Румънски тир помел колите на гара Яна

Автомобилите намалили скоростта заради образуващата се тапа
Обновена: 19 авг 2013 13:35 | 19 авг 2013 13:34,
47
Румънски тир помел колите на гара Яна
Транспортният министър Данаил Папазов Снимка: архив, БТА

Тир с румънска регистрация, по всяка вероятност натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта заради образуващата се тапа. Това каза за катастрофата в района на гара Яна транспортният министър Данаил Папазов.

Много бързо действаха екипите и няколко минути след катастрофата бяха извозени пострадали, посочи той пред БНР.

Още по темата
„Трябваше да се режат коли. В момента се прави организация за отпушване на голямата тапа, на мястото на катастрофата се режат мантинелите, за да могат колите да се отклонят. Необходима е и тежка техника, за да се освободи платното. Има изтекло гориво, това е опасно и се работи много внимателно“, каза още министърът.

Той изтъкна, че във възможно най-кратък срок платното ще бъде освободено на въпроса дали участъкът ще се открие в 14 часа, както беше планирано, преди да стане инцидентът. 

Заради тежката катастрофа движението е отбито през село Елешница и през стария път за Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: катастрофагара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей хора вие нормални ли сте като обвинявате тоя и оня,тапа имало това имало не била пусната някаква си отсечка а случайно след тая катастрофа да е станала друга след нея.май не поне не се казва и дано не е но след тази мисля че се е получила още по голяма тапа?да не би да са сложили веднага сигнализация, най вероятно не затова си мисля че само и единствено тираджията е виновен, може да е бил уморен това не е оправдание да е спрял да почине може и да се е разсеял пак не е оправдание.БОГ ДА ПРОСТИ
40
17
 
16
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Видяхте ли, нещастници. Бойко ви предупреди! От както е дошло това правителство катастрофите значително са се увеличили, ако не сте забелязали. Кому беше нужно да го бавят това откриване, министърката да си пече *** или? Всичко около гара Яна беше абсурдно - 1 лента, хиляди загрели коли, по 2-3 патрулки и нерви на хората. Засрамете се бе, некадърници, *** шиб*ното правителство, честно!
39
2
 
20
 
! Отговори
ненормална история преди 10 години
Не мога да повярвам каво чета. вие сериозно ли си вярвате, че премиера (бившия или сегашния) е виновен за катастрофата? Щеше да е вярно, ако някое от въпросните лица беше управялвало ТИР-а, причиил катастрофата. Станишев, Борисов , Орешарски и т.н. за разнообразие не са виновни. Или ще ме убеждавате, че румънеца е чакал да настъпи ден Х от протестите, за да дойде и да убие няколко души, че да падне новото правителство.. Абсурд е много меко казано...
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До kire liberaloя опитай ти да звъннеш на 112 за да сигнализираш за бясно каращи коли и мотори в София и давай акъл, след като си чул отговора им !!!*** ...
37
5
 
20
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
ВИНАТА ЗА ТАЗИ КАТАСТРОФА Е 100% на милиционерите.Цялата организация и всички превантивни мерки за безопасността са тяхно ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!!Но по-лесно/ и доходоносно/ е да се криеш зад храстите и да рекетираш хората, като ги информираш, колко са високи санкциите ако не платиш кеш.Кога най-накрая някой от управляващите ще принуди дебеловратите хрантутници да си заслужат парите, които народът им плаща?
36
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви знаци трябва да се сложат? Всеки дава акъл. От километри се вижда, че в този участък от пътя движението е задръстено и бавно. И това е от много години насам, а не от вчера. Жалко за загиналите. А относно това, че пак някой друг е виновен, това са пълни глупости. Ако пред колата излезе внезапно животно или човек, пак ли трябва да има знак. Всеки би трябвало да шофира така, както позволяват уменията и рефлексите му. И да не се мисли за безсмъртен и голям майстор зад волана.
35
7
 
1
 
! Отговори
kire liberalo преди 10 години
До ГеоргиевКато сте видели такива отворковци и джигити звъннете един телефон и информирайте КАТ, не е толкова сложно, пък може те и да реагират нещо....а не "след дъжд качулка" да обяснявате какво е било и защо се било случило....
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставка бе, ***!
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В събота през ноща имаше зверска катастрофа и на Тракия до Пазарджик пак със смъртен случай... за там никой нищо не каза нито написа. С магистрали или без когато не може да шофирате резултата е един и същ.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А къде са знаците за намаляване на скоростта????
31
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тапата си я има от край време, загинали са хора, но ГЕРБ говорят и да извлича ползи от трагедията това е гнусно!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГеоргиевЗа съжаление по стар Български обичай- НИКОЙ!
29
0
 
36
 
! Отговори
Георгиев преди 10 години
Вчера следобяд пътувах от Ботевград и преди гара "Яна" имаше образувана огромна колона, като част от колите с висока скорост се връщаха обратно в аварийната лента, създавайки предпоставка за катастрофи. Нямаше нито една кола на КАТ, никаква сигнализация за намаляване на скоростта, само БТВ снимаха на моста. Никой не си мръдна пръста заради което се случи тази трагедия днес. Кой от Вас уважаеми Управляващи ще поеме отговорност?
28
3
 
20
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
Липсва Г-л Прокурор и прокуратура Те сега работят по анонимни доноси. Това е новото експертно правителство
27
10
 
30
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Цялата работа е, защото колкото по-рано се открие, по-голяма част от работата се вижда, че е свършена от ГЕРБ. Затова сега се циганят за дни и часове.
26
0
 
22
 
! Отговори
цветна преди 10 години
Мисля, че при създалите се обстоятелства ще бъде неуместно откриването на бъде официално. Да ме прощават колекционерите на лентички, но е по-редно просто участъкът да се пусне без съпътстващите официалности.
25
2
 
26
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Чакали акт 16 и документация... Затова до сега не я пускали магистралата и да отпушат тапата. То и през Хаинбоаз си пътувахме години без 16-ти акт.Чакахме да ушият костюмите на новите ленторезачи.
24
6
 
31
 
! Отговори
Monster преди 10 години
Бог да ги прости загиналите!Бог да ни е на помощ, ако продължи безхаберното и лукаво управление на тези "Експерти".
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, когато се намалява скоростта на магистрала, трябва да е задължително включване на аварийни светлини. Така се предупреждава онзи зад вас, че има вероятност от задръстване, тапа и т.н. Така е по света, крайно време е това правило да влезе в правилника за движение по пътищата!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
3
 
41
 
! Отговори
ddt77 преди 10 години
Цацаров, не гледай умно като цаца ами се самосезирай и тичай да провериш кой е виновен за тази тапа и липсата на сигнализация. Направо привиквай и министърката и Олигархски за обяснения. Или ти още броиш бюлетини, куче червено.....

Спонсорирани публикации