Анализатори: Русия трябва да отстъпи, ако иска да има бъдеще

Оцеляването на Путин било заложено на карта
Обновена: 16 ное 2022 21:39 | 16 ное 2022 20:32, Екип на Bulgaria On Air
83
Анализатори: Русия трябва да отстъпи, ако иска да има бъдеще
Снимка: БГНЕС

Гарантирана ли е сигурността на България?

"Инцидентът в Полша беше сериозно изпитание за всички институции. Възможността лидерите на Г-20 да говорят лице в лице допринесе за по-спокойното обсъждане на проблема. Най-важното е, че лидерите от целия свят осъдиха безразборното бомбардиране на обектите от гражданската инфраструктура и то много далеч от района на бойните действия, което неизбежно води до инциденти. Трябва нашата отбрана да се подпомага от съюзниците, защото ние знаем, че отбранителните ни системи не са на добро ниво", заяви бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите на журналиста Валерий Тодоров радарната система на НАТО е проследила траекторията на ракетата и много точно е било назовано числото на руските ракети, които са обстрелвали украинската територия. Той допълни, че трябва да се отбележи хладнокръвната реакция на САЩ, които са поискали време, за да се изясни ситуацията.

"Имаше часове на неизвестност и затова трябва да се мерят думите, за да не се стигне до излишна ескалация", допълни журналистът.

"Сдържаното поведение на страните от НАТО е основната гаранция конфликтът да не се разшири, но виждаме, че от руска страна всеки път, когато се даде шанс за прекратяване на конфликта, следва ескалация. Москва не желае този конфликт да бъде прекратен скоро и единственият начин те да приемат прекратяването, е военната сила на Украйна. Затова е важна военната помощ за страната. През 2002 година поръчахме изследване от НАТО за това какви са стъпките за подобряване на противовъздушната отбрана. И 23 години по-късно нито една от тези стъпки не е извършена, с изключение на системата за комуникация и управление, тъй като тя беше изградена от НАТО и САЩ", изтъкна Шаламанов.

Тодоров сподели пред Bulgaria ON AIR, че дори когато се разсъждава дали и как да се предоставят оръжия на Украйна, е отсъствало главното - в какво състояние са отбранителните способности на армията и какво е състоянието на самата армия, защото този инцидент показва колко е важна националната отбранителна способност.

"Сега е един от моментите, когато с политически средства да се намали военният градус. Тази война се превръща в лична за Владимир Путин, защото на карта е заложено неговото оцеляване", коментира журналистът.
Шаламанов посочи, че ако Русия иска да има бъдеще, трябва да намери начин да отстъпи.

"Това, което свободният свят може да направи, е допълнителна военна помощ за Украйна. Вече има яснота, че боеприпаси и леко въоръжение ще бъде предоставено от България", заключи бившият министър на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Бай истина преди 1 година
Русия няма да отстъпи на натофашизма и на еврофашизма!
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските медии съобщиха, че мнение по отношение на настроенията на българите в Украйна ще дава само някакъв професор с името - ОЛЕКСАНДР СЕРЕДА.ТОВА ПОРАЖДА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:1. ЩО ЗА БЪЛГАРСКО ИМЕ И ФАМИЛИЯ Е ТОВА?!?!2. ТАКА ЛИ СЕ Е РОДИЛ ИЛИ МУ Е ПРАВЕН УКРАИНСКИ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС?!?!3. ДЕДО МУ СРЯДА ЛИ СЕ Е ЕКАЗВАЛ...ЕВАЛЛА, МАШАЛЛА, КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ВОНИ ОТ УКРАЙНА...
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След масираните нато лъжи във войната с Югославия през 1999 година, целия свят знае кое е топ лъжливото овчарче.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а инцидентите с нато ракети у нас бяха нищо, сега изпитание:Натовска ракета падна в село Елов долАвтор: news.bg31.03.1999 21:00:00Архив Прегледи: 862 Коментари (0) FACEBOOK TWITTER LinkedIn 1 0Пресцентърът на министерството на вътрешните работи съобщи, че днес около 17 часа в РДВР - Перник е получено съобщение, че в землището на село Елов дол, Земенска община е паднала ракета. Незабавно в мястото на инцидента е пристигнал директорът на РДВР - Перник. Към 18 часа той е докладвал на ръководството на МВР, че на 500 метра от селото е открита ракета, която е направила дупка с диамет
51
0
 
4
 
! Отговори
Фейк нюз преди 1 година
Тази статия е пълна лъжа. Трябва да се прави за всичко референдум в България. Не може някакъв *** да иска да дава оръжие за Украйна. Хората не го желаят!!!!!! Нито вярват във вас, искаме всички партии да се разкарат, а на тяхно място с избори от хората да се сложат нови честни лица, и най-вече родолюбци. Няма да има световно управление! Не, няма! Така е! И стига срещу Русия сте говорили глупости. Украйна е нацистка държава, а зеленски е продажник на народа си. Това е истината
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, научете го този пуст правопис бе, ***! Тези никому неизвестни хорица в студиото са ``анаЛЛизатори``!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите винаги лижат нечий ***, при това без да получават нищо в замяна освен потупване по гърба..
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да си признаят че това в Полша беше перфектният инцидент, който се разбра че е такъв, ама след речите на Г-20! А това поставя едни други въпроси, а именно до кога ще се убиват хора уж случайно, за да се правят политически циркове в световен мащаб? Манипулацията може да е била страхотно средство за управление на масите... допреди Интернет! Днес истината лъсва мигновено и матипулацията има обратен ефект. Колкото повече се лъже за да се очерни Русия, толкова повече русофили се произвеждат!
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛАВА АЛКОХОЛУ
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако отстъпи ще има ли русия?
45
7
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
za rus armia put nazad nqma!!!
44
10
 
21
 
! Отговори
джо преди 1 година
Бий Вова,само така ще ви уважават. Затова всички вият на умряло.
43
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Пффф,мечтиии...
42
4
 
7
 
! Отговори
ясно е преди 1 година
Целта на Путин е грамадна и многонационална Украйна да се раздроби, така, че българите да не будалеят като нас, а да провъзгласят БЕСАРАБИЯ с Банат общо.
41
12
 
23
 
! Отговори
Русия е Велика преди 1 година
България е една пропаднала държава,корумпирана,бедна и ограбена.
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някоой иска ли той да оцелее?
39
15
 
7
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Копае гроб на Русия - екстрасенс
38
5
 
36
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Ваши "анализатори" са световно неизвестни. Ниро на Русия, нито ба САЩ, нито на ЕС им дреме за тях. А те и нишо на база на анализите си не са успели да прогнозират. Единственият им келепир са хонорарите от ходене по студия. А резултата е некадърна политика и насаждане на омраза.
37
11
 
32
 
! Отговори
Aналллллизатори: преди 1 година
За пари продадохме България...
36
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха по смешен от тоя анализатор няма