Детска учителка спешно се нуждае от кръводаряване

Кръвната ѝ група е нулева отрицателна
3 фев 2022 19:48, Анисия Иванова
3
Детска учителка спешно се нуждае от кръводаряване
Снимка: БГНЕС

Учителка от 127 детска градина "Слънце" в "Триадица" в София спешно се нуждае от кръводаряване. Галина има 10-годишно момиченце.

Кръвната ѝ група е нулева отрицателна, която се среща изключително рядко. Нужно е кръводарители да дарят във ВМА. Призивът е във Facebook от Сдружение "Безопасни детски площадки".

"Спешно, приоритетно, се търсят кръводарители с кръвна група НУЛЕВА ОТРИЦАТЕЛНА. Поради рядко срещаната група е много трудно осигуряването ѝ. Всички колеги от детската градина, в която работи, са се отзовали. Помолили сме и родители за помощ, но кръвната група е рядка. На следващ етап ще са нужни дарители на кръв, каквато и да е група, по двама души на седмица.

Доколкото знаем, за момента за това последващо лечение има събрани кръводарители. Кръводаряването трябва да бъде във ВМА София. ВМА - дарителски център. Дарява се за Галина Николова Лещарова, лежаща в отделението по хематология във ВМА София. Бележките от кръводаряването се оставят в кръвния център, където се дарява кръвта, а брат ѝ ще ги взима от там и ще ги носи в отделението.

Много е важно, ако има дарители с 0-, веднага да се информира, за да я придвижат бързо към нея. Сърдечни благодарности!", написаха от "Безопасни детски площадки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Един въпрос! преди 2 години
Защо посочвате професията на човека в нужда? Ако е шлосер ще го напишите ли? Или изобщо няма да публикувате материал Или Шлосерът не е толкова важен? Ако е банков служител ще напишете ли професията? А общ работник?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е- имаш ли болен за операция, без бележки за кръводаряване не става. Пред кръвните центрове те причакват "професионални" кръводарители. 300 лева върви кръвта в София. Понякога са нужни трима кръводарители. И няма значение дали този, който има нужда от кръв, е многократен безвъзмезден кръводарител...
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А после пък защо ще са нужни 2 кръводарителя СЕДМИЧНО от КАКВАТО И ДА Е кръвна група?!? Отзовават се тази вечер 20 човека за учителката, ама ония после пак ще си търсят от нея по двама на седмица? Малко нагло? А да принуждаваш болен да ти води хора да кръводаряват? Иначе какво - ще оставят болния да умре ли? Много нагло?!?