Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!

МВР и експерти твърдят, че гражданските арести са незаконни
230
Мигранти със "свински опашки" и един глас: Go to Turkey!
Снимка: Кадър bTV

Гражданските арести дори и на нелегални мигранти са незаконни, смята началникът на Гранична полиция главен комисар Антонио Ангелов.

"В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда", коментира той пред bTV, след като ново видео показа как група млади мъже арестуват трима нелегални мигранти в Странджа.

На видеото се виждат трима млади мъже с ръце, проснати на земята с вързани със "свински опашки" зад гърба.

Глас зад кадър им обяснява на български да се връщат в Турция, прави опит да им го каже и на английски с: "Go to Turkey", на което мигрантите отвръщат с неодобрение.

По-рано вчера премиерът Бойко Борисов похвали действията на доброволните отряди за защита на границата, но все пак ги призова да не превишават правата си.

Според Антонио Ангелов видеото показва превишаване на права, но все пак трябва да бъде извършена проверка по случая.

Още по темата

По думите му вчера за тримата е бил получен анонимен сигнал, като на място са били открити само те - без следи от задържане. Мъжете са декларирали, че са афганистанци. За изминалото денонощие, общо 97 нелегални имигранти са били задържани при опит за влизане у нас по всички граници.

Антонио Ангелов отбеляза, че той и подчинените му не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани.

Той посъветва хората, които срещнат мигранти, да се обадят в полицията, а не да се опитват да ги задържат, защото не е ясно дали не са агресивни или пък въоръжени.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки обаче смята, че щом всеки в планината може да срещне мигранти, очевидно границите не се пазят добре.

"Или властта ще пази границите и гражданите, или ще даде възможност на гражданите да се самозащитават. Това са вариантите за развитие на ситуацията", отсече той.

Според анализатора Нидал Алгафари граждански арести не трябва да се случват, защото това е работа на държавата.

"В същото време от години трафиканти на дрога и плът влизат незаконно у нас. Явно сега има някаква нагнетена омраза къв тези нещастни момчета дали са от Афганистан или някъде от другаде, но ако тези граждански арест ги правеха, за да спрат наркотиците, за да спрат трафика на жени, щях да ги смятам за герои", каза той.

Психологът проф. Людмил Георгиев отбеляза, че е нормално когато се прави нещо незаконно, да последва арест.

По-опасното, според него, е противопоставянето "Ние-Те", което се възражда с опасни темпове в европейските държави.

Според Георгиев, след десетилетия на мултикултурализъм, в сегашните конфликтни ситуации етноцентризмът се превръща в регулатор на поведението. 

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ...Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, April 10, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чиста провокация, целяща да доведе до забрана на гражданските патрули. Говори се за незаконни арести, но никой не коментира незаконното минаване на границата. Явно бият каналджиите по джоба и това е отговорът, който не закъсня. Включиха се и пищящи правозащитници, за които живеещите до границата явно нямат права!
146
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можеш ли да предоставиш поне едно доказателство за думите си, че момчетата, които доброволно пазят границата ни имат дебели досиета в полицията? Или само така си приказваш? Манипулациите вече не работят, хващаме ги веднага!
145
3
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'Или властта ще пази границите и гражданите, или ще даде възможност на гражданите да се самозащитават " Браво за тези думи. Българи - да защитаваме границите си със всички сили и средства.Успех , на всички , който сме на границата с Турция.
144
58
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на децата им е ясно, че ние сме им само транзитна територия. И бежанец няма да остане тук, за да бъде квалифициран като нешественик. Оставете хората да си продължават по пътя си, тяхната цел е на 2000км от там, където нощем будните Динкоподобни са във вихъра на примитивизма си
143
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма гора и поляна в наща държава, където дърво и трева да не е порасло от кръвта на бълграския народ.Тъпата Европа не е слугувала на чужда вяра и не е робувала 500 години. Няма как да знаеш що е лошо, щом не ти е минало през главата. Мултикултурализъм - може, ама само европйески. Тази *** ако има култура (ако въобще може да се нарече като такава) не е съвместима по никакъв начин с ценностите на който и да е европеец. Обратно в пустинята от дето са дошли, за да няма неприятни последствия.
142
5
 
