Петков назначи трима заместник-министри

Постовете са в министерствата на финансите, транспорта и в МВнР
114
Петков назначи трима заместник-министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Трима заместник-министри са назначени със заповед на премиера Кирил Петков.

Ивайло Яйджиев става заместник-министър на финансите. Яйджиев притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Глобално управление и дипломация“, придобита в Оксфордския университет, Великобритания.

От 2018 г. досега е участвал в различни работни групи към Европейската комисия - по преговори с Обединеното кралство по чл. 50 от Договора за Европейския съюз, Работна група за отношенията с Обединеното кралство и Работна група за възстановяване и устойчивост, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бил е също така съветник на министъра на външните работи през 2017 г., а през 2014 г. е бил съветник на служебния министър на отбраната, както и анализатор по външна и европейска политика към звено за стратегически политики, анализи и прогнози в администрацията на президента на Република България.

Стоян Новаков е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. По образование Новаков е юрист, специализирал е морско право. Притежава близо 20-годишен управленски опит, като професионалната му кариера преминава в частния сектор, в сферата на транспорта и логистиката.

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова. Завършила е Университета Кеймбридж, Великобритания. Специалист е в сферата на устойчивото развитие и глобалното здраве с опит в международни организации и държави от Глобалния Юг. През последните две години работи в Женева, като от август 2020 г. до юни 2021 година е експерт по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: заместник-министри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен Моля, без зелени сертификати. Освен това е жаргон, казвайте Сертификат за ваксинация. Не пишете за коронавируса под новини, които не са за него. Това е основната ми забележка, защото от двете години на пандемия се пише под новини на друга тема за Ковид-19. Има и други въпроси, които ще останат за цял живот, поне част от тях.
92
1
 
5
 
! Отговори
Кънев преди 2 години
Назначаването през ден на зам.министри и други подобни УДОБНИ на режима хора продъл жава с пълен ход - обещаната промяна цъфти и и след като се назначат още близки и прия тели на тоя от снимката,а ,да не забравя и на Кокорчо и може би ще върже :))) Другите дър жави има да ни завиждат на толкова зам.министри е-хееее !
91
2
 
4
 
! Отговори
явно преди 2 години
Явно е много трудно да си министър, щом са нужни и по няколко зам.министри на пост... уир нот гона тейк ит
90
0
 
3
 
! Отговори
Така требе преди 2 години
Всеки да си има персонален министър, така ще решим проблема с безработицата на 50% поне)
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откак е дошъл на власт, само заместник-министри назначава и въвежда зелени сертификати. Продължаваме промяната!
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството че накрая правителството ще е нещо като филиал на АзБ
87
0
 
12
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Избрахте ги-гледайте си ги!!!
86
0
 
13
 
! Отговори
Аз не съм министър, преди 2 години
бадженака не е министър....Петков, познавам още 2-3, които не са министри или областни. Нас кога ще назначиш????
85
2
 
10
 
! Отговори
Киро Жарта преди 2 години
И тоя не го слуша главата !!!
84
6
 
6
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
Днес имен ден имат двама индивида,които оставиха трайна следа в най- новата история на България. Единият - като баща на Мафията и корупцията,а другият, като майка-пазителка,толерираща и зорко бдяща над чедата си .Какво да им пожелаем?
83
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от фирмата Майкъл Кирил ли ги намери тези министри? Те повече министри отколкото хора живеят в България, всеки втори явно ще бъде министър...нямаме търпение
82
1
 
12
 
! Отговори
"Честита" преди 2 години
...народе ПPOЗД, те така още хиляда години да "избираш", да се мъчиш и все на Кирчовци и Радевци да се надеваш. Е...неам думи и слова.....
81
1
 
19
 
! Отговори
На Кирето му стана.. преди 2 години
...не това за което всички си помислихте, а всяка седмица му стана навик да си назначава ортаците за Зам.Министри, пък като хептен няма накъде ще въведе и Зам.Зам.Министър постове. Колко до сега станаха 30 - 300 ? Това и Краварско го няма хем са 100х по-големи от нас.
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велислава Петрова е универсален кадър от министър на здравеопазването, през министър на образованието до зам.-министър на външните работи. Завършила е Бристол, в Кеймбридж е докторската и. В Англия се кандидатства за финансиране, т.е харесали са идеята и са приели. Вярно, че вирусът на комунизма (вкл. и ковид) управлява света, но не виждам с какво момичето ще помогне на външните ни отношения, като Кеймбридж го на напусна с гръм и трясък
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спри се малко, ся и тези като завлекат по едни стотици милиони, то не остана бюджет!!!
78
1
 
14
 
! Отговори
и те така преди 2 години
и кирчу е като фигуранта , изпълнява заповеди . ми такава е договорката между партиите на промяната . или слушка или го махат .
77
4
 
9
 
! Отговори
Фгххх преди 2 години
Ехо зеленият Петков да махне сертификата за всички българи не се прави на хитър
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли са им професионалистите? Набълбукаха администрациятас пепейски калинки.Нашите калинки са по-добри от вашите, нещо такова наблюдаваме.Днес назначиха пеевски, но на площада няма възмутени. Чакат 12.01. и КС.
75
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не остана човек от родата му ченгета и приватизатори и вече опря до пикаещите на Орлов мост.
74
3
 
6
 
! Отговори
Гхххййфг преди 2 години
Петков махай зеленият сертификат на цяло от България действай не се прави насляп