Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!

МВР и експерти твърдят, че гражданските арести са незаконни
230
Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!
Снимка: Кадър bTV

Гражданските арести дори и на нелегални мигранти са незаконни, смята началникът на Гранична полиция главен комисар Антонио Ангелов.

"В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда", коментира той пред bTV, след като ново видео показа как група млади мъже арестуват трима нелегални мигранти в Странджа.

На видеото се виждат трима млади мъже с ръце, проснати на земята с вързани със "свински опашки" зад гърба.

Глас зад кадър им обяснява на български да се връщат в Турция, прави опит да им го каже и на английски с: "Go to Turkey", на което мигрантите отвръщат с неодобрение.

По-рано вчера премиерът Бойко Борисов похвали действията на доброволните отряди за защита на границата, но все пак ги призова да не превишават правата си.

Според Антонио Ангелов видеото показва превишаване на права, но все пак трябва да бъде извършена проверка по случая.

Още по темата

По думите му вчера за тримата е бил получен анонимен сигнал, като на място са били открити само те - без следи от задържане. Мъжете са декларирали, че са афганистанци. За изминалото денонощие, общо 97 нелегални имигранти са били задържани при опит за влизане у нас по всички граници.

Антонио Ангелов отбеляза, че той и подчинените му не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани.

Той посъветва хората, които срещнат мигранти, да се обадят в полицията, а не да се опитват да ги задържат, защото не е ясно дали не са агресивни или пък въоръжени.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки обаче смята, че щом всеки в планината може да срещне мигранти, очевидно границите не се пазят добре.

"Или властта ще пази границите и гражданите, или ще даде възможност на гражданите да се самозащитават. Това са вариантите за развитие на ситуацията", отсече той.

Според анализатора Нидал Алгафари граждански арести не трябва да се случват, защото това е работа на държавата.

"В същото време от години трафиканти на дрога и плът влизат незаконно у нас. Явно сега има някаква нагнетена омраза къв тези нещастни момчета дали са от Афганистан или някъде от другаде, но ако тези граждански арест ги правеха, за да спрат наркотиците, за да спрат трафика на жени, щях да ги смятам за герои", каза той.

Психологът проф. Людмил Георгиев отбеляза, че е нормално когато се прави нещо незаконно, да последва арест.

По-опасното, според него, е противопоставянето "Ние-Те", което се възражда с опасни темпове в европейските държави.

Според Георгиев, след десетилетия на мултикултурализъм, в сегашните конфликтни ситуации етноцентризмът се превръща в регулатор на поведението. 

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ...Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, April 10, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** много сте зле "свински опашки" На запад спец частите също ги използват тия свински опашки, поради простата причина че няма къде да мърдаш с тях както с белезниците, и вместо да носиш 50 бр белезници носиш една пачка "свински опашки" . Значи терористи могат да преминават границата ни необезпокоявани а хората нямат право да се защитават от тях. Това ли е подписано в Тайните договори със САЩ по повод окупацията на България и използването й като буферна зона.
126
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действайте момчета.Ще бъдете оценени от историята и от народа.Не чакайте благодарности от наведените към запад европе...сти.Тях ги интересуват само милиардите,които ще усвоят/присвоят/.С тях могат да си живеят навсякъде.Родината е за тези,които я обичат и бранят.И Левски е тръгнал сам срещу цяла една империя.Малко са го последвали,а някои от тях са го и предали.Днешните предатели на българия не се срамуватда му се покланят веднъж годишно,показно,а в останалото време го предават.Срам и позор!
125
4
 
32
 
! Отговори
Възмутен! преди 8 години
Като ти дойдат в двора/или може би задния.../тогава пак кажи че било незаконно!
124
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нидал Мангалфари да си ги хваща под ръка и заедно с тях обратно към земите, по които да е.беш коза е нещо напълно в реда на нещата.
123
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали се сещате че като се появят още 5-6 подобни клипа, някои от тях ще бъде видян от някоя радикална ислямска група, и естественно когато това стане и в страната ни влязат някой елементи да отмъщават и гръмне някоя бомба, тия недоносени атакистчета ще поемат ли част от вината си? Съмнявам се
122
1
 
