Проф. Гайдарски: Детската болница се превърна в мечта

Първите копки са направени от Живков, припомни бившият здравен министър
7

КПКОНПИ стартира проверка в здравното министерство заради избора на тестове за учениците. Има ли нещо нередно?

"Д-р Петров говори едно, а министърът на здравеопазването твърди точно обратното - че с тези пари, с които е трябвало да закупят определен брой тестове, те са успели да закупят два пъти повече тестове, отколкото е бил първоначалният замисъл. Има неяснота и е по-добре да оставим КПКОНПИ да изяснят тези неща", заяви бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той посочи, че за него темата за сливането на болница "Лозенец" с Националната педиатрия не е нещо ново.

"Това се коментира от няколко години. Преди повече от 40 години беше направена една болнична сграда, която в момента не е довършена. Тя е в ареала на "Александровска" болница, солидна сграда на 12 етажа. Тази болница трябваше да бъде завършена по мое време, но поради това, че тогава липсваха пари, тя не можеше да бъде завършена. След това бях наредил за тази болница, заедно с още една друга сграда, която е на другата улица - да се ситуират клиниките по вътрешни болести", допълни проф. Гайдарски.

По думите тогава е станало ясно, че и двете сгради са годни за строителство.

"Бях подготвил и едната, и другата сграда, но след като напуснах те си останаха така. Но 13 години няма решение и нищо не е пипнато. Останаха да бъдат разрушени", коментира бившият министър на здравеопазването.

По думите му детската болница е станала като някаква мечта. "Ще станат 40 години, откакто тя трябва да се построи. Първите копки са направени от Живков. Никой не може да каже къде точно трябва да бъде, тя си имаше много хубаво място - огромен двор на "Александровска" болница, но там тя остана като някакъв паметник, който кой знае кога ще бъде завършен, или ще бъде разрушен", подчерта проф. Радослав Гайдарски пред Bulgaria ON AIR.

Според него ръководството на болница "Лозенец" се страхува, че ако бъде направена такава педиатрична болница, това ще наруши връзката между "Лозенец" и СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Т.Петков преди 2 години
Ами защо трябва да се прави национална детска педиатрия. Нашите съседи на Босфора имат предостатъчно такива, а здравната ни каса е богата и в скоро време родителите на децата ще искат да ги лекуват там и за една хрема. Така, че по-добре парите вместо за нова или ремонтирана стара сграда да отидат за пътуване и лечение м Турция.
5
1
 
3
 
! Отговори
batkata преди 2 години
Професоре когато беше министър !!!! Защо не направи тази болница?????Всеки говори но нищо НЕ ПРАВИ !!!КАТО ДОКТОР ШАПКА ТИ СВАЛЯМ ...БЪДИ ЗДРАВ!!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Не анонимен преди 2 години
До каквото се докоснат комунистите става мечта. Мечтахме си 77год. за демокрация, докато работехме за тях.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
болницата не трябва да е в София, вижте как е решен въпросът с детските болници по света, първо няма толкова педиатри, дори и хипотично да се построи до една две години.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И докато комунистите на Радев са на власт ще си остане мечта.
1
5
 
8
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Яя, тоя дърт комунист изпълзя. Сигурно очаква някой тлъст пост.