За цветята на 8-ми март: Празник е, няма как да е евтино!

Bulgaria ON AIR провери какви са цените на цветята по пазарите
8 мар 2018 14:30, Анисия Иванова
27

Днес е любим празник за едни и отричан от други. Празник на майката, но и на всяка жена.

По традиция на днешния празник цените на цветята са доста завишени. Продавачи споделят, че разчитат именно на такива дни, за да припечелят някой лев.

Bulgaria ON AIR провери как вървят цените на цветната борса, намираща се на столичния пазар "Димитър Петков".

Празник е, няма как да е евтино. Производителите качват цените, всеки иска да изкара огромна печалба, призна Крум, който от дете продава цветя там.

"Както се казва - ден година храни. Цените на розите в момента са 5 лева. В обикновени дни те са по 2-3 лева. Но това зависи и от производителите, от които ги изкупуваме. Практиката ми показва обаче, че хората търсят по-евтини цветя", посочи той.

Най-много на борсата се купуват герберите и зюмюбилите. Въпреки това броят на хората, които желаят да закупят цвете, е огромен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига бе,всяка година едни и същи статии,вдигали се цените на цветята за 8-ми март.Нормално е има по голямо търсене и борсите в Холандия наистина вдигат цените,толкова.
23
1
 
2
 
! Отговори
До № 20 преди 6 години
Какво общо имат САЩ с комунизма и кога тази страна е била комунистическа? Четете повече и не се излагайте.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе идеята за Международен ден на жената възниква в началото на 20 век. Историята на празника започва на 8 март 1857 г. в Ню Йорк Това е един от първите протести и митинги на жените за равни права и подобряване условията на труд. Не е срамно това да не се знае. Срамно е да останеш невеж. И да плямпаш от злоба. Така са хората избрали за вожд Някой прочел само "Винету". И все пак да е честит празника на всички дами, които се считат за интелигентни и информирани!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 21 години съм баща. Имам 3 деца от 2 жени. За тези години никой не се е сетил на международния ден на бащата, не да ми подари чорапи, ами и едно "ай чИститУ" къде ще черпиш, не съм чул. Иначе на сегашната ми жена ако три дни не ми е вдигала скандал се сещам да и поднеса китка, не че се случва често....
20
5
 
3
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
Който се вози в обществен траспорт знае, че жените са много по устойчиви на люшкане и тресене от мъжете. Това е защото, женското тяло има значително по-нисък център на тежеста. В горната част е кухо и леко и надолу се одебелява и отежнява. Жените заслужават по една прилична на тях саксия на този иначе нарочен за празник ден.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се интересувате от една отлична оферта - 1 грам кокаин ви го продавам на цената на 11 рози. То горе-долу толкова върви на 8ми март обаче приемам и в рози.
18
2
 
5
 
! Отговори
зевзек преди 6 години
До някой 15то и коледата някога не е било това комерсиално чудо дето е в момента по 1 месец в магазините :))) , ама на ... излишъците от храна и стоки до това водят :)))
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не празнувам 8-ми март. Жена съм, майка, работя, доволна съм от отношение към мен.Изрично съм обяснила на всички мои близки, че не уважавам този празник, поради което не искам да се харчат за цветя.
16
0
 
22
 
! Отговори
Геврека преди 6 години
Кога жените ще почнат да подаряват масово гевреци на мъжете на 2 февруари? Че и ние дето печем гевреци да забогатеем.
15
0
 
18
 
! Отговори
някой преди 6 години
До Анонимен 3На възраст съм, но помня много добре, че преди 60 години за Осми март НЕ се подаряваха цветя /поне не масово/, а децата в училище приготвяха собственоръчно картички-поздрав на МАЙКИТЕ си!Забележете, не на жените, а на майките.Това сега с всяка изминала година се изкривява и комерсиализира все повече.Сега честитят и купуват подаръци дори на 5-6 годишните момиченца и които вече се закърмват с неправилното интерпретиране на този ден.И не е комунистически празник ни най-малко!
14
0
 
17
 
! Отговори
8 март преди 6 години
Който иска да подари цвете да го подари. Не е там въпроса. Днес е празник на жените, днес се почитат тези които са се борили жената да има права . Правото да гласуват, правото да УЧАТ, да работят, да не ги МАЛТРЕТИРАТ, да имат право на глас и свобода.... АМО какво ли разбира баи Ганыо с феса Честит празник жени. ЧЕСТИТ 8 МАРТ
13
0
 
7
 
! Отговори
Имаш ли пари - всеки преди 6 години
ден е празник
12
5
 
5
 
! Отговори
8 март е ден на мама преди 6 години
а с какво ще я даря ?Обещанията на Борисов,всички ще и подаря !
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,наистина се усеща,че 8-ми март настъпи...Розите и кокаина си изравниха цените.
10
5
 
18
 
! Отговори
Празник преди 6 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЖЕНИ. В момента в цяла Европа манифестации в защита на правата на жените. За правото да гласуват, за правото да учат, работят, да се чувстват свободни. НЕ Е САМО КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРАЗНИК. НАПРОТИВ. ЧЕСТИТ 8 МАРТ
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да пълня гушите на спекулатите-милионери!
8
3
 
23
 
! Отговори
Гинка преди 6 години
Трябва да има и празник на тока ....тогава на празничния ден ще се плаща колкото за цял месец :) празник е все пак !
7
2
 
24
 
! Отговори
Само в България преди 6 години
На празник всичко е по скъпо ......
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На колежките си саксии с цветя, а на съпругата си дежурното "Честит празник"!
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не купувайте "мъртви цветя" . Само вино и после мушкато.