39
 
! Отговори
узи преди 8 години
До И така...да бе, басма ше им цепим. Марш от Родината ни, предатели. Марш
141
4
 
19
 
! Отговори
узи преди 8 години
До И така...да бе, басма ше им цепим. Марш от Родината ни, предатели. Марш
140
55
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе хайде стига сте им се радвали на тия бандюги бре! Нека да бьдат разпитвани от гранична полиция колко са им платили на тия платени герои за дяволька! За какво плаштате даньци ви пита един глу пак? За да се радвате на че ви пазят МУТРИ ли?
139
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Организирано ислямско нашествие към Европа.Уж мирно,но от време на време ни напомнят,че може да стане и страшно,ако не ги приемем и не се съобразяваме с тях.Щом като са готови да жертват себе си,децата си,в името на своята религия,с още по-голяма ярост те ще жертват(и го правят)всеки друг живот,който не споделя тяхната вяра.Време е Европа да се осъзнае и да разбере,че тези хора не могат и не искат да се интегрират и да споделят европейските цености,а искат със сила да наложат своите.
138
34
 
8
 
! Отговори
И така преди 8 години
***, *** и се биеш в гърдите че си европеец, виж си държавицата че е ибрика на ЕС!
137
2
 
47
 
! Отговори
456 преди 8 години
ТАКА ЛИ СЕ ПАЗИ ГРАНИЦА БЕ ТЪРТЕИ..КАТО ГИ ПУСКАТЕ СИГУРНО СРЕЩУ МНОООООООООООООГО ПАРИИИИИИ И ГИ НАТРЕСЕТЕ ДА ГИ ОБГРИЖВАТ С МОИТЕ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ...АААААААА
136
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако гранична полиция волно или неволно продължава да пропуска имигранти,извън определените за това места,съм готов да стана доброволец към тези отряди,защото вече не смея сам да отида в планината,за да не ми изскочат банда талибани,готови на всичко.
135
4
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Граничните полицаи бяха направо жалки.Не стига,че закъсняха,ами първата им работа беше да поискат документите на момчетата,като че ли щяха да им избягат,вместо на нарушителите.Унизително и тъпо.И от тези хора очакваме адекватна реакция при евентуална заплаха.Господ да ни пази и от пазителите.
134
6
 
49
 
! Отговори
Басъ Държавата преди 8 години
Тиквата видя,че гражданите на БГ вършат повече работа от полицията и реши да извади някой дивидент и ги похвали.И всеки един БГ гражданин трябва да ги похвали и да е готов да защити родината си.В същото време-границата се пази!Какво пазите бе ,държавата се напълни с индиянци ,а вие пазите.........дедовия пазите.
133
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво момчета.Вие сте истинските мъже на България,а не тези,които се дрогират всяка вечер по заведенията от години наред,а полицията се прави,че не знаеНещо повече,едва сега разбраха,че и техни служители покровителстват наркоразпространителите.Уникална държава,уникално управление!
132
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бьлгарино сьбуди се! Повече от 24години те управляват мутрите и си плащаш на тях за да бьдеш защитен и уважаван!Не им се радвай дебелите вратове инак за винаги ще си останеш про стак! Аз лично бих се изкефил ако граничари бяха ги задьржали бежанците на видеото а не камофлажирани платени мутри от селата!
131
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 153Ако позволите - Да Ви допълня относно "наведените ни на запад управници" Всеки поклон "на запад" оставя едни ваши оголени "части" насочени на изток господа и дами управляващи. А относно тия момчета -Доволен съм ,че някой все пак е застанал между ПРЕСТЪПНИЦИТЕ и мен и семейството ми. Ако някой не е съгласен че имигрантите които НЕ СА влезли през ГКПП - нека да прочете Конституцията и НК на РБ.
130
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перефраза по Вапцаров:Управление ли е,за да го опишеш.Разровиш ли го -замирисва.
129
4
 
34
 
! Отговори
DFHARTJY преди 8 години
Б Р А В О!само така
128
3
 
59
 
! Отговори
Шофер преди 8 години
Като няма държава, се налага гражданите да се оправят сами.