Пак изпъкваме: На четвърто място сме по убийства в ЕС

България отново в челото на черна класация
24 фев 2018 11:00, Александър Попов
56
Пак изпъкваме: На четвърто място сме по убийства в ЕС
Снимка: pixabay

България заема челно място в черната класация по брой умишлени убийства на 100 000 жители. Страната ни заема четвърта позиция в ЕС, сочи анализ на Евростат за 2016 г., цитиран от Дарик.

Пред нас по показател "умишлено убийство" са само трите балтийски републики - Литва, Латвия и Естония, а най-малко жертви на убийства са регистрирани в Австрия, Холандия и Испания.

Според данни на националната статистика у нас през 2016 г. има извършени 79 убийства и 26 опита за убийства. Престъпленията с нанасяне на телесна повреда са 820.

През 2016 г. у нас са наказани 1770 престъпления против личността, като за това са осъдени над 1400 лица. Най-висок е делът на осъдителните присъди за престъпления против личността за "причинени телесни повреди" - 766 дела са приключили с присъда.

Най-висок е коефициентът на криминална активност във възрастовата група 18-24 години - 1250 човека на 100 хиляди жители. Най-нисък е коефициентът на криминална активност у нас сред лицата на възраст над 50 години - 130 на 100 хиляди жители, отчита родната статистика.

Близо 5000 жертви на умишлено убийство са били регистрирани от полицията в ЕС през 2016 г., отчита анализът на Евростат.

В цифрово изражение най-голям брой на убийствата е регистриран във Франция - 1017 жертви или около 20 на сто от всички умишлени убийства в ЕС. Следват Германия - 682, Полша - 530 и Италия - 469 жертви.

В сравнение с населението обаче - Литва регистрира най-голям дял умишлени убийства на 100 000 жители - 5,9, пред Латвия - 3,4 , Естония - 3,2, България - 1,8 и Кипър - 1,7.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че изпъкваме, просто тази новина е част от водената анти-българска пропаганда за внушения, деформиране на българското самосъзнание и вяра. Това е хора! Унгарския финансист спонсорира всякакви експерименти над народите..
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докарай един народ до просешка тояга и ги остави да се избиват взаимно. А ти си гледай кефа TAKA E
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само напред и нагоре, смело към първото място.
40
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Все агенти сме...
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази статия нали я публикувахте и вчера. Всае още не е написан най-важният показател брой убийства на 100 000 човека. Как точно направихте изводите и сравненията без този показател?!? Или е спестен, защото не пасва на внушенията, опс изводите?
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- висок е делът на осъдените за престъпления против собствеността. Особено на собствеността на търговците. Кражба на бутилка оцет, шоколад или блуза за 20лв се преследват с цялата строгост на закона. Впряга се цялата общественост, начело с журналистите. То репортажи се правят, то записи от камери се разпространяват в емисиите "Новини", то снимки. И търговеца плаче ли, плаче как го крадат и ще фалира. А фалира, защото няма клиенти и хората не купуват. Но виновен му е оня с оцета или шоколада.
37
4
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Честно казано като се има впредвид , че България и Румъния са най-зле в ЕС, а промолитена 100 000 души са почти като навсякъде в европа (доста е малка разликата) не смятам , че е само до стандарта. Освен това с САЩ те са 5,8. Съответно шанса в САЩ да бъдеш убит е близо 4 пъти по-голям отколкото в България
36
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийствата в България са 1,1 на 100 хиляди,а не 1,8.Което ни поставя в средата на държавите от ЕС.Но тази статия е поредната, в която се лъже за престъпленията в България.За да се изкарат повече и да се ратифицира Истанбулската конвенция.Не случайно втори пореден се публикува тази лъжа.
35
2
 
7
 
! Отговори
Да се добави към преди 6 години
коментара "Много общо казано" и друго уточнение. Колко са убийствата, извършени от психичноболни хора, оставени без медицински грижи или пък след престой в клиника са освободени,като е възложено на тях самите да носят отговорност за това, че ще си пият редовно хапчетата?Като приспаднем и тези трагедии,случили се поради недомислици в официалната стратегия спрямо този тип болни, тогава нищо чудно да се окаже, че средностатистическите обикновени българи извършват не повече от 2-3 убийства годишно
34
11
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Нека с закон вдигнат цената на куршумите на 1000$ за бройка да речем и ще видите как ще намалее броя на убийства поне от огнестрелно оръжие. "Щях да го убия ако само можех да си го позволя!". В САЩ това заедно с решаване на проблема с агресията и отчаянието че човек е никой и нищо би решило проблема. Тук за сега само агресията е проблем. Трябва да се намери начин как да се допре до хората склони към агресия и да им се помогне. И ще видите че ако не изчезнат то драстично ще намалеят убийствата.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера, в 08.10 ч. в този сайт бяха качени същите данни, но под друго заглавие.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази новина всеки ден ли ще я публикувате?
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука убийството на мъжа на Мейзер например ще го заведат като битов инцидент, а не като убийство.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно и самоубитите ги включват. Напоследък много самоубийства много чудо. Би трябвало да ни сложат в статистиката със самоубийствата и заедно с Япония да делим челните места
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не се връзват цифрите. 79 убийства и 1.8 на 100000 дава население от около 4.4 млн души. Или убийствата са повече от 79 или - партенка
28
2
 
4
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Мястото отговаря на Ало Ваньо.... Какъвто ти е шефа, такава ти е и организацията
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
79 убийства на 7 милиона жители прави 1,1 убийства на 100 хиляди души.Така че изобщо не сме на четвърто място, а доста по-назад.И естествено всеки коментира, без да направи тази сметка.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Като знам как се потулват престъпленията на миролюбивите не е сигурно.
25
2
 
15
 
! Отговори
Много общо е казано преди 6 години
Колко процента от убийствата у нас са поръчкови - мафиотски, чрез които определени среди решават споровете си?Колко са убийствата по време на скандали или в резултат на вендета в ромските среди?След като се отговори на тези два въпроса, да пресметнем:1. Колко на брой са останалите убийства, случили се в България?2. Колко от тях са били извършени от лица с не-български произход, но извън тяхната етническа среда?Като приспаднем и тях, ще видим колко убийства са извършени от обикновени българи
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 24Зависи и под какво законите разбират умишлено убийство за всяка страна е различно, органите на реда също са различни. Например от началото на годината едно 4-5 човека ги самоубиха, а реално това си бяха убийства, но се водят като самоубийства.