ВМРО vs. Ненчев за връщането на казармата

Каракачанов вини министъра, че говори непроверени неща
42
ВМРО vs. Ненчев за връщането на казармата
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, обвини военния министър Николай Ненчев, че говори непроверени неща и смята погрешно издръжката на наборната армия, която ще бъде върната, ако парламентът приеме законовите промени, внесени от ПФ.

Още по темата

Военният министър смята, че задължителната казарма ще излезе по-скъпо на държавата от професионалната армия в момента.

На твърдението на Ненчев, че жените и мъжете са с равни права и не могат да се ограничават правата на дамите, от ПФ отговорят, че в техните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили е предвидено доброволната служба за жените, с което се гарантира равенството на половете.

Според разчетите на министъра от един набор от около 60 хил. младежи и девойки, след медицинските прегледи годни за служба, оставали около 30-35 хил. младежи и девойки, а пък патриотите са изчислили, че става дума за 45 000 – 50 000 завършващи средно образование, което прави между 10 000 – 15 000 подлежащи на служба младежи годишно.

Авторите за законовите поправки не са съгласни и с думите на Ненчев, че ако се върне казармата, в армията трябва да бъдат приети и хората до определена възраст, които досега не са отслужили, които са 276 хил. мъже и жени до 35 години.

Числото е необосновано, защото се предвижда наборна военна служба само за мъже. За тези, които не са служили и са на възраст между 28 и 32, се предвижда възможност за доброволна служба за срок от 6 месеца, мотивират се от ПФ.

Освен това техните сметки за издръжката на наборната армия се разминат с тези на военния министър.

Според Ненчев наборният войник излиза по-скъпо на държавата, но патриотите твърдят, че това не е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Идилия2 преди 7 години
..носят пръти с окачени петали македонска наденица и постоянно се озъртат Биляна от чийто двор са ги експоприирали на "ползу роду" да не изскочи от трънаците и да им раздаде възмездие. Последните двама търкалят пуфтейки буренце с руйно червено мелнишко взето по тъмна доба от избите на чорбаджи Стефанаки след много увещания и малце кютек.Храбрата дружина е тръгнала да търси подходящ стан където да положи основите на новата Българска наборна армия.
27
0
 
2
 
! Отговори
Идилия1 преди 7 години
Представям си го Каракачанката гологлав, с кръстосани патрондаши пред гърди, две кремъклийки преметнати през рамо, затъкнал в пояса две ками и два пищова, засукал мустак, грижливо навил навущата около гайтанлия потури и старателно вързал зад глезен вървите на опинците. Зад него байрактаря в идентична униформа, но с закърпени потури които някога са били гайтанлии гордо вее знамето на което пише "свобода или бурка". Зад тях десетина хайлязи сите калпаклии по двойки носят пръти с окачени....
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанска що не запаше чифте пищови на тумбака и да даде пример?
25
2
 
1
 
! Отговори
Страничен въпрос преди 7 години
Този въпрос всъщност не е маловажен:Има ли статистика относно броя на де.ге.не.ратите, които ежегодно се раждат в България?Редно е и да има пояснения - разбивка по етноси, а също и идентифициране на причините, поради които се раждат такива деца.С други думи, и за Строителни войски няма да е годно, но законите предвиждат щедри надбавки и помощи по най-различни параграфи, ако е от малцинство. Поне 90% от тези пари отиват в ръцете на един определен етнос /той си има специфични брачни традиции/.
24
2
 
1
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
До Гошо...ТъпотоАма ти наистина си Гошо...***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
a ti be преди 7 години
До АнонименА ти какво направи та да имат те причина да останат???Осрахте държавата, оставихте комунистите на власт 25 години, пък сега "аааа синовете ни напускат страната" - ми ше я напускат разбира се няма да седят тука дето вие дъртите още същите престъпници на власт държите!Да бяхте направили нещо да претендирате а вие само "Ами няма за кого да гласувам..." - е ми ще се махат децата!!!
22
1
 
