблем, защото поне един от семейството-мъжът работи, а жените си гледат децата(които не са повече от 4, много рядко 5). На немците им е пределно ясно, че с *** управия няма и ръмжат само под сурдинка, и гледат да ни ги върнат "цурюк", както направи това Франция. Нечистоплътни ***, крадци и просяци никой не ще. Още няма случаи на убийства и изстъпления, но това е така, защото *** го е страх от дойче полицаите.Тва е проказа.
317
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са роми , а *** и единствената възможна интеграция е да ги пратим към Анадола от където са дошли
316
8
 
55
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
Правете група във Фейса - исканията колегата по долу ги е написал. От там при интерес от 100 000 души - като тая в катуница над 60 хил - ще и обърнат внимание. Инак на протести пак!
315
8
 
51
 
! Отговори
цитат от DW преди 12 години
Сред мизерстващите често се срещат български роми. Живеещите в съседство германци вече се оплакват гръмогласно от странния начин на живот на пришълците. Още през април т.г. полицията претърси две сгради на улица "Елфенщрасе" в Некарщад. Оказа се, че там живеят над 50 човека, а адресно регистрирани са 148. Токът се крадял, дървените парапети на стълбището били изгорени за отопление.
314
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ром се интегрира най-добре с кока-кола или ако е бял - с лимонов сок, спрайт ,ментови листа и много лед .
313
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
321.Ми то така, но я се опитай ти да си поискаш прават и привилегиите(които нямаш) и да видиш какво ще ти се случи. Как го докарахме ние до положение, *** да ти диктува неговите си правила в твоята къща,м? Докарахме я дотук, защото няма правила-това е. А *** си вихри коня и ...не искам да изреждам всички изстъпления на койотите...Ти се стискаш и едва креташ под напора на такси, ддс-та, данъци, а *** няма никакви ангажименти към теб.Къде го дават това нещо бе, братче?
312
8
 
59
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
За какви жилища говорите *** - нали им направиха - закараха ги в тях, след два месеца , ни стъкла, ни врати, ни дограма имаше. *** работа! Стига сте харчили пари по и за тая ***. Само бой и къртовски труд - така ще се интегрира аРОМАТА!
311
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи "толерантност"? Това значи да си кротък и разумен, и да не притесняваш хората, които грам не им пука за тебе и твоето качество на живот! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ "ДЕМОКРАЦИЯ" И "ТОЛЕРАНТНОСТ" ВЕЧЕ СА МРЪСНИ ДУМИ! Думи, изпразнени от съдържание! Думи, пробутвани от властимащите на глупаците, за да ги държат нисконаведени
310
8
 
54
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
Стига сте харчили пари по тоя Въпрос! НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ! *** и интеграция? Звучи ми като Китай в ЕС! Как да накараш мазен и нагъл *** да се интегрира като на бай *** не му е ясно що е това и му е добро полицията да ги пази докато крадат? Вие или сте луди или сте много глупави! Няма такъв филм и на всеки е ясно - колкото ги интегрираха в ЕС толкова и тука ще ги интегрирате! Смешници със смешни помисли!
309
8
 
38
 
! Отговори
един преди 12 години
дон цеци и доганя да си ги вземат под крилото и да си ги гледат с откраднатите пари които досега са давани за тяхната интеграция
308
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина не мога да разбера едно нещо: Кой дава тия привилегии на малцинствата, за да дерибействат над мнозинството? Една дума"толерастия" скоро ми попадна в един блог и се говореше за израждането на толерантността към малцинството, в подкрепа на паразитиращото му и безочливо използване на енергията на мнозинството. В коя бяла държава това е възможно, освен в южните американски щати, където всеки втори е ***. Ние българите къде сме в тая схема,м?
307
8
 
58
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Трябва да се разбере едно нещо - интеграцията не е насилствен процес. Как ще интегрираш хора, които не искат да се интегрират??!! *** никога няма да се интегрира поради една проста причина - той има обърната ценностна система. Всичко което ние смятаме за напредничаво и добро, те го смятат за назадничаво и зло и обратно...
306
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кауза пердута - и преди и сега, пак някой ще открадне огромни суми , а Българите ще опъват да им осигурят здравните осигуровки , социалните пенсии ,майчинските и т.н., но на заспал народ това му се пада, като не знае да излезе на улицата и да си отстоява правото на съществуване. А *** са много в час по тези въпросиV
305
8
 
50
 
! Отговори
АЛОООО !!!! преди 12 години
ДО 2012 ГОДИНА РОМИТЕ ЩЕ СА МНОЗИНСТВООО !!! НАБИЙТЕ СИ ГО В *** КРАТУНИ. ТОГАВА НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИНТЕГРИРАМЕ В ТЕХНИТЕ КОЛИБИ И ПРАОБИТНИ ОБЩЕСТВА.
304
10
 
49
 
! Отговори
баба Гана преди 12 години
чернокожите в Щатите имат същите права,каквито имат и белокожите,но законите на страната важат и за едните и за другите.