Нинова: Колективен иск срещу повишените цени на мобилните оператори

Той ще е през Федерацията на потребителите
9 фев 2024 11:31, Елка Василева
36
Нинова: Колективен иск срещу повишените цени на мобилните оператори
Снимка: архив, БГНЕС

„Битката ни с несправедливото увеличение на цените на мобилните оператори продължава. Организираме колективен иск през Федерацията на потребителите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Още по темата
„Много хора нямат възможност да си наемат адвокати, да плащат разноски. Не им стигат парите да си платят телефоните, камо ли да водят дела. Затова организираме т.нар. колективен иск. Подготвили сме типова жалба, която ще качим и всеки може да си я попълни и да я подаде във Федерацията на потребителите. Няма да плаща такса. Ние поемаме отговорността да заведем колективен иск за обявяване на неравноправни клаузи в договорите на мобилните операторите, както и за обезщетение на тези, които вече са платили по-високите такси“, обясни Нинова.

По думите на председателя на Федерацията на потребителите Емил Георгиев българският потребител е най-изтерзаният в целия ЕС, за което обвини държавните органи и бездействието на парламента. Той припомни скорошния случай, при който се разбра, че председателят на Комисията за защита на потребителите е скрил 3 доклада и има съмнение за вземане на подкуп.

„С години Народното събрание не се съобразява с директивите на Европейската комисия. Там е записано, че при такива нелоялни търговски практики санкцията е минимум 2 млн. евро. При нас максималната санкция е 50 хиляди лв. Това е рай за всеки, който нарушава законите и директивите“, каза още Георгиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТАЯ ДЪРТА ПАЧ@ САМО ЛАЕ И СЕ ПРЪВИ НА ЗАГРИЖЕНА,ТАКА БЕШЕ И ПРЕДНИЯ ПЪТ.НА МЕН ВЕЧЕ МИ ДОЙДЕ НОВАТА СМЕТКА.В ТАЯ ДЪРЖАВА НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА, А САМО ЗА УКРАЙНА,НО ТЯ ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА.
34
1
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 3 месеца
За това адмирирам г-жа Нинова, браво,чакаме резултати.
33
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До 30. Разбрах идеята каква е. Да клекнем на всеки, който реши да прави каквото му хрумне и да ни лъже както си иска, само и само да не се съгласим с това, което Нинова предлага, защото е от БСП. Е, на мен тази идея не ми харесва, а пък вие каквото искате ми обяснявайте.
32
1
 
0
 
! Отговори
бцп преди 3 месеца
Посмали малко, ***. Посмали. Защо мъжо (със селския мустак) се прави на авиатор в РВД? Да си беше седял *** инженер, на жена си мъж. Алчна сабака е Нинцето. Не гледай какво приказвам ,ами какво върша...
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Работя в мултинационална компания и мога уверено да кажа, че всяка държава е просто няколко реда в ексел за тях. Когато видят, че не печелят достатъчно, могат да се изтеглят от пазара за норматив без да им мигне окото. Същото може да се случи и ако видят, че държавата се намесва в бизнеса и им казва кой свой продукт на каква цена ще продават, щото трябва да защитим местния потребител. И после разказват на всички като тях, че в държавата Х нормален бизнес не може да се прави. И после е ясно.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Shark - Автокъщите за стари коли също вдигнаха цените с поне 40%. И те ли правят картел? Яйцата също поскъпнаха със 100% за няма и година. Всички ги ядем, но никой не скача на птицевъдите. Идеята тук е, че Нинова си прави предизборна кампания и използва темата. Единствения начин да се бори картел е да либерализираш пазара за други мобилни оператори. Никой опит на държава да диктува цени не е завършвал успешно по света. Ще си продадат бизнеса и ще избягат. И никой няма да иска да ги замести.
29
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До 27. Е ми ако има само още две фирми за вафли, спокойно се прави картел и се вдигат цените. Колкото до новите коли - ами те са по-скоро лукс, същата работа върши и по-стара кола. Междувпрочем вафлите също не са от първа необходимост, дори са вредни. До известна степен това важи и за мобилните оператори. Да, без телефон не може вече, ама някои услуги изобщо не са от първа необходимост и може да бъдат ограничени, дори за известно време с цел бойкот. Защото наистина са мошеници!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не е казал че иска да не плаща нещо което ползва но повярвай ми че надали ще дигнат заплатите на служителите си след това повишение даже скоро ще четете и за съкращения в този сектор АИ ще им вземе работата
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 25 - ами ако има и други вафли? Ами и те ако решат да вдигнат цената? Държавата ще скочи ли на вафления бранш, само защото са решили да вдигнат цените? За две години, дилърите на всички марки автомобили са повишили цените с минимум 15-20 хиляди лева на бройка. Не видях Нинова да скача в защита на потребителите не нови автомобили. Може би защото те са разглезени богаташи. Но виж клиентите на телекомите, тези бедни гласуващи за нея пролетарии са друга бира. Как да не се застъпиш, идват избори!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иск срещу партийната субсидия - от 8 лв. на 1 лв. съгласно Референдума :)))
25
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До 16 Ами сега ще допълня картинката, защото твоята не е цялостна.Забрави да споменеш, че да, вафлите ми са хитови и никой друг никъде не прави такива, но, знаейки това аз мамя за тези вафли, и всъщност съдържанието им не е това, което декларирам, или грамажът не е толкова, колкото пише на опаковката, и потребителите го знаят това и ме наричат мошеник, но понеже други вафли на пазара няма и трябва да купуват моите, тогава ще е напълно нормално да стана враг 1 на държавата и в частност на някой.
24
0
 