37
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
А да ни заливат ислямски терористи законно ли е бе, жалки юдео-масонски ***?!Определено сте случили на глупав и зомбиран народ, който вече 72 години ви търпи и съучаства.
121
2
 
7
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Не са роми, българи от югоизточна България са. По акцента се познава.
120
2
 
40
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Браво на тези хора,които задържат нарушителите на нашата граница! Таза дейност не е незаконна,както не е незаконно да задържиш крадец! И в двата случая се задържат нарушители на закона!
119
8
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 126,Само ти посочвам неяснота в приказките. Изясни се какво имаш предвид. Ако е недоказани - не сме в съда. Изказваме мнения. Ако имаш предвид неверни , твоето мнение не е доказано също. Така, че недей да се палиш, а си изясни позицията. Така създаваш впечатление на объркан човек и хората от съжаление ще те съветват.
118
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаме армия,а вече нямаме и полиция.Началника на гранична полиция трябва да бъде уволнен.Не става за тази работа.Гледах интервю с него по една от телевизиите.Държеше се гузно и плахо.Внимаваше какво говори,за да не му дърпат ушичките после.Нямаме нужда от подобни "началници",а от хора с позиция в защита на националните интереси.
117
1
 
10
 
! Отговори
Не мислете като немо преди 8 години
Божидар Димитров го каза в ефир.....Със сигурност е чел как миналия век държавата САЩ негласно е финансирала и поощрявала КУ КЛУС КЛАН за борба с Афро бандитизма по това време(някои автори го описват като расизъм),доста спорна гледна точка .................
116
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има вероятност на видео записа да не са мутрите на.... А да са платени роми които хем да обират бежанците!
115
10
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Джедай Мастър, Да въпросния отговорен другар явно е грамотен колкото железопътна релса. По това спор няма. Но това не прави от престъпните доброволни отряди защитници на Родината.
114
10
 
7
 
! Отговори
та*ак преди 8 години
тези патриоти навремето ви пазеха колите,магазините,заведенията,лафките също от патриотизъм:)е,не безплатно,разбира се...ама хубаво пазеха нали?
113
1
 
6
 
! Отговори
българина преди 8 години
Го търки скоро и местен ама с истински свински опашки
112
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Началника на "Гранична полиция" да каже защо след като момчетата са се обадили на подопечните му веднага след задържане на мигрантите,полицията е присигнала след 45 минути.Туткавите им действия или нежеланието да си свършат работата обрича страната ни в свободно пространство в което всеки може да влезе безнаказано.Затова и в София и в останалата част от вътрешността на страната всеки ден се залавят десетки емигранти.А тези,които не са заловени?
111
1
 
51
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
За влизане в страната си има КПП-та. Всичко извън тях е престъпление срещу националната сигурност... , а в едни скорошни времена подлежаха тутакси и на разстрел!
110
3
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До ГеоргиНямат право да депортират, разбира се. Антонио е казал: "В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда", което издава непознаване на професията му. Имигрантите преминават незаконно границата, което е престъпление и няма никакъв проблем граждани да ги задържат и да ги предадат на подчинените на Антонио. Той това не го знае или лъже, че не е така, за да си създава по-малко работа. В това виждам проблем.
109
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе незаконни. Щото трябва да ги пускаме да си щъкат тука. Връщаме ги обратно в Турция. Щом нямат Сирийски документи не могат да бъдат бежанци. Значи са просто нарушители. По нарушителите може и трябва да се стреля, за да знаят, че не може да преминвата безнаказано. Ако имат Сирийски документи , има КПП може да отидат там да се регистрират като бежанци.
108
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това си е организорана престъпна група, и съм сигурен че тия се финансиратот канакджиите