3
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До разлика - Предложението на Каракачанов е ПОЛИТИЧЕСКО, а решения за реализирането му има много, включително и за стимули за тези младежи, които са изкарали редовна наборна служба. Пак повтарям - въпросът е как се осигурява сигурността на държавата и/или (опазването) на държавната граница, дали под формата на Начално военно обучение, редовна военна служба, Национална гвардия, доброволни отряди и т.н. Някакси проблемите се замазват, не забелязвате ли?
21
0
 
9
 
! Отговори
алоооооооооо.... преди 7 години
за има наборна казарма трабва да има държава ... тъпунгеррите я окрадоха ... няма правосъдие ред .. спокойствие .... няма икономика !!! и здравеопазване .... каква казарма ????? давайте поред ...!! изгонете *** с магистралите ... започнете и с образованието !!!! и ако въведете ред и спокойствие за нормалните грждани - ... да има какво да зашщитава човек ... да не говорим че сега в чалга времената в казармата ще е УЖАС !!!!
20
5
 
10
 
! Отговори
Грозната истина преди 7 години
Ако си купим ново оръжие трябва да го ползваме. Срещу кого? Врагове нямаме, а сме като безопасна игла. Предпочитам 1000 програмиста в Силициевата долина, 1000 финансиста в Лондонското сити, 1000 философа в Хайделберг, отколкото 3000 нискоостригани въшкара с калашник.Повярвайте горните могат да вдигнат повече от 10 000 професионални военни за защита на дом и отечество.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имама една приятелка, която възхваляваше армията ни преди промените, но като стана дума наборната служба да се въведе отново, каза че няма да си пусне сина в казармата. И те така, само лаладжий. От къде пари и сруктура бе хора ??????
18
4
 
8
 
! Отговори
каскет преди 7 години
Няма казарма! Оставка! Веднага! Излизане от правителството! Предсрочни избори!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига тези спекулации със задължителна казарма. Знаем много добре че в сегашната вътрешна ситуация това няма как да е възможно в България. Дори ако вътрешни проблеми ще бъдат елиминирани, никой от Берлин, Анкара, Лондон, Вашингтон или дори Москва няма да позволи една милитаризация и военен растеж на България.
16
11
 
10
 
! Отговори
SS преди 7 години
Добре е да се върне казармата, само да се съблюдава от нея да има смисъл, а не просто да се служи защото така е по закон.Дядо какво разправяше за неговата служба, с умиление си спомняше за годините изкарани на стотици километри от дома, само с един отпуск и с реални случки на боеве с разни диверсанти.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добре е за шапкарите ядене пиене корупция ,,гарнизона уиски. Лека служба от теле нагоре
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сик..р бре до 17-18 не се е дисциплиниран в казармата ,как ще стане ,по наше време до казармата си беше учтив,вежлив а след нея побоиник и алкохолик
13
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
Идеята за хотелите е добра. От септември до май-месец Слънчев бряг ви е перфектна военна база с 50 хил легла. Някой си мисли че трябва да са старите спални -конюшни с 30-50 легла вътре. Служещите даже и вкъщи могат да си спят и да ходят по 8-10 часа като на работа. Разбира се требва да има и два месеца лагер на палатка.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добра беше гсмчика колко пари се правиха старшията вика довечера идва един даи му 50литра ти даваш 80 Пари се правиха ей
11
14
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
ГЕРБ,Реформаторите и всякакви други *** и евро...расти,са против връщането на задължителната военна служба.Това е така,защото,първо-младите мъже няма да са кухи шемоти,а ще се дисциплинират и...второ,армията ще укрепне и засили,а от...това ги е най...страх;да не им потърсят сметка за...предателствата към род и родина.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Италия има катастрофа с два влака, а тука Каракачанки и други пиянки.Днес.бг много сте зле.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И свадби имаше и консумация на брака То колко хора служиха и какво нищо пак овца пак папагал ,пак телевизори Кот каже