Казарма няма да има! Но който иска, да заповяда...

ГЕРБ: "Трябват ни професионалисти, светът е доста сложен"
Обновена: 21 юли 2016 12:49 | 21 юли 2016 10:37,
85
Казарма няма да има! Но който иска, да заповяда...
Снимка: архив Булфото

Задължителната казарма няма да бъде връщана в България. Това обяви шефът на военната комисия в парламента Валентин Радев.

Проектът за връщане на задължителната наборна служба за 6 месеца бе внесен от ВМРО преди две седмици.

Според воеводите връщането на казармата се налага заради рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа.

"Връщане на казармата няма да има. В този вид, в който е била някога наборната служба, няма как да се върне", каза Радев пред bTV.

Още по темата

Той обясни обаче, че всички добри идеи на партньорите ще бъдат подкрепени. Така например ГЕРБ ще застанат зад доброволното военно обучение на младежите и девойките. И тази промяна вероятно ще намери място в закона за резерва.

Радев смята, че казармата няма как да се върне по финансови причини, но и не само заради тях.

"Трябват ни професионалисти в армията. Светът е дигитализиран и доста по-сложен", настоя шефът на военната комисия.

Той информира, че България подсилва границата си с Турция с военни: "Случва се нещо в двора на съседа, нормално е".

Радев обясни и че страната ни не е обидена от това, че Сърбия укрепва границата си с България, защото смята, че пропускаме мигранти.

"Границата ни е относително сигурна и се справяме много по-добре от нашите съседи. Това не го казваме ние, а самите мигранти", обясни още депутатът. Той допълни, че мигрантският натиск върху страната ни е намалял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
9
 
! Отговори
#Аз не съм БКП преди 7 години
Гербаджиите са прави в случая.Безброй пъти е доказано,ч е добре оборудвана професионална армия е многократно по-ефективна от наборната армия.
22
5
 
8
 
! Отговори
SS преди 7 години
Абе трябваше да се получи преврата в Турция и да си спретнат една гражданска, че да ги видим тогава тези умници с 20 000 армия как щяха да се ***. Ако нещо стане в Турция, докато ни научат от коя страна стреля калашника и Алах ни е изял.А доброволно да се запиша запас на НАТО , може ама е по-натам еее към 3000 година,
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам за какво ми слагаш МУНУС на коменатара за Българеещи/християнизирани и Турчееши/мюслуманизирани роми , вероятно не си българин не само това но и не познаваш Държавата България от близо
20
2
 
12
 
! Отговори
Реалист2 преди 7 години
до реалист: възпитанието и трудовите навици са нещо на което семейството и живота те учи най-добре. Хората на по 25+ години вече много добре го знаят и голяма част от тях са задомени, със семейства (някои с деца), работа, квартири и т.н. Естествено, има и част черни овце, но нима такива не виждаме и сред по-възрастното поколение, което ходи в казарма с мен а повечето набори (35+) са до такава степен алкохолизирани, че нищо друго освен бира+ракия+белот пред блока им е непонятно... Живи и здрави!
19
9
 
24
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Държавата да се погрижи да ангажира младежите с типични за мъжа дейности.Погледнете ги,20-25г.момчета хукнали по града да събират покемони.Вдетенени и недорасли а вече мъже.
18
2
 
8
 
! Отговори
хипотетично преди 7 години
Затова ни е нужна силна армия.
17
5
 
14
 
! Отговори
хипотетично преди 7 години
При евентуален конфликт м/у България и турция нато кого би защитил?Коя от 2-те членки на нато?Нямя да е България, според мен.
16
4
 
12
 
! Отговори
набор 1973 преди 7 години
Ако не бях ходил в казармата нямаше да знам че си имаме Българеещи/християнизирани и Турчееши/мюслуманизирани роми и двата вида роми са големи циркаджии-професионалисти какви ли не ги играят само и само да се икарат българи или турци абе 100% Манилулатори симулират като че ли обучени от ЦРУ
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казарма има и сега, макар и доброволна. Само че тези, които говорят тя да се връща, вместо да влязат вътре доброволно, само блъфират и карат другите да го правят.
14
5
 
15
 
! Отговори
Софиенец преди 7 години
Казармата от предишния тип е отживелица. Но Военно обучение задължително трябва да има - най-добре като в Швейцария. Кой ще чакаме да ни защити - НАТО ли? Или Русия? НАТО ни е на югоизток, а Руснаците може па да са ни малко поизнервени напоследък?
13
6
 
14
 
! Отговори
ЦС преди 7 години
България трябва да влезне в боен режим .При такъв съсед Нато вече не е никакъв гарант за нас .Модерна армия от 50 хиляди души .Танкове,ракети,самолети ит... от най ново поколение .
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхливи егоистични ***!!!!!! Най-общото описание,за индивидите на,който им е по-мила кожата отколкотоБългария!!По времето на балканските войни,Българи са се връщали от Америка само и само да се бият за родината,а вие бягайт,, ако нещо стане!!!Егоистични колелета!
11
2
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
До АнонименЕдинственото компетентно мнение!
10
1
 
7
 
! Отговори
интеграция преди 7 години
Казармата е единственно за интеграция тоест научаваш какви общества има по различните краища на България така или иначе в История на България не пише че българското населние се състори от : българи и български роми , турци къзълбаши татари , турски роми , сръбски и влашки роми.Повечето не знаят тези елементарни неща поради това че не познават хората в др.край на България
9
7
 
9
 
! Отговори
do 7 преди 7 години
Защо се заблуждаваш че наборната служба ще реши проблемите в армията ни. От професионалната армия няма по-добро. Плащаш на група хора за да работят това което им харесва. Армията е като всяка друга професия. Не може да събереш 10 човека от улицата и да ги направиш доктори. Същото е и с казармата. За какво са ти физически и психически слаби войници които ще дезартират при първата паднала бомба или някой ще изперка и ще разстреля половината рота.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни пречи да сме добрите съседи с големите ракети!?!? След като другата страна е също "добрият съсед" с 600 хиляната армия и масово производство на джамии и имами!?!?!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армията слада да разполага с професионални войници и модерно оръжие. Държавата трябва да започне превъоръжаване на армията с възможно най-високотехнологични оръжия, а всеки от служещите трябва да владе задължително поне английски и един език за програмиране. Освен това армията трябва да поддържа диверсионни звена, включително за саботажи на социални мрежи и комуникации. Армията трябва да работи с университети и компании, които да подчомагат отбраната с анализи, прогнози и експертизи.
6
0
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Споделям мнението ти, но това си е безупречно доказателство, че планчето за България си работи с пълна сила и даже е в доста напреднал стадий.
5
8
 
7
 
! Отговори
Да живее България 2 преди 7 години
Само се замислете за момент какво би означавало въвеждане на наборна служба по законопроект на човек, който само преди няколко дни, в национален ефир, призова да разположим ракети към Турция. Независимо дали сме фенове на НАТО или не, това в момента е абсурдна идея. Нито имаме ресурсите нито силите. Да не говорим какво би си помислил болния диктатор Ердоган... вижте, че не му трябва много да запали фитила! Добросъседски отношения - най-адекватното решение на този етап! Браво, Радев, адекватно!
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът става все по опасно място а спасение не дебне от никъде! Трябва армия а не голи до кръста младежи с татуировки и затъкнати в Адидас шортите ножове, да се разхождат в центъра на Бургас!