Обратно в Афганистан – връщаме 50, след това още 200 души

Ситуацията в центъра в Харманли е спокойна, докладваха на Борисов
143
Обратно в Афганистан – връщаме 50, след това още 200 души
Снимка: БТА, архив

Започнала е процедурата по доброволно връщане на 50 афганистанци, пристигнали нелегално в страната ни. Други 200 предстои да бъдат върнати след обработка на документите им, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Това е било докладвано на работно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов, на което е било обсъдено изпълнението на плана за действие при възникване на извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск по границите на България с Турция.

В съвещанието са участвали председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, оперативното ръководство на МВР, на Главна дирекция "Гранична полиция" и на службите за сигурност.

Те са докладвали, че ситуацията в регистрационно-приемателния център в Харманли е нормализирана след предприетите мерки за обезопасяване на центъра и за повишаване на капацитета за медицинско обслужване на чужденците.

Командированите на място медицински екипи не са констатирали опасни инфекциозни заболявания, диагностицирани са хронични заболявания, за които е препоръчано лечение. Посочено беше, че изграждането и ремонтът на оградата на РПЦ в Харманли върви по график.

Предприемат се мерки и за настаняване на чужденци в други разпределителни центрове чрез повишаване на капацитета им. Концепцията предвижда реконструкция на центъра на ДАБ в село Пъстрогор от отворен в затворен тип, като там се пренасочат част от настанените в разпределителния център в Елхово чужденци.

Изпълняват се мерки за разширяване на капацитета за настаняване в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, където вече са доставени 50 фургона и постелъчно имущество за 400 души.

Разгледани са възможностите бивши застави на ГД "Гранична полиция" в района на българо-турската граница, които да бъдат преобразувани в центрове за настаняване на чужденци. Те ще са от затворен тип и охраната им ще се осъществява от служители на МВР.

Направени са разчети за хранене, комунално и битово осигуряване и медицинско обслужване, както и на необходимите сили и средства на ДАНС и МВР за обработване на настанените в тях чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
7
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не познавам афганистанци, но самият факт, че нито Русия нито САЩ можаха да излязат наглава с тях би трябвало да значи, че не са твърде уважителни и кротки. Това, което е необходимо според мен да се прави за емигрантите, които ще остават за по-дълъг срок в България, е да се води диалог с тях. Не може да се очаква, че след като вчера лагерът е бил отворен, а днес изведнъж става затворен (без да е ясно защо), хората там ще са доволни.
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според путинските пропагандатори и родни *** излиза, че ако Бойко не е на власт няма да има мигранти. Нещо много им е рядък мозъка, ама какво да ги правиш - чемшири!
104
1
 
7
 
! Отговори
FAR east преди 7 години
Бежанците с Бойко за Нова Година да празнуват заедно
103
0
 
6
 
! Отговори
Пирата преди 7 години
Ще организираме една незабравима Коледа за бежанците с пиратки и друга пиротехника срещу тях да отпразнуват раждането на Аллаха.Голяма веселба ще падне. А на Нова Година......
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе вярвайте на тази американска БТВ! Тази телевизия само лъжи и психоза всява и бих ви призовал НИКОГА ДА НЕ Я ГЛЕДАТЕ! Нека рейтинга и да пада и да фалира.Има много по-добри малки телевизии от тях.
101
1
 
19
 
! Отговори
Ние преди 7 години
aBE продажни ***, от КЪДЕ взимате парите за целия тоя цирк ВЕ??? За българските деца, майки и старци НЯМА, а за масрафа на тая *** ИМА??? От КЪДЕ ВЕ??? То храна, то лагери, то лекари, то "проверки", то "охрана", че и самолети за десерт???? От КЪДЕ ВЕ??? От КЪДЕ, като за НАС все няма????
100
0
 
0
 
! Отговори
До 109 преди 7 години
Ти пък как рзбра какво точно са направили? От това което реално знаем ,тяхната дейност се заключава в следното:- Проба на оръжията ,но кого убиват не е ясно- Свален руски самолет от турците- Свален руски граждански самолет от даеш(заради това че си пробват оръжията)- Паднал самолет от самосебе си(един от 10-те които куция Кузя носи)
99
1
 
