Пламен Цеков готов да се жалва в Конституционния съд

Юристите на ГЕРБ проверяват дали уволнението му е законно
14
Пламен Цеков готов да се жалва в Конституционния съд
Пламен Цеков ще си търси правата в съда. Снимка: БТА

Д-р Пламен Цеков, когото вчера парламентът махна от поста управител на НЗОК, твърди, че зад уволнението му стои БСП, а не само здравният министър д-р Таня Андреева.

„С юристите на ГЕРБ сме коментирали възможността дали освобождаването ми е по закон и ако не е, ще сезирам Конституционния съд”, каза той по Нова телевизия.

Цеков отрече, че всички съсловни организации са искали оставката му.

„Това е становище само на Български лекарски съюз, нито този на зъболекарите, нито на фармацевтите застават зад това искане“, отсече той.

Според него депутатите не са говорил с факти и доказателства, че не си е вършил работата.

„Хората вече са над 20 дни на улицата и искат оставката на кабинета, а те не ги чуват, но чуха Българският лекарски съюз”, добави Цеков.

Още по темата
Той твърди още, че Здравната каса се е разплатила с всички и болниците са получили всичко, което са заработили досега.

Изключение са 230 хиляди лева, които Министерството на здравеопазването трябва да ни приведе за здравнонеосигурените пациенти, които са ползвали интензивни грижи, каза той.

Д-р Таня Андреева обаче, която се включи в разговора по телефона, отрече това да е вярно.

„Всичко е платено. Вчера твърдяха, че не са приведени и парите за здравнонеосигурените родилки, но справка, с която разполагам, сочи, че на два транша са приведени тези средства, откакто съм министър“, отговори му тя.

„Всички ангажименти, които има здравното министерство, са спазени и парите са разплатени”, увери тя.
 
„Парламентът взе решението да освободи д-р Цеков, не аз. Всички съсловни организации поискаха той да бъде отстранен”, каза още министърът.
 
„Цифрите са тези, които говорят”, отговори Цеков. Целта според него е да се изкриви действителността.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
20
 
! Отговори
бдителен преди 10 години
е, не се научиха тези журналисти, че пари се превеждат с превод, а не се привеждат с привод. "Привеждат" е от някоя част на България, където говоря на "и", но не се сещам коя
11
0
 
29
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Ако в България няма политически назначения ,няма да има и политически уволнения...............!
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже сега чувам, че на тагадък са сменили и директора на летище София :) къде е връзката с летището и Планът Орешарски ... смях.
9
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама доктора е прав. За 30 дни комунистите си потрошиха краката да уволняват и назначават техни парашутисти в малкото останали държавни организации... все едно това е най важно за първите 30 дни на управление в ситуация на народни бунтове.... но ние народа и "суверена" както казва турчина, сме си виновни, че ги избрахме с нашето не гласуване.....
8
12
 
23
 
! Отговори
VIRUSA преди 10 години
Д-р Цеков не е по-лош управител, отколкото предишните 3 екипа - даже напротив. Единственото, което не направи като предишните е, че не се поклони пред УС на БЛС, които обнагляха в последната година. Решиха, че могат да упражняват натиск върху решенията с оглед лобиране за определени болнични специалности. УС на БЛС в момента представлява само себе си. Използваха някои недомислици, за да изкарат лекарите на протест, а сега Райчинов признава, че протестът е бил не за принципни неща, а за оставка.
7
4
 
23
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Обикновен съд не може да съди решение на НС.А решенията на НС трябва да са аргументирани, а не скалъпени пропагандистки клишета.
6
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде господата "кадърни" юристи от ГЕРБ да цитират кой/кои/ член/ове/ от Конституцията регламентират структурата на здравеопазването и тогава да говорят глупости за сезиране на КС. Ако изобщо Цеков може да се жалва, то е в съда, но не конституционния. А ако е мъж ще се върне да упражнява лекарската си професия, ако е кадърен за това. Доказа, че е некадърен мениджър. А ако продължава да драпа за шеф на НЗОК, значи и като лекар е некадърен.
5
10
 
26
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
Атака победа за нас Българите!!! Атака е единствената партия против статуквото и мафията затова е неудобна да живеят България и втория Левски Волен!! ЦЕКОВ ТИ СИ МНОГО НАГЪЛ НЕКЪДЪРНИК МАХАЙ СЕ НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ НИКЪДЕ!!!!!
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може, може да го сезира. Не лично, а чрез 1/5 от депутатите от ГЕРБ, т.е. 48 души са достатъчни. Нали е политическо назначение на гербавите, сега го бранят със зъби и нокти. Само че не мисля, че има голям шанс КС да се произнесе в негова полза.Отделен е въпросът, че спрягана за нов/стар шеф на НЗОК - Румяна Тодорова, сестра на Илияна Йотова - също ще е политическо назначение. А бе, правят си каквото искат с осигуровките на хората. Голяма е кацата на здравната каса и мераците са огромни.
3
3
 
40
 
! Отговори
ЯСЕН преди 10 години
ЗА ТАЗИ БЕЗДЪННА КАСА ,ВОЙНА ЩЕ СЕ ВОДИ!! МНОГО ИМА ОЩЕ ЗА КРАДЕНЕ !!
2
7
 
40
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
жалвай се .Изпусна топло и доходно местенце ,еее стига ти толкоз.
1
7
 
37
 
! Отговори
мето преди 10 години
Колкото може баба Сула от Самоводене, толкова може и той да сезира Конституционния съд. Поредната *** калинка.