420 лева майчинство? Не може, 340 им стигат!

БСП не успя да се пребори с мнозинството
177
420 лева майчинство? Не може, 340 им стигат!
Снимка: архив, Булфото

Въпреки многократните си настоявания социалистите не успяха да се преборят за увеличение на майчинството от 340 лева на 420, колкото в момента е минималната работна заплата.

От БСП за пореден път настояха да се приемат техните предложения за промени в Кодекса за социално осигуряване, но искането им не беше одобрено от мнозинството в парламента.

Още по темата

По разчети на левицата увеличението на майчинството с 80 лева на месец би струвало на бюджета около 19 млн. лв. годишно.

"България е в тежка демографска криза. Тя е една от държавите с най-ниска раждаемост сред всички държави-членки на ЕС. Броят на живородените деца в България за 5 години е спаднал с 13 хиляди - от 81 хиляди през 2009 г. е спаднал до 68 хиляди през 2014 г.", припомниха социалистите.

Според тях една от основните причини за това е обезщетението за майките, което не стига дори за елементарни нужди на бебето.

Намаляващата раждаемост е резултат на нарастващата нестабилност и несигурност на младите хора за тяхното бъдеще, смятат още в БСП.

Освен това майките, които получават обезщетение, са били на трудови договори и редовно са плащали осигуровки те си, а тези допълнителни 80 на месец могат да им помогнат да платят приблизително месечната такса за държавна детска кухня или едноседмичния разход за храна на дете до 2 години, мотивира се още от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
420 ама поне трябва да ограничат броя на децата, че иначе само манг*алите пак ще подпомагаме. Другия вариант е образователен ценз или и двете. Иначе няма смисъл.
75
1
 
6
 
! Отговори
Боко Харам преди 8 години
Отнася се само за българското население ....така че електората ми пак ще ме избере :) Тук там и някой будала българин да гласува редом с ромите ....дюшаш ми е !
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари за ракия няма, те на майките ще дават!
73
0
 
11
 
! Отговори
420 преди 8 години
Е нали това е цялата идея?! Интелигентните хора да отидат да работят и съответно да правят семейства с западни държави, а в БГ да останат само лесно манипулативни, прости *** с които да може да си правиш каквото си пожелаеш.
72
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 80.Абе я стига простотии, с Брюксел ще ми сравняваш. Знаеш ли колко са доходите на хората в Белгия, я? Щом няма ясли, значи няма такава потребност, това минавало ли ти е през едногънковия мозък. Явно хората имат достатъчно възможности да наемат бавачки, естествено че е за предпочитане пред яслите. И бавачката разбира се че ще дава на детето това, което майката и е казала и оставила, а не свободни съчинения, защото на следващия ден ще я сменят с друга. Нагли били майките
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МайкаАуууууууууу майкаааааааааааааа
70
1
 
13
 
! Отговори
аник преди 8 години
Ама разбира се че са много.Защо има давате и тези 340лв.те не могат да ги похарчат.Ако повишите детските за вашите заплати какво ще остане.Вие как ще преживявате с тези ниски заплати без увеличения.Хората мечки ги яли както искат да се справят кво ви пука.Искате деца е те пък искат да ядат и да са облечени.Защо ли изобщо коментираме........
69
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Майка 59Лесно само да те светна, че в Брюксел например няма ясли! А и гледачката му дава от млякото, което майката си е изцелила преди това! Ясно е, че ви е ОК на леганчо и спанак две години и да си веете цокалата по моловете! По-арогантно от събременното БГ майче са само сините венци и политиците!
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинските софиянци са честни, скромни и възпитани хора, но за съжаление останаха много малко. Повечето които се заявяват като софиянци или хората ги възприемат като такива са именно безскрупулни, нагли и комбинативни провинциалисти, както повечето ни политици. Борисов е най-яркият пример за това. Не се отнася за всички провинциалисти разбира се. Оттам идва и разминаването и вечните престрелки по форумите.
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майчински? Какви майчински, бе? Важното е да има пари за "сирийците" и за брат` чедите, а белите деца и майките ми да д... супата!
66
1
 
5
 
! Отговори
Cartman преди 8 години
До до 69 За герб никога не съм гласувал даже, когато бяха на върха на вълната и дойдоха на власт 2009та. А всичко това за София започна след, като още в началото някой изкара майките слянки, които получавали пари да ходели по софийските молове и за това не трябвало да им се плаща. Изобщо много се обиждате софиянци, когато се каже нещо лошо за софия, но сте първи да определяте другите, като селяни. То заради това не можем да погледнем по-далеч от носа си и да видим общия ни интерес.
65
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов - от БанкяФандъкова - от СамоковЦачева - от ПлевенАтанасова - от ДуловоБъчварова - от ШипкаМосковски - от ПлевенКъде видяхте СОФИЯНЕЦ ???
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 65, Каква Уганда те гони, бе?! ***, за това ли се хвана?!
63
1
 
3
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До CartmanЕ значи пак при мен идваш, аз какво говорех досега.
62
0
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
И 700 лв. да го направят, няма да се реши проблема с приръста. Трябват високи заплати и спокоен и сигурен живот.
61
2
 
12
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
ОК, съгласен съм че БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ изчезва. Но кой според теб е виновен - дали софиянци или любимците ти от ГЕРБ сред които няма НИТО ЕДИН СОФИЯНЕЦ. Можеш да го провериш. Аз съм го направил.
60
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора замислете се още как точно звучи думата МАЙЧИНСТВО ?Какво означава НЯКОЙ ДА ТИ ПЛАЩА за майчинството ?Лично аз не го разбирам.
59
2
 
10
 
! Отговори
Cartman преди 8 години
До ЗанзибарПровинциалистите се адаптират дали ще отидат в София да ви дразнят с присъствието си или ще отидат в чужбина- хората оцеляват. Няма да стоят да живеят в мизерия. Въпроса е, че България изчезва. Българската нация, която се е запазила хилядолетия през войни и робства ще изчезне след 50 години, защото някакви хора не искали да плащат за да има българчета защото майните им били селянки и харчели парите по софийските молове.
58
5
 
6
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Щото пак казвам, така е по-лесно. Да не си търсим правата, ми да отидем у Софето и да ни порят за 600 лв. *** съм ф Софите у Син сититу или у молъ.... И като видят табела София, по-ниски от корен на глог...
57
0
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ преди 8 години
Видими резултати!