Супер тайм, супер далавери – таксита ментета изпразват портмонета

Неволна тяхна жертва стана актрисата Марина Александрова
Обновена: 20 апр 2017 11:12 | 20 апр 2017 11:00, Петя Славова
82

Снимка: Facebook

По улиците продължават да дебнат пишман таксиметрови шофьори. На такъв се натъкна актрисата Марина Александрова. "Супер транс - териери, супер - Тайм териери, супер - шанс далавери", написа тя на страницата си във Facebook и публикува видео в социалната мрежа.

Марина се обръща в записа към всеки, които използва таксиметрови услуги, да внимава в каква кола се качва, тъй като са плъзнали измамни фирми, приличащи на известни превозвачи.

Историята е следната. В делничен ден около 10:00 часа сутринта Марина е около стоянката за таксита на бул. "България" и "Гоце Делчев". В далечината вижда такси, което тръгва и маха с ръка. Явно не е видяла добре къде се качва, тъй като надписът върху колата изглежда като на позната таксиметрова компания със същото лого.

Минавайки край новия строеж до НДК, осъзнава грешката си. Вижда, че на апарата пише 14,30 лв. Казва на шофьора, че сигурно не си е включил апарата, но той й обяснява, че това е нейната сметка.

Марина слиза от автомобила, дава 15 лева и започва да снима шофьора и таксито му. Интересното е, че той изобщо не се притеснява от това.

"ОК супер транс имат страшно много имитации, тъй като логото им е лесно и набиващо се на очи", обяснява Марина и допълва, че от касовата бележка се вижда, че на фирмата-менте офисът е в ромската махала. Неин приятел - таксиметров шофьор й обяснява, че в момента никнат много компании на починали хора и по този начин ментетата са недосегаеми и хора си въртят спокойно незаконния бизнес.

"Не е притеснително толкова, че на километър ти взимат по 1,30 лв, а че слагат помпа в апарата и той надува цифрата за престой. - обяснява Марина - Аз съм се качила в 10:03 и слизам в 10:11 часа. Правя сметката 14,30 лв, но се оказва, че имам престой 15 минути. Това време доста надвишава пребиваването ми във въпросния автомобил", обяснява ни тя.

Притеснителното, според нея е, че ако има помпа за пробег, може да се докажат изминатите километри, но не и за престой.

"Въпросите са няколко: Защо се допускат тези фирми да съществуват? Кой ги защитава? - пита Марина убедена, че това прави лоша реклама на определени фирми в България. - Шофьорът изобщо не се стресна, докато го снимах, сигурно защото знаеше, че е защитен и няма да има последствия", обяснява ни още актрисата.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Измамената Госпожа преди 3 години
Внимавайте с кола на О.К такси с регистрационен номер СА7385 стой на автостанция Изток не се качвайте измамник...
67
0
 
1
 
! Отговори
Измамената Госпожа преди 3 години
Здравейте искам да ви разкажа за един измамник в О.К такси ,много бързах за работа и си взех О.К такси от автостанция Изток ,тоя бакшиш нямаше нито карта на таблото нито нищо беше един *** тип посочих му Каде да че закара и тръгнах ме ,той ме закара в съвсем различна посока от това което аз желаех попитах го какво правиме тука защо минаваме от тука и така нататък той направо побесня изгони ме от колата и ме накара да му платя ???Колата бе Голяма с логото на О.К такси номера на колата мисля че
66
2
 
2
 
! Отговори
редовно преди 7 години
По телефона ми се карат понякога едни каки. Викам си през приложението TaxiMe, виждаш цените, къде се движи, кой е шофьорът... идва до няколко минути.
65
0
 
3
 
! Отговори
От личен опит преди 7 години
Вярно е, че е най-сигурно, когато си поръчаш такси по телефона, но ми се е случвало да се опитам да го направя от улицата и диспечерката да ми каже "Оооо, ама вие сте навън!" и започва да те увещава да си изчакаш минаващо такси.Затова вече правя нещо друго, когато не съм си у дома. Или влизам в някой вход, за да не се чува шума от улицата и поръчвам таксито за този адрес, или влизам в заведение и поръчвам таксито за там.
64
3
 
