"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни

Засега организаторите не съобщават откъде ще мине той
Обновена: 8 май 2012 08:35 | 7 май 2012 20:34, Красимир Ангелов
459
"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни
Гей-парадът ще се проведе на 30 юни. Снимка: Архив Булфото

Тазгодишното издание на превърналия се в традиция през последните години гей парад ще се състои на 30 юни, съобщиха организаторите на шествието.

В парада, който ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи, "ще вземат участие европейски политици, дипломати, български и международни организации и стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия", съобщават организаторите.

Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий цветовете си".

"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги", призовават инициаторите на парада.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583

На този етап те не съобщават откъде ще мине шествието, което в последните години предизвиква разгорещена дискусия в обществото.

Въпреки напрежението през миналата година парадът мина под засилена полицейска охрана и без сериозни инциденти, каквито имаше в първата година на неговото провеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двама пътуват в автомобил, но се натъкват на полицейска блокада заради гей-парада:- К'ви са тия шарените? - пита единия.- Това са гейове.- И к'ви са тия гейове?- Те са такива, дето се еб*т един с друг.- Добре де, защо протестират?- Ами затова, защото искат да се еб*т един с друг.- Че да вървят да се еб*т, кой им пречи, що са задръстили пътя?- А, щото са ***, що....
252
7
 
3
 
! Отговори
K преди 12 години
Нямам нужда от парад, защото не съм дискриминиран по никакъв начин, но бих отишъл ей така за да им е тъпо на злобните селяни, които се разсипват да сипят змии и гущери преди това :) Някои хора са различни - get over it!
251
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наште власти за бързата помощ пари нямат, ама за извратените *** имат!Това ако не е сегрегация!Организират им публично мероприятие за пропаганда да тях самите и отвратителните им пристрастия.От какъв зор на тези *** се дава предимство пред останалите граждани?!?
250
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господ да ги убие!И организаторите и участниците - тази *** долна.До къде падна нашето обгщество - да се организират фестивали на ***, сякаш са свършили геройство а не вредят на младото поколение и на нацията Но нали западните ни ментори са все обратни, нама как и нашите власти да не се наведат по тяхна команда....
249
4
 
8
 
! Отговори
Н преди 12 години
Никой не ти пречи да си различна,въпроса е че другите не ги интересува каква си,и не е нужно да ми го натякваш с гнусният си парад!
248
4
 
12
 
! Отговори
До различните преди 12 години
Направете парада си различен. Защо го правите стандартен в София през лятото. Направете го зимата на 30 януари в поляните около Пловдив ... Така де ...там ще ви е удобно на всички различни от цяла България. Явно за някои неща не сте различни!
247
2
 
2
 
! Отговори
Ранди Котор преди 12 години
ах ММА... ех ММА... официалния саундтрак на парада - турнира е безплатен и се провежда по маршрута/нищо, че се крие, ние си го знаем/, категориите са отворени - кой каквото си набара. Наслука!
246
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам какво е преобладаващото мнение, явно има нужда от въпросния парад. Не си пожелавам да съм различна в България...
245
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
юдо-масонската дехрадация незнайно защо наричана (демокрация и евро-атлантически ценности) след като разсипа българската държава въведе и нови названия на думите които използва българина от край време ,например ; на разрушение на държавата сега му казват-рИформи, на грабежа му викат (приватизация) ,*** станаха (роми), на мизерията(финансова криза),на извратеняците ***(гейове) на убийствата ,грабежите и изнасилванията на *** над българи(особености на етноса)..
244
8
 
20
 
! Отговори
Бай ви Тоз преди 12 години
Заглавието е сбъркано.То трябва да гласи"Разкрий извратеноста си"Най гадното,престъпление спрямо природата което те прави да изглеждаш по зле от животно,едно състояние на психическо разстройство което отвращава,прави парад.Парад на човешката *** ,така бих определил това събитие.Събитие целенасочено към моралните устой въобще на хората.
243
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз си мислех, че е минал тази неделя. Объркването се дължи на липсата на военна техника и бодрият вид на върховния главнокомандуващ.
242
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при (лошия) Путин тези содомити ядът бой от органите на властта и от фен клубовете на руските футболни отбори ,затова повече да не се случват повече такива(ексцесии) в Москва и Санкт Петербург градовете в които се правят опити за такива паради местната управа излезе с решение за пълната им забрана ,я си тръгнал да си разголваш *** ,я са ти шибнали здрава глоба ,при повторно нарушения в кафеза ипо този начин се гарантира (здравето и сигурността) на извратеняците , браво на Путин
241
6
 
14
 
! Отговори
potres преди 12 години
До къде я докарахме:- вместо водачи като хановете ни - алчни престъпници;-вместо войска, да защити интересите на българите - гей паради;-вместо семейства, основа на обществото ни от хиляди години - съвместно съжителстване;-вместо отговорност и за непознатите деца - педофили;- Къде отиваме? По този път -само в ада!
240
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер ... нямам търпение да дойде парада. Аз ще съм от страната на биячите, които наказват гейчетата след това.
239
5
 
11
 
! Отговори
drim.pree преди 12 години
Пак мъжеложци и содомити ще ми се кълчат по улицата.Общината дали е взела мерки за обеззаразяване след тях ?
238
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се псуват ***:- Да ме еб*ш в ***!- Да ти го духам бе, мъж!
237
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
350 вече съм ти фен
236
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гнус !!!!!!!!!!
235
4
 
31
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 12 години
"Затова Бог ги предаде на срамотни страсти,като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.Така и мъжете,като оставиха естественото употребление на женския пол,разжегоха се в страста си един към друг,струвайки безобразие мъже с мъже и приемаха в себе сизаслуженото въздеяние на своето нечестие.И понеже се отказаха да познаят Бог,Бог ги предаде на развратен ум да вършат това,което не е прилично, .... ." Послание към римляните 1.26-28
234
6
 
22
 
! Отговори
до 352 преди 12 години
Какви IP-та, какви пет лева? Покажи ми един закон, според който аз трябва да бъда наказан за това, което показах. Това е светът и свиквайте с този факт! Има места, на които хора с хомосексуални наклонности ги бесят публично и до ден днешен. Вие си стойте потресени и се тюхкайте колко болни хора има.