Тегленето от банкомат ще ни струва до 22 ст. от февруари

Банките обещават, че ще въвеждат "приемливи такси"
Обновена: 15 окт 2016 10:21 | 15 окт 2016 10:12, Красимир Ангелов
27
Тегленето от банкомат ще ни струва до 22 ст. от февруари
Снимка: Reuters

Таксите за теглене от банкомат на банката, която е издала дебитната карта, ще паднат до 22 ст. от 1 февруари. Дотогава банките трябва да изпълнят новите изисквания за въвеждане на "приемливи такси" за най-често използваните операции по платежните сметки на граждани, съобщава "Стандарт".

С промените таксата за теглене от банкомат на друга банка ще трябва да бъде максимум до 89 ст.

До февруари 2017 г. банките ще трябва да предложат на гражданите платежни сметки за основни операции като откриване и закриване на сметка, внасяне и теглене на пари в брой (включително с карта от банкомат), плащане с банкови карти (и в интернет), кредитни преводи и разплащане на битови сметки.

За ползването на всички тях трябва да се събират "приемливи такси".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: банкоматтакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе народеее къде сте бее измете тоя тиквенски крадешки метеш
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
уви... тази с ДЕМОКРАЦИЯ се обират стотинките на народа. а алчността на банките е безгранична. Държавата нехае...политиците си гледат далаверата.. и тн.НОВОТО РОБСТВО СЕ НАРИЧАбанка
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКОт на банкоматите.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз да няма да го купувам тоз банкомат трябва да е безплатноо тегленето ако не искат опашки в банкитеи на туй отгоре защо да им ползваме банките изгорете си дебитните карти и да си заврат банкоматите знаят къде.
22
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 7 години
Как ще ПАДНАТ, след като сега нямам такса за теглене от банкомат на същата банка???????? МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ НЯКОЙ ОТ ТИЯ ИЗЕДНИЦИ?
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сама 22 ст. ами и такса ще ни вземат за това че ни държат парите и работят безвъзмездно с тях. И депутатите са хора и те комисиона трябва да вземат. Дано се задавят алчните.
20
0
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Търговецът така или иначе си калкулира всички разходи при определяне на продажната цена. Банковата такса за плащането в крайна сметка отива върху клиента.... пак си го плащаме, но индиректно.
19
0
 
12
 
! Отговори
да светна малко преди 7 години
Заплащането може и да е "безплатно" за клиента, но не и за магазинера, който плаща определен % като такса на банката. Затова на много места все им е развален апарата.
18
0
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
До АнонименНе, търговците не искат да укриват доходи, а не искат още един "съдружник" в бизнеса. Защо да кихаш на банката около 4% от оборота си? Тя случайно да ти е отпуснала безлихвен кредит или да е направила нещо друго да стимулира бизнеса ти? В тази държава всеки иска да се уреди да цоца отнякъде без нищо да вложи.
17
1
 
8
 
! Отговори
az преди 7 години
последни като теглих кога беше не помня (1 година може би) ми взе 5лв. от тогава спрях да се занимавам с тия глупости.
16
1
 
14
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
в таз държава всичко е лоби,зъм, тоест далавера, някой на някого снася за да може да папа, нема фили нема фоби, те са за отвичане на внимснието, разделяй и владей.
15
1
 
14
 
! Отговори
Internetlumpen преди 7 години
Тези карти са като смартфоните... Още един милиционер в джоба...Да ви го....
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е,какво ще ПАДНАТ на 0,22 :( , на мен в момента ми е 0,15 . Т.е. се ВДИГА , НЕ ПАДА.
13
2
 
30
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Такси според мен трябва да има само ако теглиш от различен банкомат на твоята банка! Навсякъде в Европа имаш 3 безплатни тегления минимум от чужд банкомат, а тегленето от банкомат на банката в която си е неограничен брой и безплатно! Нашите пак искат да ни клатят с таксички... 22ст не са много, но при 5 милиона картодържатели, общата сума набъбва доста. И тази сума ще пълни джобовете на "банкетите".
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Търговците искат да укриват доходи и затова на някои места няма устрийсво за плащане с карти. Във всички големи магазини и молове има такиво устройство.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинТо затова укриването на доходи и корупцията са в големи размери.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да не стане верно 22 ст., че на мен сега ми е безплатно. А иначе на ужасно много места не мога да плащам с карта, тва е положението у нас.
9
1
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Защо увеличават цената на услугата - сега е максимум 50 стотинки ?С тази директива се увеличава цената с близо 100% ?
8
5
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 3Абе по принцип си прав, ама... не забравяй все пак че живеем в България нали не си забравил? Щото и темата е за български банки, да не си се объркал да живееш в друга държава?В Швеция например знам, че са на път изобщо да премахнат парите.В България все още училищния стол на детето ми продава купоните само в кеш - трябва да си приготвиш парички в джоба иначе няма как да му платиш стола.На пазара като отидеш да си купиш нещо пак трябват хартийки и железца. И т.н. и т.н....
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то затва най-разумно е ако си получаваш заплата по карта да си теглиш парите на веднъж и да не се занимаваш с глупости.22 стотинки на теглене глупости.Ще си цъкат банкоматите на 2-5 лева на операция без ддс.И още 10 години ще разправят "той е на старата настройка"Осъди ги ако искаш-адвокатът ще ти одере кожата и дори да спечелиш делото след десетилетия мотане ще си вътре хиляди заради два (2) лева