3
 
! Отговори
Емо преди 7 години
Веднъж се качих нарочно в едно такова такси и на задната седалка излях преди да слезна торбичка с повърня.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо обвинявате жената? Овца била и т.н. На нито едно такси не пише - вътре имам помпа и взимам петорно. Като е видяла какво се случва с апарата, тя слиза. Други са виновни знаете го много добре .....
62
25
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 7 години
Тая да се научи да ЧЕТЕ, преди да се качи. Сама си е виновна и няма смисъл да пита кой е с**л в гащите й.
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сега открива топлата вода...
60
4
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
не е имало случай в който да съм се качил при *** шофор и дане ми взел двойноне се качвайте при *** те винаги излизат със скъпи номера
59
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взимайте си такси само по телефон.Нашата съдебна система никога няма да спре измамите, само ги поощрява или е съучастник в тях.
58
1
 
25
 
! Отговори
... преди 7 години
Държава НЯМА! Това простата причина за тия неща дето ни се случват или не ни се случват по тая територия наричана все още България!
57
2
 
33
 
! Отговори
КОКО преди 7 години
Къде са многото контролни органи, на които ние им плащаме заплатите ? Крайно време е да се приеме закан за ментетата под всякаква форма. Хванат такъв нарушител-конфискация на автомобила и затвор минимум 2 години!
56
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 62Като ти обявят такава цена всички на стоянката, заставаш на 5 метра от тях и си поръчваш такси по телефона. Идва, качваш се и бакшиша остава да чака с отворена уста цял ден да направи един курс за 10 лева.
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът е, че това е някакво фалшиво такси със собственик-фирма фантом. В такъв случай трябва да се викнат полицията и ДАИ, но ако сте сам човек бакшиша надали ще чака, а може и да ви нападне. Затова гледайте къде се качвате - има голяяяма разлика между Окей Супертранс и Супершанс, а разните "ЕТ Пешо" даже няма да ги коментирам.
54
2
 
17
 
! Отговори
Има и други - 3 преди 7 години
На Централна гара обаче милост няма - там всички се придържат към еднаква надценка. Пътувах с малко дете и неудобен за носене ръчен багаж. Случи се така, че нямаше кой да ме чака. Всеки един от шофьорите поиска 8 лв, за да ме откара до Петте кьошета!Как да е, успях да пресека булеварда и да спра едно от такситата, които само минаваха покрай гарата и завиваха по бул."Хр.Ботев". Така пропътувах това кратко разстояние на нормална цена.
53
2
 
11
 
! Отговори
Има и други - 2 преди 7 години
Такава наглост проявява първият в редицата от чакащи таксита. Ако отидеш по-нататък и се опиташ да наемеш друго такси, тези които са по-напред ти казват същата цена или уклончиво казват, че в момента не пътуват - явно, за да не дразнят колегата си.Някои от онези, които са по-назад в редицата, казват, че не взимат надценка, но не могат да прередят колегите си, които са по-напред, защото ще си имат неприятности. Други от тях обаче те качват и те карат на нормална цена.
52
1
 
10
 
! Отговори
Има и други преди 7 години
При тях всичко е наред на пръв поглед - няма надценка, а вероятно няма и помпи. Логото също изглежда като на най-популярните в София таксиметрови фирми, но дали са фалшиви, не знам.Но те стоят на определени места (Централната гара, Медицинска академия) и преди да се качиш, шофьорът ти казва колко ще трябва да му платиш - цената няма нищо общо с това, което отчита апаратът.Един такъв ми заяви, че ще ми струва 10 лв пътуването от Медицинска академия до пресечката на "Хр.Ботев" и "Солунска".
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такси само по телефона, ако ще до мен да има 2 стоянки. Така му имам данните и доказателство за курса и не смеят да лъжат. Иначе от стоянка оригинални Окей-ци също са се опитвали да ме помпат.
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато има оФце дето не гледат на какво се качват, ще има и такива.
49
10
 
13
 
! Отговори
??? преди 7 години
По-долу някой споменава Мишо Шамара: какво стана с това момче, след като БСП го изпрати в ЕП в Брюксел да клевети Б.Борисов?( по времто на Орешарски и Станишев?) Голям срам и за МИшо, и з БСП! И квестова на ЕП го изгони.Само тук му се "възхищават".Другата пионка на БСП( Петното) е в затвора- да не ги срами: каква ли е съдбата на Шамара... забравиха го...само го подведоха..