"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни

Засега организаторите не съобщават откъде ще мине той
Обновена: 8 май 2012 08:35 | 7 май 2012 20:34, Красимир Ангелов
459
"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни
Гей-парадът ще се проведе на 30 юни. Снимка: Архив Булфото

Тазгодишното издание на превърналия се в традиция през последните години гей парад ще се състои на 30 юни, съобщиха организаторите на шествието.

В парада, който ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи, "ще вземат участие европейски политици, дипломати, български и международни организации и стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия", съобщават организаторите.

Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий цветовете си".

"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги", призовават инициаторите на парада.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583

На този етап те не съобщават откъде ще мине шествието, което в последните години предизвиква разгорещена дискусия в обществото.

Въпреки напрежението през миналата година парадът мина под засилена полицейска охрана и без сериозни инциденти, каквито имаше в първата година на неговото провеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
4
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Искат да преодолеят страха, пък ги е страх да си кажат маршрута...
232
4
 
57
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Нищо лично срещу сбърканите господа, но моля ви!Не се опитвайте да обяснявате на децата ни, че сте нормални, че е нормално да си бучнете розичката барабар с бодлите у заднио вход, че и да парадирате с това.Сбъркан свят, сбъркани екземпляри...че и ще ми парадират с това. А после се чудят що ги пребиват,******СТ - това обяснява всичко, нали?!!
231
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ТИЯ БИХ ИМ СТРОШИЛ КАПАЧКИТЕ И ЗЪБАЦИТЕ !
230
5
 
45
 
! Отговори
DER FURRER преди 12 години
ЛИПСВАМ ЛИ ВИ, А?
229
2
 
26
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
Аз съм нормален българин. Чувствам се ту син, ту зелен, имам оттенъци на оранжево, бембяно, кафяво и червено, в зависимост от ситуацията. По професия съм политик, но по душа се чувствам ту като гей, ту като политически лешояд - отивам там, където дават повече и/или мога да открадна по-добре. Доста често използвам и задните си части по подобни начини - стига да се плаща добре (за съжаление ДПС вече не плащат).Елате да ме видите на парада. Ще ме познаете по идиотската физиономия (от тв екрана).
228
4
 
25
 
! Отговори
jan преди 12 години
Това са "придобивките" от членството в ЕС.Всякаква *** пропагандира антиприродните си наклонности и иска да ги признаваме и уважаваме. А трябва като плевели - отскубване и изгаряне.
227
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ви плаща да го направите "традиционен" ?
226
5
 
15
 
! Отговори
Аз преди 12 години
се отнасям с благожелание към мероприятията на извратените. Тъкмо така по-лесно ще ги издирвам после за специфичните камери където се пускат специфични химически вещества.
225
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
stanishev li e va6ia lider?
224
3
 
4
 
! Отговори
absulute преди 12 години
tea nisa poznali za eastern europe
223
6
 
10
 
! Отговори
1488 преди 12 години
Ами братя.. да се организираме и да ходим да бийм ***? :))
222
4
 
3
 
! Отговори
csacsc преди 12 години
Skinarite v Sofiq da se aktivizirat :D
221
9
 
17
 
! Отговори
Горо преди 12 години
Вижте сега не съм расист нямам нищо против ***,китайци,индийци и всякакви други "цветни", когато обаче става дума за *** или *** ги мразя на 100%, няма нищо расистко или хомофобско.Това се нарича здрав разум.
220
6
 
2
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Какво се занимавате с няколко стотин сбърканяци? Вас ви клатят кумунетата от 1944 насам и не рИвете........
219
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо против нямам хората с различни предпочитания, но искам един да ми каже следното - защо трябва да сме свидетели на това ? Защо трябва да парадирате с това ? Защо трябва да излагате децата ни на това ? Да сте видяли парад на хетеросексуалните ? Тези събития не показват вашето желание всички да се отнасят добре с вас, показвате единствено, че това което ви интересува сте само вие. Искате нормално отношение в и от обществото, започнете да се държите като нормални негови елементи.
218
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прости и затворени българи, неспособни да приемат различните. Направо ме е гнус от вас.
217
2
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
азис може 1 концерт да спретне !!
216
0
 
1
 
! Отговори
UGAS преди 12 години
нз какво да кажа на Стелко и на такива като него !!
215
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги" Баси цифроманията! Сега ми кажете, че основнота цел на медиите не е да създават *** и ***! Даже в първата дума от цитата има линк към трейлъра на мега-*** продукция "Отмъстителите"!!!
214
5
 
5
 
! Отговори
Стелко преди 12 години
Аз съм би-сексуален и с мъжте и момчетата съм пасивен. Чукам жени а мъжете мен таковат.Въпреки това, никога не бих отишъл на подобен парад и не харесвам сексуална показност тип, "вижте, аз съм гей". На кой му пука, кой, какво харесва в леглото и секса ? Това са си интимни неща и нека си останат такива. Естествено е, когато някой парадира с нещо, да има такива, които се дразнят от това. На кого са нужни подобни безсмислени паради ?