12
 
! Отговори
Буфери преди 7 години
О много ме топли това, тук вече има няколко хиляди. Е такива незнайни, не проверени и влезли незаконно в Родината ми. *** от властта пак хвърлят късче хляб и всички онемяват от радост. На какво се радвате, че 250 ще изкараме, а докато това се случи няколко стотин вече ще са проникнали. Или се радвате, че пограничните раиони ще са населени с талибани, а не с гранични и застави. Всички окло буфера България си затвориха границите. Да ви е честито новото съжителство, стадо заспало......
98
0
 
14
 
! Отговори
109 преди 7 години
Не съм им голям фен на рашките, но за около 1 година направиха 100000 пъти повече срещу ИД, отколкото Щатите и солташачетата им. Да не говорим, че има доста подозрения, че ИД е създадена и спонсорирана точно от САЩ. Дали е вярно - не е ясно. Но доста факти водят към това заключение.
97
0
 
6
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Урааааа 50 пиявици по- малко. Полека лека всички да заминават на ........
96
12
 
2
 
! Отговори
До Факт преди 7 години
Факта за Алепо звучи нелепо, превзели 30 процента от източния край рекоха, а останалите три края кога? Руснците кесиха 10 години в афганистан и стигнаха до никъде. Сега ще е същата работа.
95
5
 
2
 
! Отговори
фен на бешипе преди 7 години
Очакваме твърди мерки от меките леви китки.
94
12
 
0
 
! Отговори
Вярващия в единния преди 7 години
Аллах Акбар Иншаллах българи ,както е писано в Корана - не на пътя на заблудените .Приемете вашите афганистански братя и споделете с тях трапезата си .Аллах Акбар .
93
1
 
18
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Източно Алепо е превзето от правителствената армия на 45% за последните 3-4 дни!Войната отива към логичния си завършек!Скоро оправдание за "бежанския" поток няма да има! Хранениците на дедо Сор** да кажат нещо?
92
1
 
24
 
! Отговори
Стар набор преди 7 години
Чета разумни коментари по-долу. Не мога само да разбера, защо много хора се обявиха против двата протеста на Национална Съпротива (организирани от Перата), в които се включиха много млади хора. Ако българите сме разединени, чака ни лоша участ.
91
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България ще бъде превърната в предверие за прокажени. Защо бе, Бойко, допускаш това?
90
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не обръща внимание, че в центъра на София в тъмните часове от джамията до Лъвов мост не можеш да видиш българи, а хората живеещи там са се превърнали в затворници в собствените си домове. Имената на магазини и заведение не звучат никак български. Храним такава огромна администрация която не прави нищо. Политиците и те слепи и глухи. Това е предателство от всички управляващи страната. Тях ги интересуват само пачките които влизат в джобовете им. Ние ще се превърнем в емигранти и то тук.
89
0
 
20
 
! Отговори
хмммм преди 7 години
Така, така, значи трябваше да се чака, докато ескалира напрежението, за да се сетят некадърниците, че тези престъпници могат да се екстрадират. Ако в администрацията на България имаше по малко търтей, повече умни хора, въобще нямаше да се стига до там, да ми се разхождат нелегални из София, да хвърлят камъни, да рушат нагло, нито пък щяха да се харчат грешни пари за тези ....
88
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква интеграция! Тези са просто оръдия за унищожаването на българите и останалите народи на континента. Пропагандата на Сорос не може да ни заблуди. Всеки народ, който приеме толерастията се самообрича на смърт. Именно това целят и всичките НПО-та на въпросния финансов терорист. Европа е пробита отвътре. Само се оправдават с Путин, с Ердоган, с тоя-оня. Ами като сте такива върли противници на Путин и той е виновен, защо НАТО не прави нищо, а даже съдейства на "мигрантите"? Нещо не се връзва.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Koga e tova posle ba4varova ssmo roaleti dmenja edin esik ne govori a ministerka nekadarna e no sluscha papka i piiva vs it gerb sa taka komuneta bkp a vikat komunistite im vinovni a te demokrati