Цените на клиничните пътеки се вдигат от 1 май

За първи път те ще са обвързани със заплатите в болниците
30 апр 2022 20:46, Анисия Иванова
9
Цените на клиничните пътеки се вдигат от 1 май
Снимка: БГНЕС

Цените на клиничните пътеки се вдигат от 1 май. Заложено е средно увеличение от 25%. За първи път по-високите цени са обвързани със заплатите в болниците.

Надзорният съвет на здравната каса предлага от 1 август 25% увеличение на клиничните пътеки да получават лечебните заведения, които осигурят заплата средно 2000 лева за лекар, 1500 лева за медицинска сестра и 910 лева за санитар.

Това е заложено в Колективния трудов договор за тази година.

Болниците, които не постигнат заплатите, заложени в него, ще получават 15% увеличение на цените на клиничните пътеки. Промяната е заложена в анекса към Националния рамков договор. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: цениклинични пътеки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Калин Димитров преди 1 година
Така и не се разбира от новината - от 1 Май или от 1 Август е увеличението? Ще подмина идиотските коментари на тримата от запаса.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво? Медиците, тези апотеози на човекомразието и геноцида, след като унищожиха цели сектори от икономиката и нанесоха непоправими щети в образованието, имат наглостта да си вдигат заплатите. Ами да идат на някоя борса, на някой пазар да си продават уменията и знанията и ако имат успех, да си вдигат заплатите колкото си искат. А не да ни грабят със задължителни здравни застраховки, а после да ни затварят в локдауни.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ше си внасвм здравните в лична дметка и аз така искам но ако може а то не може защото ми се удържат от заплатата в някаква обща сметка и дсли аз внасям 240 лв здравни а друг 24 кева все тая в един кюп сме затова трябва един минимум за общатста здравна каса а вече който иска останалите да ди ги пести или внася в друга сметка или друго застрахователно осигуряване
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимавайте да не ви пратят на разходка по магистралата! Внасяйте си здравните в лична сметка и бъдете здрави!