0
 
! Отговори
Приятел преди 3 месеца
Г-жо Тино Нинова, МЕЧТАТА ми Е да Ви гледам вечно по новините, в YouTube , вие сте отличен пример за отличен изказ на чист български език, последователна и естествена.Ако БЕХ Бай ТоШо щех да те взема лична охрана.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Госпожо Нинова, призовавам ви да защитите и интересите на нас, клиентите на платените кексуални труженички. Напоследък са направили картел и по лоя сметка неправомерно завишиха с цените с поне 25%. Това просто не е нормално - не стига че всичко постъпва, инфлацията удря тавана, а сега и тези кожодери ни удариха по джоба. Моля да се застъпите за нас в парламента и да ни посъветвате как да заведем колективен иск. Мислите ли, че можем да получим някаква помощ от държавата?
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде популистката Нинова пак се направи на загрижена за народа,къде що има проблем и тя тръгнала да защитава народа същата кат Мая Общата,ама файда от тях никаква само приказки на килограм,те комунистите освен приказки 2 пирона не можех хвана иначе да забият.
21
0
 
2
 
! Отговори
Пак съм Приятел преди 3 месеца
Г-жо Тино Нинова, Аз съм ви ФЕН за цял живот, не спирайте!!!!!
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 17 - ами ето бе, ти си построил комунизма в условията на пазарна икономика. Сега, викаш, не го правиш за себе си, а за бедните пролетарии, които се гънат под капиталистическия ботуш на западните прогнили корпорации. Гледа ли снощи Вовата по ефирната телевизия? Що не вземеш да си стегнеш нухчата и право в Москва. Там всичко е без пари, държавата плаща. В магазините от пиле мляко. И жените им също пускат без пари. Рай, истински рай е там!
19
0
 
0
 
! Отговори
Брутални изнудвачи преди 3 месеца
Другарката Нинова си " затваря очите" за измамите , лъжите и подмамващите схеми за частични услуги с намаление . Това са стари практики и хората не могат да си плащат сметките след определен период от време след измамването им и лъжите на хората работещи в мобилните оператори . Да не споменавам за това , че дори отказват да обслужват клиенти под претекст , че нямат пари, за да връщат ресто . Давам реални примери от молът в квартал "Хладилника" и офиса на "Иетел" в квартал " Красно село" .
18
1
 
1
 
! Отговори
Приятел преди 3 месеца
Г-жо Тино Нинова, искате ли захар за кафето??Какво ще ги правим тия операторчета?Кога ще ме водите на някой протест, да си пием кафенце, искам да гледам шоу, яко е адреналин, аууу, това с мятане на изпражненията е ужасно и селташко, аз имам по добра идея Г-жо Тино Нинова..
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 12 Сладур...аз и не плащам, щото си гледам ефирна телевизия! Нямам и компютър...не ми и трябва, щото ползвам служебен. Не гледм и порно...щото мога да го прявя т.ч. ми е все едно мнението ти. За себе си съм намерил решение... ти помисли за зависимостите които имаш и "демократичното" мислене, което бушува в главата ти, налято с насила с фуния!
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 14 - май нещо не схващаш цялата картинка. Понеже ти се считаш ощетен от телекомите и искаш да им ползваш услугите, ако може без пари, ще дам различен пример. Представи си, че твоята фирма продава хитови вафли, които всички ядат. Решаваш да повишиш цените, за да плащаш повече на работниците си и да идеш на Малдивите. И изведнъж ставаш враг номер едно на държавата и в частност на Нинова. Всички ти скачат какъв мръсен капиталист си. Как ще се почувстваш?