Казарма няма да има! Но който иска, да заповяда...

ГЕРБ: "Трябват ни професионалисти, светът е доста сложен"
Обновена: 21 юли 2016 12:49 | 21 юли 2016 10:37,
85
Казарма няма да има! Но който иска, да заповяда...
Снимка: архив Булфото

Задължителната казарма няма да бъде връщана в България. Това обяви шефът на военната комисия в парламента Валентин Радев.

Проектът за връщане на задължителната наборна служба за 6 месеца бе внесен от ВМРО преди две седмици.

Според воеводите връщането на казармата се налага заради рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа.

"Връщане на казармата няма да има. В този вид, в който е била някога наборната служба, няма как да се върне", каза Радев пред bTV.

Още по темата

Той обясни обаче, че всички добри идеи на партньорите ще бъдат подкрепени. Така например ГЕРБ ще застанат зад доброволното военно обучение на младежите и девойките. И тази промяна вероятно ще намери място в закона за резерва.

Радев смята, че казармата няма как да се върне по финансови причини, но и не само заради тях.

"Трябват ни професионалисти в армията. Светът е дигитализиран и доста по-сложен", настоя шефът на военната комисия.

Той информира, че България подсилва границата си с Турция с военни: "Случва се нещо в двора на съседа, нормално е".

Радев обясни и че страната ни не е обидена от това, че Сърбия укрепва границата си с България, защото смята, че пропускаме мигранти.

"Границата ни е относително сигурна и се справяме много по-добре от нашите съседи. Това не го казваме ние, а самите мигранти", обясни още депутатът. Той допълни, че мигрантският натиск върху страната ни е намалял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
10
 
! Отговори
Оптимист преди 7 години
Искате казарма от мен? Ще я имате! Но, при моите условия: Оръжие в ръцете ми. Боко, Пеевски, Доган, Местан, Гриша Ганчев, Васил Божков ... бе цялата олигархия с мен в поделението. Може и техните деца. Моля? Нямало как ?!
42
2
 
9
 
! Отговори
fsd преди 7 години
Цялата работа е воеводите да оберат гласовете на хората, които искат връщане на казармата (бивши военни; жени, които са недоволни от разглезения си мъж; майки, които искат някой да им превъзпита синчето и т.н.). На всеки е ясно, че платената армия е добра идея. Проблемите са: 1) Каква е подготовката им 2) С каква техника разполагат 3) Покриват ли нормативите и др.; Според мен армията ни трябва да е платена и да наброява 60-70 хил. обезпечена със съвремена техника (без значение руска или америк.)
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 1989 г. в България беше в сила презумцията "Всеки пълнолетен български гражданин от мъжки пол се наказва с две години лишаване от свобода". Да, затвор - това беше казармата. Две пропилени години в които се учиш на марксизъм, ленинизъм и онанизъм. Дори и по онова време да тичаш из полето с противогаз и да копаеш окопи беше анахронизъм от ПСВ.А иначе, военнен е трудна и отговорна професия, която няма как да усвоиш за шест месеца. Националната сигурност не е аматьорска работа.
40
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
До партомафията. По принцип много ценя написанот от теб обаче относно сигурността на България няма партизанщини няма бедни няма богати. В балканските войни и в Първата световна война воюва и престолонаследника. България не е голяма ако искаме да я имаме трябва да сме костелив орех - всеки мъж трябва да е войник.
39
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Соломон Паси не иска българските мъже да преминават военно обучение - той е голям родолюбец нали.
38
1
 
17
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Валери Мазния да заминава в казармата да даде личен пример, да взима с него и другия агент на ДС, Каракачанов.
37
1
 
3
 
! Отговори
Сериозен преди 7 години
До РадостинРадуковНе сте особено умен, нали?
36
5
 
5
 
! Отговори
край преди 7 години
Наивниците дето си мислят че вече войни за Родина не се водят да разгледат картата на Света и да видят къде е България. Искаш ли мир -готви се за война е стара мъдрост а също и това че народ който не храни армия - храни чужда армия. А индивиди които мислят че България е лоша Родина пък техния живот е много ценен за човечеството въобще не ми се коментират.
35
2
 
11
 
! Отговори
Свиреп преди 7 години
Моля? Казарма? Военно обучение? Да си рискувам здравето и живота за ... ?! За да опазя богатството на 10-на олигарха ли? Кое да браня бе латексови предпазители? Сметката към топлофикация въпреки, че нямам и не съм имал никога радиатори ли? Всъщност, вие ми дайте автомат и няколко пълнителя. Пък да видим няма ли да започна да избивам в гръб нагли и мързеливи военни, които не са изкарали и една стотинка през живота си с труд.
34
1
 
10
 
! Отговори
Много благодаря. преди 7 години
Благодаря за поканата, но няма да се възползвам. Бях веднъж в казармата. Поостанах там две години и мога смело да заявя, че единственото време, което не беше загубено, беше проспаното време.
33
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 7 години
До sgДа бе то и Гърция май е била в НАТО когато турците боцват половин Кипър.Що се отнася до казармата, тя ще е нужна за да може човек да прекара поне няколко часа в реална бойна обстановка преди да му литне главата, щото не е без значение дали си виждал пушкало и си стрелял макар и веднъж и дали изобщо не знаеш как да го хванеш.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На истинска война (не дай си боже) са ходили нашите прадядовци.Няма как няколкова поколения след това ходейки в казармата с едничката мисъл кога ще дойде "уволнението" и да имаш боеспособна армия.Плашихме гаргите.
31
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Може да е доброволно военното обучение и клетвата НО това задължително да бъде обвързано с заемането на каквато и да била държавна служба. Мъже които не са служили и не са се клели нямат място на държавна служба от портиер до президент. Не може да не желаеш да браниш Родината и народа си а да си на софрата му.
30
11
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Всички годни български БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ трябва да минат военно обучение от поне 6 м. и да се закълнат че ще бранят България дори с цената на живота си. Наемниците не са патриоти. За България са умирали и ако се наложи сигурно пак ще стане. Всички потенциални агресори трябва да го знаят. Не може да бъдеш депутат, да бъдеш министър, да бъдеш кмет или друг държавен служител ако си мъж и не си служил и давал КЛЕТВА. ***, толерасти, либерасти, демокрасти да замълчат защото врага е на портата.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво, мъдър човек !
28
12
 
4
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Всеки Български мъж или жена трябва да бъдат в запаса. Българската армия се нуждае също от модерни оръжия за да бъде победоносна над вражески страни като Русия и Турция. Част от тях може дампроизведем сами. Военната ни индустрия е много развита. Ако в БАН спрат алкохола биха могли да разработят Български вариант на безпилотен самолет-дрон за мълниеносни атаки по турските орди. Танкове също можем да си произведем. Картечния пистолет Шипка трябва да бъде стандартен за всеки войник!
27
3
 
15
 
! Отговори
хахо преди 7 години
През 93-та бях войник в Н-ско поделение, тогава имаше война в Сърбия-вдигаха ни по тревога през 2-3 дена и при многото разговори м/у хората около мен се оказа, че почти 7 от 10 войника имат намерение да бягат от бойното поле в случай на война със сърбежите!! Оказа се зе само 3 от 10 са готови да се сражават за близки и любими хора, и за България!Представяте ли си?? Тогава разбрах, че не ни е нужна армия от дезертьори за бъдеще, само ядат парите на народа! И сега е така, нямаме нужда от изедници
26
8
 
11
 
! Отговори
sg преди 7 години
Гони ви параноидна шизофрения другари ***(руски), 1-во Турската *** няма да ни напада, защото е член на НАТО! 2-ро дори да имаме наборна армия-тя няма да ни е от полза срещу турската армия, а можем да се надяваме на армията на НАТО!
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войникът е професионален убиец на държавна служба. Войската не е превъзпитателен лагер за мамини синчета. Това е ясно дори и на Каракачанов и сие, но продължават да пипат по акъла разни комплексари, които искат, щом той се е гърчил в казарма и сина му да се гърчи. Всъщност превръщането на момчето в мъж е основна задача на баща му.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАЗАРМА зъдължителна само за чаветата от Сливен , Лом , Ботунец , Факултета и и.т.н